A jobboldali emberek miért utálják a melegeket ugyanúgy, mint a bevándorlókat vagy a más rasszhoz tartozó embereket?
Melegek mindenki családjában vannak,tehát az nem függ össze azzal,hogy valaki mennyire "idegen".
A jobboldaliak általában nacionalisták,ezért nem szeretik a más bőrszínű,vallású,kultúrájú embereket.
De hogy jönnek ehhez a melegek?
Melegek minden népcsoportnál vannak,minden népnek sajátjai a társadalom ezen tagjai.
Félreértés ne essék ezzel nem a rasszizmust akarom "támogatni" vagy megérteni,csak nem értem,hogy miért veszik egy kalap alá a melegeket ezekkel a csoportokkal,ugyanis a melegek nem elszigetelten élnek,hanem mindenhol megtalálhatóak,még a többi kisebbséggel nem ez a helyzet.
"Azokban az országokban,ahol már viszonylag elfogadható jogokkal rendelkeznek a melegek(pl házasság) ott a melegfelvonulások egyfajta karneválként működnek,maradnak meg.
Gyakorlatilag heteró emberek számára is egyfajta esemény.
Olyan,mint pl a viágkarnevál vagy hasonló."
Megint megpróbálod a homoszexualitást párhuzamba állítani, összemosni egy teljesen más jellegű dologgal. A heterok általában nem tetszésből nézik a homofelvonulásokat, sőt, a nagyobb részük egyáltalán nem is kíváncsi rá, csak nyűg a nyakukon a felvonulás miatti útlezárások, megnövekedett dugók és hasonlók miatt. Másrészt a virágkarnevál nem egy tüntetés azért, hogy a virágokkal szemben ellenszenvet érző többség fogadja el a virágok különböző jogait.
"Ugyebár azokon a helyeken,ahol a melegek jogai már rendezettek ott is érdemes meghagyni ezeket az eseményeket,hiszen ez csak egy állapot.Az emberiség,társadalom vissza is fejlődhet.
Lásd pl Magyarországon egyesek azt szeretnék ha még a bejegyzett élettársi kapcsolatot is eltörölnék. "
A melegek jogai sosem lesznek rendezettek, mert mindig lesz valami, amiért ők tüntetni szeretnének. Ha van házasság, akkor örökbefogadásért, ha már van örökbefogadás, akkor homostrandokért, ha vannak homostrandok, akkor homoszállodákért és homojátszóterekért, ha ezek is vannak, akkor meg homorészlegért az áruházakban, vagy mittudomén miért. Ennek a folyamatnak pedig sosem lesz vége, egészen addig, míg gyakorlatilag önmagukat szeparálják el a társadalom többi részétől. Ha ez is megtörtént, akkor meg azért fognak tüntetést szervezni, hogy ne legyenek elszeparálva, és kezdődik minden elölről.
"Ne felejtsük el,hogy rengeteg meleg ember lett áldozata a kirekesztésnek,homofóbiának,ami a világon számos helyen áldozatait szedte."
Szerintem a homofóbia kifejezés ma már ráillik jópár homoszexuálisra is: gyakorlatilag ott is farkast látnak, ahol csak bárányok vannak, ezért aztán mindig lesz valamilyen okuk újabb felvonulásokat és tüntetéseket szervezni.
"Az emberiségnek meg kell emlékeznie,legalább egy nap az évben az ilyen dolgokról,hogy az emberiség számára megmaradjanak a tudatban ezek a dolgok,hogy 50 év múlva vagy 500 év múlva is tudják majd azok,akik akkor élnek,hogy az hogy ők most így élhetnek nem magától értetődő,hanem ezeket egykor valakiknek meg kellett küzdeni,harcolni. "
Tessék, itt is van amit említettem: miért is akarod rám, mint heterora rákényszeríteni, hogy emlékezzek meg egy olyan dologról, amelyhez semmi közöm, nem is érdekel, sőt, ellenérzéseim vannak vele szemben? Oké, hogy ferde hajlamod van, de ne akard már az én orromra kötni a dolgot, légy szíves, hagyj ki belőle. Ez a te egyéni dolgod, ne akarj engem is belerángatni.
"Másként mi értelme az életnek,az emberiségnek,ha nem a fejlődés? "
Na még majd azt is be akarod mesélni nekem, hogy az emberiség fejlődését abban látod, hogy mindenki homokos meg leszbi lesz. Hát bocs, ha nem értek egyet veled.
"A legtöbb ember nem mer kiállni még saját magáért sem,nemhogy másokért,vagy egy célért.
