Inkább egy vallásos vagy egy tudományos pártot támogatnál?
8-as vagyok.
Na jó akkor megpróbálok válaszolni a kérdésre.
Én református felekezetű vagyok, nekünk nem igazán voltak hatalmi törekvéseink, sőt az akkoriban református többségű Erdélyben hírdették ki elsőként Európában a vallásszabadságot!
Ilyen alapon a tudományos pártra szavaznék.
Ha a kérdés célja az hogy ellentétként állítsa be a tudományt és a vallást akkor nálam nem sikerült, mivel teljesen más kérdésekkel foglalkozik a kettő...
Ja, majd ha egy kémcsőben előállítják buddhát meg a sok zöldséget amit összehordott akkor elhiszem.
Addig az is a törpék meg a tündérekkel egyenértékű dolog.
"Ja, majd ha egy kémcsőben előállítják buddhát meg a sok zöldséget amit összehordott akkor elhiszem.
Addig az is a törpék meg a tündérekkel egyenértékű dolog."
Látom bele se olvastál a wikipédiás cikkbe.
Ezt Einstein mondta.:
„Ha létezik olyan vallás, mely megállja helyét a modern tudományos igényekkel szemben is, akkor az a buddhizmus.”
A tudomány az emberiség fejlődése.
a vallás az emberiség elnyomása.
Szerinted?
Én is azok mellett vagyok, akik szerint nem szükséges a vallást és a tudományt szembe állítani.
Ráadásul nem vagyok hajlandó egy újabb megosztáshoz asszisztálni.
Pepsi vs. Coca, Katolikus vs. Protestáns, Windows vs. iPhone, náci vs. komcsi, vallás vs. tudomány
A számítógép korában divat lett számítógép módjára bitekben gondolkodni. Divat lett ateistának lenni és divat lett azt fennhangon hirdetni.
Intelligensebbek előbb tájékozódnak, majd gondolkodnak és rájön, hogy a kettő nem zárja ki egymást, sőt ki is egészíthetik egymást.
A pártokról meg annyit, hogy mindegyikben politikusok vannak és ha nem tévedek azok se nem papok, se nem tudósok.
# 18
Figyelj. Amiket leírtam, nem én állítom hanem
Einstein, Bohr, Russel, Oppenheimer, Schopenhauer, a CERN....
Mint a tudomány elkötelezett híve, gondolom hallottál már róluk. Ha nekik sem hiszel hát lelked rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!