Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a rasszizmussal?

Figyelt kérdés

Tehát, ide sem lehet semmi rasszistát kiírni, sőt, börtön jár a megnyílvánulásokért.

Mi a rasszizmus? idézet -

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Tehát, ha a cigányra azt mondom hogy barna, akkor a külsejét megkülönböztettem a többitől, tehát rasszista vagyok. De igaz. Ez miért bűntetendő, ha igazat mondok? Mert tényleg barna. Meg tényleg alacsonyabb az IQ ja mint a fehér embernek. Ez is egy tény. Ezekkel mi a baj, ha ezt megjegyzem? Be van bizonyítva. És tényleg börtönt kaphatok, ha nyílvánosság előtt azt mondom, hogy a cigány fajba tartozó emberek barnák.? Kicsit (nagyonnagyon) nem vaskori ez a felfogás a 21. századhoz? Miért baj az, hogy ha azt mondom a cigányra hogy sötét a bőre tehát kiemelem a külsejében megfigyelhető eltéréseket a többi embertől, és hozzá kapcsolom hogy kevésbé intelligens átlagosan az a faj tehát nagy eséllyel ő is. Mert igaz amit elmondtam. Vagy sértő? Mert a mai ember magát racionálisnak tartja akit nem állati ösztönök és érzelmek vezérelnek, de én látom, hogy ez nem így van.

BTW, azt mondják hogy a rasszisták kevésbé intelligensek, ez hol bebizonyított? Mert IQ tesztnél nem kérdezik hogy valaki rasszista-e.

És a liberálisok között több a nő, akiknek átlagosan 5 IQ ponttal van kevesebb a férfiaknál, tehát nekem az logikus hogy átlagban a liberálisok kevésbé okosak.

UI: Nyugodtan lehet törölni a kérdést mert egy rakás hivatalos statisztikát elmondtam objektíven, akit ez sért és törlik a kérdést miatta, akkor be fog bizonyosodni hogy csak azért rossz a rasszizmus mert sértő és képtelenek eltűrni a kényelmetlen de igaz igazságot és inkább töndéreséket találtok ki és terjesztetek, meglesz a válasz és marha nagyot fogok csalódni az emberiségben és a vezetők nagy részében. Mert az emberek csak politikailag egyenlőek de fajilag nem. Mert eltérő képességűek és ezt az IQ teszt is megmutatja. Fajonként. [link]

Amúgy meg a tudomány is rasszista mert rasszokat különböztet meg és ha több rasszt különböztet meg akkor azt mondja hogy nem egyenlő mert különben egy emberi fajról beszélne nem 5 ről. Aki meg azt mondja hogy a 105=70 az szimplán fogyatékos. Kérdés kiírása közben megkérdeztem a 6 éves unokahúgomat, és azt mondta hogy a különbség 35.

Szóval a kérdés adott. Ja és ha ezt provokációnak vélitek akkor az is azt jelenti hogy a statisztikák sértőek és azért törlitek a kérdést tehát nem vagytok racionálisak és hazudtok és képmutatóak vagytok az emberiség felé.

2016. jún. 14. 12:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
13%

"Társadalmilag mi a haszna amúgy a rasszizmusnak?"

Ahhoz, hogy megkapd a választ, nézz utána, milyen hely volt Dél-Afrika az apartheid alatt, és milyen most! Akkor Afrika leginkább jóléti államának számított, ma pedig amellett, hogy egyre nagyobb a szegénység, fehér emberként gyakorlatilag folyamatos életveszélyben vagy.

2016. jún. 14. 16:25
 22/38 tetro ***** válasza:

16.25

igen, és lényegében ahol most tartanak az egyenes út volt a faji szegregációtól. ha társadalom jelentős részét elnyomod, úgy hogy esélyük sincs kitörni, hiszen a bőrszínüket nem vetkőzhetik le, akkor a rendszer összeomlik előbb-utóbb. nézd meg Dél-Afrikát, azóta sem sikerült talpra állniuk.