Itt most elsősorban nem azokra gondolok,akik pusztán elmennek egy ilyen rendezvényre,habár ez is egy fontos dolog,mert képviselik magukat,hozzájárulnak ehhez az egészhez.De vannak olyanok,akik ebben keményen részt vesznek,időt fektetnek,a saját szabad idejüket és energiájukat fordítják egy nemes célra."
Ennél milliószám vannak sokkal égetőbb, aktuálisabb, fontosabb és sürgősebb problémák is, ha abba fektetnék azt a tengernyi energiát, már előrébb lenne a társadalom. De való igaz, hogy sokkal könnyebb és egyszerűbb semmitmondó, üres dolgokat nemes céllá magasztalni és ajvékolni mellé mert nehéz lenyomni az átlagember torkán, mintsem valami valóban lényeges cél elérésébe fektetni azt a rengeteg energiát.
Először is nincs annyi homoszexuális,hogy mindenki családjában legyen. Az "Irányjelző" hírportálon talált cikk szerint Magyarországon az "azonos neműeket kedvelő férfiak aránya a populációban 2-5 százalék közé tehető, a leszbikus nők ennél kevesebben vannak, kb. 1-2 százalék". Ismerve a honlapot azért érdemes egy jó középértékkel számolni ami ugye 3,5 és 1,5%-ot jelent. Ezek az arányok találhatóak meg a pl. Amerikában, Ausztriában és számos más európai országban is. Ez a szám édes kevés kevés ahhoz,hogy valamennyi, akár tágabb értelemben vett családban legyen legalább egy homoszexuális.
Másodszor: "a jobboldali emberek". Sztereotípiával harcolni az előítéletek ellen.... hát... sok sikerre ne számíts.
Hogy miért nem szeretjük őket? Mert mindaz,amit az elfogadtatásukért tesznek tökéletesen kontraproduktív.
Van egy meleg barátom,maximálisan tisztelem és soha egy rossz szót nem mondanék róla. Miért? Mert kezdettől fogva úgy viselkedett, mint, ahogy egy átlag ember. A mi társaságunk évekig észre sem vette, bár utólag voltak rá utaló jelek. A férfiak nagy része észre sem veszi, ha nem magamutogató módon vinnyogással, kirívó öltözködéssel, nőiesnek hitt mozdulatokkal mutatkozik meg az illető (az ilyenek egyébként ő maga is "díszbúzának" hívja). Az ő szavaival élve: "Ha egyenlőségre törekszem,nem különböztetem meg magam."
És félreértés ne essék, nem azért nem mondta,mert titkolja vagy szégyellné, amikor rájöttünk és rákérdeztünk gond nélkül elmondta. Nincs semmi szükség "coming out"-ra, az megint a maga mutogatás egyik eszköze. Ha kérdezik,mondd el, ha nem kérdezik,akkor meg valószínűleg nem kíváncsi rá senki (ami ebben az esetben általában semleges attitűdöt takar, nem pedig negatívat). Én sem kürtölöm ország-világ tudtára, hogy nekem csak egy vesém van és büszke vagyok rá, ezért ugyan olyan bánásmódot érdemlek, főleg hogy addig is megkaptam.
Még egy történetet elmesélnék. Szórakozó helyen összeszólalkozás alkalmával le buhuzizták. Mi volt a reakció? Nem nem sértődött meg, és nem is rohant meleg jogi aktivistához és nem követelte az emberke meghurcolását. Egyszerűen kiállt magáért. Hogy? Válaszolt:"Igen az vagyok. Te meg egy s***glyuk. Úgyhogy húzd össze magad, nehogy az este megint megtaláljalak."
Egy ilyen beköpés után az egész szórakozóhely mögé állt. Akkora elismerést kapott mindenkitől....az est hátralévő részében nem találtunk machobb srácot a környéken. :D
(Haverom,ha ezt olvasod, remélem nem baj, hogy leírtam).
Ő az értelmesek közé tartozik. A baj az, hogy sokan vannak , akik nem ilyenek. Azokból lesznek az aktivisták, a szóvivők és az élharcosok, akik megnyilvánulásaikkal épp azoknak ártanak a legtöbbet, akikért elvileg küzdenek.
A jogokért csendben, magamutogatás nélkül is lehet harcolni. Az pedig, hogy néhány szélsőséges néha napján megjegyzésekkel illet, na bumm. Túl fogod élni,mint ahogy az elállófülű és a szemüveges gyerek is túléli a szekálást. Sőt megerősödve jöhet ki belőle.
Ha minden meleg olyan lenne,mint haverom, Neil Patrick Harris vagy Dolce&Gabbana semmi utálkozás nem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!