Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha nem viszik ki a multik a...

Ha nem viszik ki a multik a pénzt az országból, akkor hová teszik a milliárdokat?

Figyelt kérdés

2016. jún. 2. 20:02
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Két éve veszteséges és itt van vagy 15 éve.

Gratulálok, igazán képben vagy.

2016. jún. 2. 21:30
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kifejtenéd, hogy mi a gond, mert szerintem a leglogikusabb dolog, hogy egy multi kiviszi a pénzt egyik országból a másikba. Enélkül maga a multi sem jött volna létre, de amúgy ajánlom, hogy nézz szét egy kicsit a sport területén, mert rengeteg pénzt tolnak bele.
2016. jún. 2. 21:44
 33/39 A kérdező kommentje:

Engem egyébként nem zavar, hogy kiviszik.

Képes vagyok felfogni, hogy ez így működik.

Leírtam, hogy mi bajom volt.

Azt nem bírom, mikor megy a csúsztatás.

2016. jún. 2. 21:59
 34/39 anonim ***** válasza:

"Leírtam, hogy mi bajom volt. "

Ezt hol?

2016. jún. 2. 22:02
 35/39 anonim ***** válasza:
Már totál becsavarodott, nem tudja melyik account ját használja
2016. jún. 2. 22:20
 36/39 anonim ***** válasza:

Érdekes megfogalmazás ez a "kiviszi a pénzt". A pénz rengeteg módon kikerülhet egy országból. Amikor te például külföldi terméket vásárolsz, mondjuk bármely elektronikai terméket, akkor te "kiviszed a pénzt" az országból. Ha külföldre mész nyaralni akkor meg még inkább.

Cégeknek a profit a végső célja, ez egyértelmű, de persze elég nagy leegyszerűsítés is. Egy multinacionális vállalat több módon is ki tudja vinni a pénzét. Kifizeti mondjuk osztalékként, itt majd fizet utána egy szép osztalékadót (épp azért van kitalálva, hogy arra ösztönözze a cégeket, hogy a saját tőkéjüket növeljék). Befektetheti a pénzt más országban, mondjuk nyit egy üzletet Szlovákiában. Ezeken kívül persze rengeteg egyéb más mód is van rá.

A kérdés inkább az, hogy miért akarja bárki nekem kőkeményen megszabni, hogy én mit csináljak a saját pénzemmel, amit megkerestem? Üljön inkább a pénzén, mert mondjuk Magyarországon már nincs értelme befektetnie? Mert mondjuk már van elég üzlete, épp nincs elég kereslet a termékére/szolgáltatására stb.

Mi lenne ha mondjuk neked szabnák meg, hogy nem vehetsz magyar terméken kívül mást és nem vehetsz igénybe olyan szolgáltatást, amelyet nem magyar cég nyújt? Elég szűk lenne a választékod az életben. Hasonló a helyzet egy multinacionális vállalatnál is, ha nem "viheti ki a pénzét".

2016. jún. 2. 22:25
 37/39 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Számold ki, a fideszes főkutyák évente hány milliárdot lopnak el. No azt mind kiviszik. Éppen pár napja Mészáros harminc egynéhány milliárdot. Ma itt volt, holnap csak ő tudja hol van (de találgathatsz: Kajmán szigetek és hasonló).

A multik is kiviszik egy részét, de nem mind (ők nem hülyék, csak értenek a kizsákmányoláshoz). És tudható, mennyi marad, mennyit visznek. Az is, hová viszik, az is, miért viszik. Csak oda kell figyelni. Viszont ha sokallod, kérdezd meg a kedves vezetőket, miért ilyen törvényi feltételeket szabtak és mennyiért.

2016. jún. 2. 23:04
 38/39 anonim ***** válasza:
Miért ne vihetné ki a pénzét,vagy annak egy részét?A sokat szidott multik még mindig tisztességesebb fizetést adnak a magyar cégek és vállalkozások zöménél.Én például dolgoztam állami cégnél,magyar vállalkozónál és külföldi multinál is.Személyes tapasztalataim alapján,inkább utóbbit választom.Mindettől függetlenül,engem az sem érdekel,ha "kizavarják" az összes multit,de lehetőleg majd akkor,ha a magyar cégek,vállalkozások,be tudják tölteni a "keletkező űrt".Természetesen,legalább annyi fizetést adva,mint a "szemét multik".
2016. jún. 3. 08:53
 39/39 anonim ***** válasza:
#38:Én úgy látom inkább,hogy te sírsz,mert nem neked tetsző válaszokat kaptál.Van ez így.
2016. jún. 3. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!