A közmunkások miért nem tudnak összefogni és az utcára vonulni, mint mások?
Azért, mert a közmunkások általában elég buta és szűklátókörű emberek és különben sincs annyi pénzük, hogy felutazzanak BP-re tüntetni.
https://www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ
Nézd meg ezeket a közmunkásokat. Mit nézel ki belőlük?
Ha zavarná őket a sanyarú sorsuk, akkor tüntetnének.
De mivel nem tüntetnek, ezek szerint élvezik a helyzetüket.
Hát azért alapvetően a közmunkát ne hasonlítsuk rendes munkához. Általában 10 ember végez vele 1 emberre való munkát, és abból a 8 órából 6 lébecolás. Pont ezért gáz az egész, morál az semmi, pénz az semmi érte, a munka értéke szintén semmi.
A normális megoldás az lenne, ha rendes cégek lennének létrehozva, kevesebb, de rendesen dolgozó és cserébe rendesen megfizetett munkaerővel.
De jelenlegi formában a közmunka csak pénzkidobás, és statisztikajavításra szolgáló látvány megoldás. És a jelenlegi formában azért az is gáz lenne, ha ilyen "munkáért" teljes bérezést adnának. Akkor meg a dolgozó emberek lennének felháborodva, akik szakképzettséggel sem kapnak többet.
Siralmas amit kapnak az tény. De átmeneti állapotnak a segély helyett jobb.
Gondolom kérdező fel lennél háborodva ha nem dolgozhatnál közmunkán 50 ezerért!!
Ha beszüntetnék az jobb volna? Nem.
"Hát nem tudom, én 2 diplomával vagyok közmunkás egy irodában napi 8 órában."
A közmunkások nagy részének meg nincs diplomája, de még érettségije sem.
Amikor egy csoportot kollektíven megítélsz, akkor azt ne a csoport 0,2%-áról tedd.
Szerintetek a többi közmunkásnak jó ez a helyzet? :O Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy a semminél tényleg jobb...
Mert nekem nagyon nem, ezért is akarok mihamarabb tovább lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!