Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sztálini vagy Hitleri diktatúra?

Sztálini vagy Hitleri diktatúra?

Figyelt kérdés

Elég abszurd kérdés, és egyértelmű hülyeség, csak úgy eszembe jutott.

Ha választhatnál e két lehetőség közül, melyiket választanád?

Egész európára kiterjedő Hitleri vagy Sztálini diktatúra?

2015. dec. 29. 21:04
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
58%
Ha választani kell, nem kérdés, hogy Hitler urat követtem volna. És mára Európa egy (több szempontból is) tiszta, fejlődő, kulturált földrész lenne.
2015. dec. 29. 22:27
 12/44 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyien Hitlert választanátok.

A magam részéről én is Hitlerre szavaznék.

Nagyra értékelem a munkásságát.

A #10-es válaszoló jól leírta.

Jöhetnek még a válaszok!

2015. dec. 29. 22:34
 13/44 anonim ***** válasza:
42%
Hát basszus, ennyi erővel megkérdezhetted volna azt is, hogy a hígfos, vagy a szar az ihatóbb, és amikor mindenki a hígfost mondja, akkor tapsikolsz, hogy te tudtad, hogy a hígfos az igazi :-D
2015. dec. 29. 22:39
 14/44 anonim ***** válasza:
45%
Nem értem, hogy a 13-as miért van lepontozva.
2015. dec. 29. 23:04
 15/44 anonim ***** válasza:
33%
Szálasi-féle
2015. dec. 29. 23:07
 16/44 petizacc ***** válasza:
63%

Ha muszáj, akkor a Hitleri diktatúra.

Felesleges fejtegetni miért. Aki tanult történelmet az érteni fogja.

2015. dec. 29. 23:09
 17/44 anonim ***** válasza:
44%

# 14/16 Időpont ma 23:04

Mert nem vagyok sem náci, sem zsidógyűlölő, sem pártfanatikus. Itt az ilyet nem szeretik. :-)

2015. dec. 29. 23:31
 18/44 anonim ***** válasza:
68%
Amíg a Hitleri Németországban a nem kívánt csoportoknak (zsidók, baloldaliak, egyéb kisebbségek) volt rossz, míg a tiszta németeknek relatíve jó volt, rendes gazdaság, munka, megélhetés, addig a Sztálini időkben mindenkinek rossz volt és nyomor. És ahogy írták, lehettél te megrögzött kommunista, egy rossz lépés, vagy az se, és mentél a gulágra, jobb esetben.
2015. dec. 29. 23:46
 19/44 anonim ***** válasza:

'De ha már itt tartunk én annyit tennék hozzá, hogy Sztálin nem igazán követte Lenin elképzeléseit. Lenin az un. politikai végrendeletébe élesen kritizálta Sztálint, és konkrétan kijelentette, hogy nem szeretné ha ő lenne az utódja.'

Erre pedig én reagálnék engedelmeddel, egy korábbi kommentemből beszúrva.

'"Sztálin nem csupán törvényes, de egyetlen utódja volt Leninnek, Az, hogy az atya élete végén megsértődik gyermekére és megpróbálja megfosztani örökségétől, nem oly ritka eset."(Mihail Heller-Alekszandr Nyekrics: A Szovjetunió története, 134. old.)'

'Kései konfliktusuknak semmi jelentősége, hiszen Lenin állítólagos "végrendeletéből" nem az derült ki, hogy felismerte volna Sztálin igazi természetét, hanem az, hogy önmagán kívül egyáltalán senkit sem tartott alkalmasnak pártja vezetésére.'

Szóval inkább arról szólt a kritika, hogy Lenin magán kívül senki mást nem tartott alkalmasnak a vezetésre.

Ha engem kérdezel, a meglévő infók alapján kétlem, a Lenin-Torckij páros sokkalta kíméletesebb kormányzást valósított volna meg a szovjet államban, amennyiben Sztálint sikerül kispadra ültetni.

Nagyon tudom ajánlani Robert Gellately-től A Lenin,Sztálin és Hitler c. kötetet, ebben elutasítja a jó Lenin mítoszt.

[link]

Nekem is megvan, de csak eredeti nyelven.

2015. dec. 30. 00:24
 20/44 anonim ***** válasza:
jav*-Lenin-Trockij
2015. dec. 30. 00:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!