Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem hiszik el legtöbben,...

Miért nem hiszik el legtöbben, hogy a közmunkások ugyanannyit dolgoznak ugyanabban a munkakörben, mint a nem közmunkások csak kevesebb pénzért?

Figyelt kérdés
Ahol én dolgozom rendőrségen közmunkán ugyanazokat a feladatokat kell ellátni, mint a nem közmunkán lévőnek csak kevesebb pénzért. Sőt ők ingyen utazhatnak és jár étkezési csekk is. A városházán is ahol anya dolgozik szintén ugyanez a helyzet, sőt még olykor túlórázni is kell annyi a teendő.

2016. márc. 31. 10:31
1 2
 1/13 Gugu Gabor ***** válasza:
96%
Azért mert a köztudatban: közmunkás=utcaseprő.
2016. márc. 31. 10:32
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Ezt valahogy sose reklámozzák a reformok működnek blokkban.
2016. márc. 31. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

A legtöbb embernek -főleg a pestieknek, meg multinál dolgozóknak- fogalmuk nincs arról, hogy mi megy a valóságban, ők azt látják, hogy Bsc diploma+angol nyelvtudás kombóval leesik nekik havonta 250-300 ezer forint, ergo szerintük, aki nem kap ugyanennit az csak lusta, semmirekellő stb.

Az, hogy vidéken ugyanilyen végzettséggel mehetsz közmunkára vagy ha szerencséd van szalag mellé, az számukra egy fölfoghatatlan dolog, ahogy ez a közmunkásos is, az, hogy valaki a szakmájában csak közmunkásként kap állást, olyan szerintük nincs!

2016. márc. 31. 10:49
 4/13 A kérdező kommentje:

Én irodában dolgozom, ahol iktatással, számlázással és képek szerkesztésével, feldolgozásával foglalkozunk egy speciális számítógépes program segítségével közmunkásként. Hasonló munkát végez pár személy is csak nem közmunkásként.

Nem szeretném sokáig csinálni ezt, mert főiskolával úgy gondolom többre vagyok képes, mint közmunkán lenni, csak mivel az egyik legszegényebb magyarországi városban élek ezért nem sok lehetőségem van és félre kell tennem albérletre is amikor elköltözöm a fővárosba.

Szégyellem megmondani, hogy közmunkás vagyok,összekapcsolják ezt a szót az utcasepréssel.

2016. márc. 31. 10:56
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ez a helyzet kedves 3-as. :(
2016. márc. 31. 10:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Ráadásul még angolul is tudok, jelentkeztem pár budapesti állásra, de sajnos ott az volt a baj,hogy nem lakom még ott. Félre kell tennem albérletre, kaucióra, meg egyéb kiadásra. Ez van. Otthon élek emiatt és egy keveset így félre tudok tenni közmunkával. Nem azért csinálom mert lusta vagyok, vagy egyéb tudatlan, iskolázatlan tuskó, mint ahogy sokan összekötik a közmunkást ezzel.
2016. márc. 31. 11:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Na igen de alapvetően a nyílt munkaerőpiacon kellene elhelyezkedni. A közmunka csak átmeneti állapot kellene hogy legyen. Azt látom, hogy életerős fiatalemberek szemetet szednek, miközben a helyi mulit cég nem talál betanított munkásokat vagy 4000km-ről hozza őket.
2016. márc. 31. 11:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Az a szomorú utolsó,hogy nálunk a városházán és a rendőrségen is vannak olyanok akik már évek óta közmunkásként dolgoznak irodán. Na ezt nem akarom az biztos.
2016. márc. 31. 12:04
 9/13 A kérdező kommentje:
Egyébként túl sokat nem tudok erről az egészről, hogy hogyan működik, szóval még új vagyok, de szomorú amit látok.
2016. márc. 31. 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Aki havi ötvenezerért még túlórázik is, azzal nem lehet mit kezdeni.
2016. márc. 31. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!