2016. jún. 14. 16:32
 23/38 anonim ***** válasza:
64%
imádom amikor dèl-afrikával példálóznak a buggyantak. ne zavarjon senkit h a több ezer meggyilkolt ember 1%-a SE fehér.az se zavarjon senkit,hogy a fehér söpredèk mosdatásban jeleskedő ócska oldalak hazugságaival ellentétben éltek afrikának azon részén emberek,amikor ezek a búr parasztok odakotródtak.a white genocide egy mese,speciálisan azokra szabva,akik az életük egyetlen olyan momentumára akarnak a legbüszkébbek lenni,amihez az ég világon semmi közük,nem tettek semmit érte,csak megszülettek.annyira szánalmas.
2016. jún. 14. 17:26
 24/38 anonim ***** válasza:
19%
"feher sopredek"? Csak nem rasszista vagy? Csak nem gyulolod a fehereket? Csak nem a gyuloletbeszed dol beloled?
2016. jún. 14. 17:35
 25/38 anonim ***** válasza:
80%

Azt nem tudom, te miből élsz, valószínűleg még iskolásként a szüleid pénzéből, de hogy kulturált és tisztességes nem vagy, az már most nyilvánvaló.

2016. jún. 14. 17:36
 26/38 anonim ***** válasza:
68%
nem vagyok rasszista,mert nem kollektíven tartom söpredéknek a fehéreket,hanem csak azokat a példányokat,akik söpredèk módjára viselkednek vagy nyilvánulnak meg.aki magát kizárólag azért tartja jobb embernek,mert a kaukázusi rasszba tartozik,az egy söpredék.aki azért mondja h fehér büszkeség,mert mindenki mást kollektívan lenéz és primitívnek tart,az egy söpredék.
2016. jún. 14. 17:53
 27/38 tetro ***** válasza:

17.33

és hogyan kivitelezzük ezt? honnan fogja tudni a bíró, hogy ki cigány és ki nem? színskála lesz vagy genetikai teszt?

2016. jún. 14. 18:17
 28/38 anonim ***** válasza:
20%
majd a betyársereg eldönti.
2016. jún. 14. 18:21
 29/38 anonim ***** válasza:
12%
Nincs rasszizmus. Kitalált divatirányzat,idővel majd lecseng. Elnéző mosolyra talán érdemes, másra nem.
2016. jún. 14. 21:31
 30/38 anonim válasza:
100%

Az a baj vele, hogy általánosítanak. Én 3 éves korom óta élek a szüleimmel Magyarországon, Szomáliai származásúak vagyunk. És igen, sokszor a bőrszínem miatt úgy kezelnek, mintha minimum fogyatékos lennék.

2 nyelvet anyanyelvi szinten tudok, másik hármat felsőfok közelében beszélek. Egyetemre járok, a hivatalos mensa iq teszt szerint 127 az iq-m, ami jóval magasabb a magyar átlagnál. Mégis tisztában vagyok vele, hogy rengeteg nálam okosabb ember él Mo-n is, meg ugyanígy az összes többi országban.

A legtöbb feketék által lakott afrikai területen borzalmas az oktatási rendszer, meg egyáltalán az egész információáramlás. Az embereknek sokszor arra sincs lehetőségük, hogy saját könyveik legyenek. Valószínűleg, ha a szüleim 19 éve nem döntenek úgy, hogy ide költözünk, ahol jobbak a lehetőségek a fejlődésre, most én is ugyanabban a helyzetben lennék, mint azok, akiket sokan lenéznek.

Alap, hogy nem vagyunk egyformák, de attól még lehetünk egyenlőek. Ez alapján mondjuk simán mondhatnád azt, hogy a szőke hajúak rosszabbak, mint a barna. Pedig nem rosszabbak, csak a hajszínük más. Másoknak meg a bőrszíne különbözik. Na és? Szerintem borzalmas lenne, ha kívülről mind ugyanúgy néznénk ki... :)

2016. jún. 30. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!