A közmunkások miért nem tudnak összefogni és az utcára vonulni, mint mások?
"Beleadok minden tőlem telhetőt, és nagyon bosszant, hogy a kollégáim UGYANAZÉRT a munkáért megkapják a minimálbért, míg én nem."
Én szakmunkásbizivel sohasem megyek el minimálbérért dolgozni. Látod, ha valami hasznosat tanultál volna nem lennél közmunkás.
"A közmunkások nagy részének meg nincs diplomája, de még érettségije sem. "
Minek kéne bárkinek is érettségi? Attól még nem lesz jobb munkaerő.
Felesleges az érettségivel és/vagy a nem sokat érő, diplomával villogni,mert attól még hogy sok embernek megvan,nem ér vele semmit, és nem garancia semmire.
Pláne nem vidéken, pl. az Alföldön, kisvárosban, településeken, ahol kevés a munkalehetőség, a munkaerő kínálat pedig sok ezer fő.
persze hiába van hiány a munkaerőpiacon,pl.dunántúl északi része, autógyárak, Audi Mercédesz gyár,stb.ha nem tudunk odaköltözni, na meg ha elmúltál 40éves, akkor a kutyát nem érdekli mihez értesz, hány év tapasztalatod van, és lakást sem tudsz venni, bérelni, xart sem ér az egész.
A másik gond meg az hogy a kereslet nem mindig találkozik a kínálattal, így pl.a profi asztalos, meg a gyakorlott villanyszerelő nem igen kell egy autógyárba sem.
Én nem villogtatásból írtam, hogy 2 diplomával vagyok közmunkás, hanem az általánosítás miatt...
De amúgy igen, egyetértek, bár szakmát tanultam volna, és lettem volna szakács, cukrász, fodrász, nővér, stb...:(
Ugyanebben a cipőben járok,én is . Érettségim, és 4 szakmám van, mégis meg kell alázkodnom nap mint nap,
mert itt Szabolcsban,egyszerűen nem tudok elhelyezkedni, és kénytelen vagyok közmunkán dolgozni,
ami , mifelénk elég kemény dolog, mert ki van mérve a napi teendő,és amíg meg nem csináljuk,addig nem mehetünk haza. Bizony hogy volt olyan,amit 8 órában nem tudtunk megcsinálni,és maradnunk kellett, nem is egyszer kétszer. Korábban dolgoztam vállalkozónál, hát sokszor kevesebbet dolgoztam ott, több pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!