A rendszerváltás előtt angolul lehetett tanulni vhol?
Én is angolt tanultam az orosz mellé. Sajnos éppen annyira vették komolyan, mint az oroszt (A tanárunkat volt, hogy óráról vitték a "mosolygóra").
Oroszul és angolul is az iskolától függetlenül, akkor tanultam meg amikor nagyon kellett (az oroszt Rigában, az angolt multiknál alkalmazottként)
Ahogy az utolsó írja, pont ez lesz sajnos!
Nemcsak hogy angolul lehetett tanulni, hanem templomba is lehetett járni, sőt nyugatra utazni is lehetett (én jártam Svájcban, az NSZK-ban, Franciaországban).
Közg. külker. szakos technikumba jártam (1961-65.), ahol a fele osztály angolt, a másik fele németet tanult, és az orosz nem volt kötelező. 7. órában tanultuk egy ideig, de annyira gyengék voltunk oroszból, hogy a 3. év után a tanárunk feladta. Ugye hihetetlen, pedig így igaz.
Van még kérdés? Szívesen válaszolok egyéb nyalánkságokra is, pl. egy régebbi kérdés: kötelező volt-e a KISZ-tagság? Nem. Mi nem is voltunk még KISZ-tagok sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!