Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a rasszizmussal?

Figyelt kérdés

Tehát, ide sem lehet semmi rasszistát kiírni, sőt, börtön jár a megnyílvánulásokért.

Mi a rasszizmus? idézet -

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Tehát, ha a cigányra azt mondom hogy barna, akkor a külsejét megkülönböztettem a többitől, tehát rasszista vagyok. De igaz. Ez miért bűntetendő, ha igazat mondok? Mert tényleg barna. Meg tényleg alacsonyabb az IQ ja mint a fehér embernek. Ez is egy tény. Ezekkel mi a baj, ha ezt megjegyzem? Be van bizonyítva. És tényleg börtönt kaphatok, ha nyílvánosság előtt azt mondom, hogy a cigány fajba tartozó emberek barnák.? Kicsit (nagyonnagyon) nem vaskori ez a felfogás a 21. századhoz? Miért baj az, hogy ha azt mondom a cigányra hogy sötét a bőre tehát kiemelem a külsejében megfigyelhető eltéréseket a többi embertől, és hozzá kapcsolom hogy kevésbé intelligens átlagosan az a faj tehát nagy eséllyel ő is. Mert igaz amit elmondtam. Vagy sértő? Mert a mai ember magát racionálisnak tartja akit nem állati ösztönök és érzelmek vezérelnek, de én látom, hogy ez nem így van.

BTW, azt mondják hogy a rasszisták kevésbé intelligensek, ez hol bebizonyított? Mert IQ tesztnél nem kérdezik hogy valaki rasszista-e.

És a liberálisok között több a nő, akiknek átlagosan 5 IQ ponttal van kevesebb a férfiaknál, tehát nekem az logikus hogy átlagban a liberálisok kevésbé okosak.

UI: Nyugodtan lehet törölni a kérdést mert egy rakás hivatalos statisztikát elmondtam objektíven, akit ez sért és törlik a kérdést miatta, akkor be fog bizonyosodni hogy csak azért rossz a rasszizmus mert sértő és képtelenek eltűrni a kényelmetlen de igaz igazságot és inkább töndéreséket találtok ki és terjesztetek, meglesz a válasz és marha nagyot fogok csalódni az emberiségben és a vezetők nagy részében. Mert az emberek csak politikailag egyenlőek de fajilag nem. Mert eltérő képességűek és ezt az IQ teszt is megmutatja. Fajonként. [link]

Amúgy meg a tudomány is rasszista mert rasszokat különböztet meg és ha több rasszt különböztet meg akkor azt mondja hogy nem egyenlő mert különben egy emberi fajról beszélne nem 5 ről. Aki meg azt mondja hogy a 105=70 az szimplán fogyatékos. Kérdés kiírása közben megkérdeztem a 6 éves unokahúgomat, és azt mondta hogy a különbség 35.

Szóval a kérdés adott. Ja és ha ezt provokációnak vélitek akkor az is azt jelenti hogy a statisztikák sértőek és azért törlitek a kérdést tehát nem vagytok racionálisak és hazudtok és képmutatóak vagytok az emberiség felé.

2016. jún. 14. 12:14
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
57%

Menthetetlen vagy...

Utoljára:

1) Az "eltérés kiemelése" nem rasszizmus.

2) "ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá" ez már az

3) "FELTÉTELEZETT tulajdonságaik vagy értékeik alapján" ez az előítélet

4) "hierarchiát állít fel." ez az előítéletekből fakadó rasszizmus.

Persze eg yfehérnek ezt hiába magyarázom, ezt csak mi ázsiaiak érthetjük meg :p

2016. jún. 14. 13:02
 12/38 hollófernyiges ***** válasza:
96%
Azt hogy mi a baj az előítéletekkel (ebbe tartozik a rasszizmus) majd megtudod, ha mondjuk Londonban nem kapsz a mosogatónál jobb munkát, mert a munkaadód szerint minden kelet-európai mosdatlan és ostoba és te hiába lengeted a diplomádat meg a tisztiorvosi igazolást, meg hiába mondod, hogy Magyarország az valójában már Közép-Európa.
2016. jún. 14. 14:18
 13/38 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező, valami hiteles statisztika is lesz az ostoba kijelentéseid alátámasztására, vagy csak muszlimgyűlölő oldalakról való, forrás nélküli grafikonok?
2016. jún. 14. 14:27
 14/38 anonim ***** válasza:
74%

Az a baj vele, hogy téves logikával, általánosítással és fals információkkal hoz hátrányos helyzetbe bizonyos embereket.

Pl elkönyveled, hogy a cigányok átlagban pár ponttal alacsonyabb IQ-val rendelkeznek, és ezért nem veszel fel egy konkrét cigányt, holott lehet, hogy neki éppen 143 az IQ-ja.

2016. jún. 14. 14:27
 15/38 A kérdező kommentje:
De nagyobb eséllyel kisebb. Mindegy, a válasz már úgy is megvan...
2016. jún. 14. 14:31
 16/38 A kérdező kommentje:
14: Ja, majd ha lesz kedvem. Te is utána tudsz nézni, én megtettem, elrémülve látom hogy van aki tényleg azt hiszi hogy minden rassz egyforma okos. Abban NINCS logika. Más környezetben élnek.
2016. jún. 14. 14:33
 17/38 anonim ***** válasza:
95%

"Mindegy, a válasz már úgy is megvan..."

A válasz, amit szerettél volna visszahallani már a kérdés kiírása előtt megvolt.

2016. jún. 14. 14:44
 18/38 anonim ***** válasza:
7%

Egyetértek veled kérdező!

Az igazság néha fáj, ez a baj a rasszizmussal! Ez természetileg benne van az emberekben, hogy aki másfajta, azzal nehezebben fogadja el, mípg a hasonlókat előnyben részesíti...

Mi van a pozitív diszkriminációval? Hogy pl egyetemeken is csak azért kapnak pl négerek felvételt, mert négerek?

Egy színesbőrűt soha se rasszistáznak le, rasszista csak fehér lehet?

2016. jún. 14. 14:44
 19/38 tetro ***** válasza:
58%
Társadalmilag mi a haszna amúgy a rasszizmusnak? Mert hogy miért kártékony, arra tudnék egy tucat érvet.
2016. jún. 14. 14:57
 20/38 anonim ***** válasza:
78%

az baj vele,hogy nem jó.

észrevettétek,hogy mostanában minden 8osztályt végzett segédmunkás genetikus lett?fantasztikus:D habzó szájjal ajvékolják,hogy"de a genyetika a genyetika",amikor még az általánosban tanult biológiai fogalmakkal sincsenek tisztában.de azért a genyetikát annyira vágják,hogy ihaj.

am ha már az intelligenciáról beszélsz,akkor olvasd már el,hogy mit írnak róla a wikipédiáb. keresőbe beírod h"intelligencia wikipédia" ès egy magyar szócikkel találod szembe magad.

2016. jún. 14. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!