Meddig tartható fenn Magyarországon a munkásosztályt nyúzó egykulcsos adórendszer, ahol a fizetése fele repül az államhoz, éhbér esetén is?
Szerintem nagyon igazságtalan hogy a minimálbérből is levonnak majdnem 40 ezret és létminimum alá lökik ezzel az alacsony béres dolgozót.
Nem véletlenül van minden jóléti nyugati országban progresszív adórendszer.
Mit szórakozik a fidesz az egykulcsos adórendszerrel?
Sokkal több kára van mint haszna.
Széthúzza a társadalmat, a szegényeket lenyomja a sárba és az össz adó ígyis nagyon magas, az egykulcs ellenére is.
Miért lennék én jogosult rá?
Az állam vonja el.
Beszedi és ennyi.
Normális országobkan progresszív adó van, bármennyire is fáj neked ez, ez tény.
Nekem nem fájnak a tények kérdező, én pontosan tudom, hogy a nyugati országokban progresszív adórendszer van. (Sajnos)
De akkor fussunk neki még egyszer: Az állam állam elvonja adóban a fizetésem 15%-át + járulékokat. Az adó és a járulékok is azért vannak, hogy te meg én kapjunk mindenféle szolgáltatást. Én azonban a saját fizetésem 15%-át fizetem be adóba, ami nyilván több, mint a te fizetésed 15%-a. Az állam szolgáltatásait viszont mindannyian ugyanannyira vesszük igénybe. (Sőt, én még egy csomó adót fizetek a benzinben, amit nyilván te nem.)
Az EÜ járulék ettől annyiban különbözik, hogy ott is többet fizetek, mint te, viszont általában magánorvoshoz járok, tehát szolgáltatást alig veszek érte igénybe.
Tehát az állam elvonja a fizetésem nagy részét, hogy neked jobb legyen. Én még mindig nem értem, hogy erre neked milyen jogod van.
Nekem mitől lesz jobb?
TŐlem levonnak rengeteget, mert az alacsony béresnek 20 ezer forint is nagyon sokat számít.
A létminimum alá nyomják le pl a minimálbérest.
Neki mitől jó?
Kérdező, ha megbocsátasz, engem elsősorban a saját érdekeim érdekelnek, ezt így most őszintén bevallom neked.
De szívesen elmondom, hogy neked mitől lesz jó: Mivel a magasabb jövedelműek arányaiban így is többet fizetnek, neked jobb, mintha a szolgáltatást piacon kellene megvenned.
Arányaiban ugyanannyit fizetsz. Ugyananyi % ot.
De neked ez se tetszik.
Az viszont már nagyon tetszik hogy neked se drágább a kenyér a boltban és neked többször annyi jövedelemből kell megvenned.
Ne terelj, kérdező, ne terelj. Ha van egy véleményed, akkor érveld meg.
Amúgy meg miért lenne drágább nekem a kenyér? Mert többet keresek?
Írtam már hogy szolidaritásból kellene többet adózniiuk % osan is a jobban keresőknek.
De nyilván a keleti nyomor országok a minta társadalmak az egykulcsos rendszerrel.
De én miért legyek szolidáris egy olyan emberrel, akit nem is ismerek és nem is szeretek?
Gondolkozz már kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!