"A nagy nyugdíjak csökkentésével egyetértek, és maximálni is kellene a nyugdíjakat, de a kisnyugdíjakat emelném. Nem árt különbségeket tenni, mert a nyugdíjak terén nagyon széles a paletta.
"
Akkor gyakorlatilag ugyan ott vagyunk.
Akinek magas nyugdíja van az valószinűleg egész életében jól keresett és több mint 40 éves munkaviszonya van.
Akinek kevés vagy minimum nyugdíja az sok sok éven át nem dolgozott vagy nem volt bejelentve és kevés is volt a keresete.
2016. jan. 30. 11:03
12/37 A kérdező kommentje:
"Kérdés, hogy ha a családodban van nyugdíjas és neked kell majd kipótolni a kieső bevételét, miközben a te béred nem emelkedik hiszen erről nem írsz, akkor is támogatnád-e ezeket a lépéseket.
"
Igen mindenképp.
A magyar mentalitásnak vagy kádárinak ki kell pusztulnia ki kell írtani mert így csak elszegényedés vár az orszagra.
2016. jan. 30. 11:04
13/37 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy a kisnyugdíjas nem dolgozott 40 évet, csak lehet, hogy már 20-30 éve nyugdíjas. Az én családomban mindenki egész életében kemény fizikai munkát végzett, több, mint 40 évig, mert a férfiaknak nincs nyugdíj 40 év után és mégis minimál nyugdíjjal mentek el, mert nagyon keveset kerestek akkor még, 30 évvel ezelőtt. Azóta sem rendezték a nyugdíjukat.
2016. jan. 30. 11:50
14/37 anonim válasza:
Magyarországon vékony a középosztály és elöregedő a társadalom. Vagyis az alacsonyabb társadalmi rétegeknél elvágná magát az adókedvezmények megszüntetésével, az öregeknél meg az ingyen utaztatás megvonásával. Ha valaki ilyet akarna, az csak úgy juthat kormányra, ha azt hazudja, nem akar és egy ciklusnál többet így sem tudna hatalomban maradni.
2016. jan. 30. 12:05
15/37 anonim válasza:
Mennyi is az átlagnyugdíj?117000ft?Csökkentsük 100000-re! De akkor úgy,hogy ennyit kapjon minden nyugdíjas és kész.Végtére is,aki magas nyugdíjat kap,az egész életében jól keresett,ahogy írod,tehát volt miből félretennie időskorára.Az ingyenes utazás megvonásának inkább csak az lenne az eredménye,hogy csak akkor mozdulnának ki otthonról,ha nagyon muszáj.Inkább a négy fal... Az eü. hozzájárulás fizetése már hatásosabb lenne.Már olyan értelemben,hogy csökkene a számuk,mert gyógyszerre már nem maradna.
2016. jan. 30. 13:33
16/37 A kérdező kommentje:
"Csökkentsük 100000-re!" 100e * 2880e*12hónap=3500 milliárd
felsőoktatásra évi 120 milliárd megy
"De akkor úgy,hogy ennyit kapjon minden nyugdíjas és kész."
Éljen a kommunizmus!
"Végtére is,aki magas nyugdíjat kap,az egész életében jól keresett,ahogy írod,tehát volt miből félretennie időskorára"
Igen végtére is az agysebész meg a takaritonő ugyanolyan értékű munkat végez. És simán be lehet állítani egy takaritónőt egy műtőbe.
"Az eü. hozzájárulás fizetése már hatásosabb lenne.Már olyan értelemben,hogy csökkene a számuk,mert gyógyszerre már nem maradna.
"
a munkanélküli 23e Ft-bol fizet eüt őt nem félted?
2016. jan. 30. 13:47
17/37 anonim válasza:
Szó nincs kommunizmusról.Ugyanis csak azonos nyugdíjról,nem kerestről írtam.Az agysebész és a takarítónő munkája természetesen nem azonos értékű,mint ahogy a fizetésük sem.Nyugdíjba vonulás után viszont már nincs agysebész és takarítónő,csak nyugdíjasok.És kettőjük közül,igazából csak az egyiknek van esélye, hogy aktív korában,félre tegyen a nyugdíjra.És az ugye,nem a takarítónő.
2016. jan. 30. 13:55
18/37 anonim válasza:
Ez egész jó.
2016. jan. 30. 14:00
19/37 anonim válasza:
Munkanélküli?!Van még egyáltalán olyan?Hiszen mást sem hallani,mint hogy aki akar dolgozni,az tud is.Cél a teljes foglalkoztatottság!Na jó,a cinizmust félretéve: a munkanélkülit is féltem(egyébként voltam már,tehát tudom miről beszélek).Elsősorban a politikusoktól.Azt viszont nem értem,hogy te miért félted őket.Eddigi kérdéseid,hozzászólásaid alapján,ez nem igazán illik hozzád.Sokkal inkább a munkanélküli segély eltörlése.Hiszen akinek nincs munkája,abból nincs haszna a társadalomnak,nem igaz?
2016. jan. 30. 14:01
20/37 A kérdező kommentje:
"Szó nincs kommunizmusról."
A javakból egyenlő arányban kapnának a teljesitményüktől függetlenül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!