Miért nem hiszik el legtöbben, hogy a közmunkások ugyanannyit dolgoznak ugyanabban a munkakörben, mint a nem közmunkások csak kevesebb pénzért?
10-es: irodai munkáért nettó 66-67 a fizu.
Mikor közmunkában dolgoztam, ugyanazokat a feladatokat csináltam, mint a közalkalmazott kolléganő, sőt kicsit többet is, mert neki bizonyos gazdasági feladatokhoz nem füllőtt a foga, így azokat mind én csináltam, mindezt fele annyi fizetésért, kevesebb szabadságért, 4-5 hónapos szerződésekkel. Először még örültem a lehetőségnek, aztán fokozatosan belefásultam, egyre motiválatlanabb lettem, mert nem láttam semmi előrelépést, csak azt hogy körülöttem a közalkalmazottak milyen jól elvannak, én meg szívók, így az 5. szerződésem lejárta után nem vállaltam a folytatást, elég volt.
12/12,nek igazad lehet, a médiában , a közrádióban mikor vezetők, meg a lefizetett bértollnokok,elemzők, nyilatkozanak, na és a Boros et, akkor mindig az a végszó hogy rengeteg új munkahely van,főleg a nagyvárosokban, több ezer betöltetlen állás, de nincs elegendő szakképzett munkaerő, és a magyar ember nem mobilizálható, nem szívesen költözik, pl. A dunántúlra, persze mert lusták vagyunk, +elkényelmesedettek,
Máskoe meg arról papolnak, panaszkodnak a vállalkozók, nem találnak eladót, kiszolgálót, vendéglátóba stb, mert mindenki közmunkában van foglalkoztatva.
A munkanélküli a hibás, persze azért is hogy nem veszik fel 40évesen, 2-3szakmával, a közeli városba, 20-25km.re, mert még a bejárást se akarják kifizetni, aki közmunkán tengődik, az alkesz, vagy analfabéta, sokak szerint, ergo dögöljön meg.
az a sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!