Szerintetek milyen hatása lenne a halálbüntetések visszaállításának Magyarországon?
23:06-al értek egyet. Alapvetően én sem vagyok halálbüntetés ellenes, de két okból nem támogatnám.
1. Előfordulhat (és már fordult elő) tévedés. A halálbüntetést nem lehet visszacsinálni.
2. A mindenkori hatalom nagyon csúnyán visszaélhet a halálbüntetéssel.
SAJÁT Véleményem szerint a közbiztonság javítására a következő dolgokat lehet(ne) tenni:
- Ha csak a legkisebb gyanúja is felmerül egy bűncselekménynek egy olyan embernél, aki magas (főleg állami) beosztásban dolgozik, azt ideiglenesen függesszék fel a tisztségéből az eljárás végéig, hogy még véletlenül se legyen ráhatása a dolgokra.
- A BM-nen belül egy normális belső ellenőrzés kialakítása.
- Az oktatás és a média teljes egészében átszervezése.
- Növelni a bűncselekmények felderítésének arányát.
- A kisebb súlyú bűncselekmények nem büntetésként, hanem rehabilitációként való kezelése.
- A nagyobb súlyú bűncselekmények elkövetésénél a bíró egy MINIMÁLIS időtartamot szabjon meg, hogy a fogvatartottnak mikor van esélye szabadulásra. A tényleges szabadulásról szakértők döntenének.
- Ha háromszor elkapják ugyanazt az embert kisebb súlyú bűncselekménnyel, akkor kerüljön át a nagyobb súlyú bűncselekményekhez.
Nem támogatom, mert semmi visszatartó ereje nincs, ezt már bizonyították. A szociopatákat nem érdeklik, hogy meghalhatnak, nekik megéri elkövetni így is a bűnt, aki meg hirtelen felindulásból öl, az ugyanúgy nem fogja végiggondolni a halálbüntetést, mint az x év börtönt sem. Annyit mondok, hogy az egyetlen demokratikus ország, ahol van halálbüntetés, az Amerika. Mindenhol máshol olyan szélsőséges kormányok vannak, mint pl: Észak-Korea hát szerintem érdekes ezen elgondolkodni...
A közbiztonság se lenne jobb, mert mint írták minimális azoknak a száma, akiket kivégeznének, és mellesleg ugye nekik ez nem lenne visszatartó erő. És ezzel nem azt mondom, hogy jó itthon a közbiztonság, de abban biztos vagyok, hogy nem a halálbüntetéssel ráznák helyre azt...
A közbiztonság cseppet sem javulna, hisz a tovajok, betörők ugyanolyan vidáman nyomnák az ipart.
Itt és most ebben az eu-s viszonylatban nyilván nem lesz hb. De pusztán elmélkedve sem szabadna bevezetni, mert a nyomozóhatóságok szinvonala nem engedné meg, pedig a hb-re gyúrva 100.000%-osan kéne dolgozni. Pár név: Pusoma Dénes, Tánczos Gábor, Kaiser Ede, Szántai Attila, akiket lehet, hogy felkötöttek volna nulla bizonyíték mellett (vagy éppen koncepciós perben) Aztán ment volna a kommunista tempó, hogy "Rajk Lászlót rehabilitáljuk... de előtte kivégezzük".
Na mi van, a jobbikos agybetegek már megint mészárolgatnának?
Pedig azt hittem, hogy már évekkel ezelőtt leálltatok ezzel a baromságotokkal.
,,hogy a halálbüntetés "fellegvárának" számító USÁ-ban jóval magasabb a gyilkosságok aránya"
ÉS szerinted ez a halálbüntetés miatt van vagy a legális fegyvertartás miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!