Te napi hány órát dolgoznál szívesen, amire azt mondanád még, hogy nem nyűg?
a lakast nem viszed sirba, de egyreszt a sajat felulmulhatatlan biztonsagot nyujt, es a gyerekeid/unokaid is lesz hol lakjanak.
nekem a jelenlegi program a jo, 25 ora, amibol 7-8 -at alszok, utanna 3 napig szabad, hatulutoje hogy nincs hetvege vagy unnep.
"gyerekeid/unokaid is lesz hol lakjanak."
Nem szeretnék gyereket,ez nem szempont:)
Másrészt nem hinném,hogy abban a lakásban szeretnének lakni,ahol én éltem.Másrészt addigra lehet annyi lesz az értéke,hogy hasznosítani sem tudják.
Szerintem hülyeség a saját lakás.
Elhitetik veled,hogy az a falhalmaz a te tulajdonod,aztán ha nem fizeted a rezsit,ráterhelhetik,stb.Szóval semmi nem a tiéd,bármit elvesznek tőled.
Azt a pénzt,amit egy lakás kuporgatására gyűjtöd,ahelyett élvezheted az életet,és valódi értékekre költheted.
Meg ugye a munkahely is változik.Nyugaton azért nem vesznek lakást,mert nem ilyen begyerepesedettek az emberek,hogy nem akarnak elköltözni,a munka jöjjön hozzájuk.
heti ötször 9 óra max 15 perc szünettel
igaz, hogy sok a munka, de szinte minden percét évezem
az ingatlan nem csak arra jó, hogy abban élünk, ezt hagyjuk az utódainknak, de remek befektetési eszköz is, hisz ha folyamatosan karbantartják, akkor nem csak az értékét tartja meg, de nő is(nem egy két éves viszonylatra gondolok)
Az egész attól függ, hogy milyen a munkahelyed, milyen környezet vesz körbe, és persze a fizetés nagysága.
Egy gyárban, ahol egész nap nyomod a rabszolga munkát, órák óta ugyan azokat a mozdulatokat végzed, egész nap állsz, kezed majd leszakad ott még a 4-óra is kinlodás lehet. Ellentétben egy normális munkahelyen, ahol még szeretsz is dolgozni az a 8 óra nagyon könnyen elszáll.
Szerintem hülyeség a saját lakás.
mert egy rakas penzt kiadni egy lakasert ami nem lesz a tied sokkal okosabb dolog.
az hogy a rezsit nem fizeted csakis a te hibad...
Én a teljesítmény alapú munkát szeretem. Amikor nem fix időd van, hanem mondjuk X számú valami. És azt ki, hogy milyen tempóban végzi úgy halad vele.
Az én mostani munkahelyem is 8 órás fix, de mivel bejött télre egy másik munka is ahol kisegítek, és mivel átlagon felüli a teljesítményem, ezért nekem megengedték az üzemben, hogy akkor járjak, kelljek amikor akarok, akkor megyek ki szünetre amikor nekem tetszik. Meg van, hogy hány darabot kell egy műszak alatt átnéznem, és ha kész mehetek Isten hírével, vagy kitölthetem a 8 órát és amit normán túl teljesítek azt már pótlékkal együtt fizetik. (mondjuk most inkább az van, hogy a kiesett napokat kompenzálom).
És én eddig ezt szerettem a legjobban. Mert a képességeimhez mérten van a díjazás is, és nem muszáj 8 órát lehúzni, ha megy jobban is a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!