Ha nem viszik ki a multik a pénzt az országból, akkor hová teszik a milliárdokat?
Két éve veszteséges és itt van vagy 15 éve.
Gratulálok, igazán képben vagy.
Engem egyébként nem zavar, hogy kiviszik.
Képes vagyok felfogni, hogy ez így működik.
Leírtam, hogy mi bajom volt.
Azt nem bírom, mikor megy a csúsztatás.
"Leírtam, hogy mi bajom volt. "
Ezt hol?
Érdekes megfogalmazás ez a "kiviszi a pénzt". A pénz rengeteg módon kikerülhet egy országból. Amikor te például külföldi terméket vásárolsz, mondjuk bármely elektronikai terméket, akkor te "kiviszed a pénzt" az országból. Ha külföldre mész nyaralni akkor meg még inkább.
Cégeknek a profit a végső célja, ez egyértelmű, de persze elég nagy leegyszerűsítés is. Egy multinacionális vállalat több módon is ki tudja vinni a pénzét. Kifizeti mondjuk osztalékként, itt majd fizet utána egy szép osztalékadót (épp azért van kitalálva, hogy arra ösztönözze a cégeket, hogy a saját tőkéjüket növeljék). Befektetheti a pénzt más országban, mondjuk nyit egy üzletet Szlovákiában. Ezeken kívül persze rengeteg egyéb más mód is van rá.
A kérdés inkább az, hogy miért akarja bárki nekem kőkeményen megszabni, hogy én mit csináljak a saját pénzemmel, amit megkerestem? Üljön inkább a pénzén, mert mondjuk Magyarországon már nincs értelme befektetnie? Mert mondjuk már van elég üzlete, épp nincs elég kereslet a termékére/szolgáltatására stb.
Mi lenne ha mondjuk neked szabnák meg, hogy nem vehetsz magyar terméken kívül mást és nem vehetsz igénybe olyan szolgáltatást, amelyet nem magyar cég nyújt? Elég szűk lenne a választékod az életben. Hasonló a helyzet egy multinacionális vállalatnál is, ha nem "viheti ki a pénzét".
Kérdező!
Számold ki, a fideszes főkutyák évente hány milliárdot lopnak el. No azt mind kiviszik. Éppen pár napja Mészáros harminc egynéhány milliárdot. Ma itt volt, holnap csak ő tudja hol van (de találgathatsz: Kajmán szigetek és hasonló).
A multik is kiviszik egy részét, de nem mind (ők nem hülyék, csak értenek a kizsákmányoláshoz). És tudható, mennyi marad, mennyit visznek. Az is, hová viszik, az is, miért viszik. Csak oda kell figyelni. Viszont ha sokallod, kérdezd meg a kedves vezetőket, miért ilyen törvényi feltételeket szabtak és mennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!