Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A balliberális tulajdonképpen...

A balliberális tulajdonképpen széles skálán mozog, illetve jobboldali is lehet balliberális, de nem minden baloldali balliberális?

Figyelt kérdés

A magyar jobboldalon, ennek a balliberális fogalomnak elég érdemes jelentése van.

A balliberális eredetileg az MSZP-SZDSZ kormány megnevezése volt.A megnevezés helytálló is volt a baloldali-liberális koalíció miatt.Majd, ez lerövidült balliberálisra.

Viszont, mintha kiszélesedett volna a fogalom.

Például Bokrost, Merkelt,Junckert és a hasonló jobboldaliakat is a balliberálisokhoz sorolják.

De, például a szlovák államfő, aki baloldali, ő meg nem balliberális.Miért?

2016. márc. 5. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
A balliberális az agyhalott.
2016. márc. 5. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Megmondod, ha megmondod hogy miért náci mindenki aki nem balliberális.

*Mind blown*

2016. márc. 5. 19:47
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Jó a kérdés. Szerintem a kevésbé intelligens jobboldaliak terminológiájában balliberális =aki nem ért velem egyet. Mondom ezt jobboldaliként.
2016. márc. 5. 19:48
 4/7 A kérdező kommentje:

3#

Nem egészen.

A Fideszesek meg a Jobbikosok sem értenek egyet mindenben, mégsem ballibsizik egymást.

2016. márc. 5. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:

# 4/4 Időpont ma 19:58

Ezt csak félnek megtenni, nehogy a sok hülye átlásson a propogandán. No, meg jelenleg szükségük van egymásra :-) A fityisznek egy kamuellenzékre, a jobbiknak meg a pénzre amiért átnyomkod szavazásnál.

2016. márc. 5. 20:00
 6/7 anonim ***** válasza:

az emberek társadalmi alapon gondolkoznak, a gazdasági része (sajnos) nem igazán érdekli őket

zsidó, zsidóbarát, cionista = liberális/baloldali

zsidóellenes, anti-cionista, iszlám-ellenes, bevándorlóellenes, konzervatív = nemzeti/jobboldali

tehát, ha mindent államosítok és a sz**t is kiadóztatom a gazdagokból, de mellette betiltom a zsidó vallást és a homoszexualitást, akkor engem jobboldalinak könyvelnek el

ha hozok egy olyan törvényt, hogy akinek 7 számjegyű a fizetése, annak nem kell adóznia, az állami szerepvállalást minimálisra redukálom, de mellette vas szigorral lépek fel az antiszemitizmus ellen, gondoskodok róla, hogy aki egyszer is zsidózik, az élete hátralévő részét börtönben töltse, stb akkor baloldalinak fognak tartani

ilyen egyszerű

2016. márc. 5. 20:49
 7/7 beni94nk válasza:

Nagyon jó a kérdés! Olvasva az előttem szólókat, egyszerűen nem értem, hogy a társadalom összességében miért mozog a hülyeség és a tudatlanság síkján... Előszeretettel dobálózik mindenki ezzel a fogalommal, meg azzal is, hogy náci, aztán rohadtul sincs senki sem tisztában a fogalmak jelentésével, csak használják mert politikusok (!) is használják.

Így beskatulyázni embereket, hogy te balliberális vagy, te meg náci, az emberi gondolkodás primitív és ostoba jellegére utal.

Van baloldal, meg jobboldal. PONT. Ezen belül fordul elő, hogy bizonyos kérdésekben liberálisan gondolkodnak, bizonyos kérdésekben konzervatívan. Ilyen egyszerű, de az az összetétel, hogy balliberális, az számomra értelmezhetetlen, de mindenhonnan ez folyik. Az, hogy általában, még egyszer ÁLTALÁBAN a jobboldal konzervatív, a baloldal meg liberális gondolatokat vall, attól még egyik fél sem lesz balliberális, meg jobbkonzervatív, náci, meg cionista, meg mindenféle hülyeség, amit itt előttem összehordtak.

Én így gondolom.

2018. jan. 24. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!