Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Te napi hány órát dolgoznál...

Te napi hány órát dolgoznál szívesen, amire azt mondanád még, hogy nem nyűg?

Figyelt kérdés
2015. nov. 26. 00:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

remekül látszik ebből a kérdésből is hogy a magyarok munkamorálja milyen rossz.

dolgozni nem akarnak, sok pénzt keresni belőle viszont igen.

2015. nov. 26. 08:34
 12/30 anonim ***** válasza:

Én most 8 órát dolgozok (6-tól 2-ig), de meg vagyok elégedve vele. TMK-s villanyszerelő vagyok egy gyárban, általában 8:30-ra végzek a napi rutinnal, utána a nagy nap részében nincs sok dolgom. Még általában fél 1-től körbejárok 2-ig. Ha valamelyik gépnek elektromos baja lesz, akkor van több dolgom. Ha új gépet, vagy komplett gyártósort telepítenek, akkor viszont van úgy, hogy egy hétig 12-ezek. De ez nem túl gyakori, tavaly májusban volt egy ilyen hét. Viszont annak is szerettem szinte minden percét, mert tényleg szeretem a munkám.

Szóval ha (tegyük hozzá, hogy megfizetik) olyat kellene csinálni, amit nem szeretek, akkor már az 1 óra is nyűg, ha meg olyat amit szeretek, a 12 óra sem nyűg.

2015. nov. 26. 09:10
 13/30 anonim ***** válasza:

Egyfolytában 4-5 órát.

Ha van közben hosszabb pihenőidő, akkor akár a dupláját is.

És nekem speciel nem a munkamorálommal van gond, mert szeretek dolgozni. De a munkám szellemileg és fizikailag is igencsak leterhelő, folyamatosan, max. néhányszor pár perc "fellélegzéssel". Nincs naphosszat (vagy akárcsak pár percre is) neten lógás, vagy bármilyen lazítás, mint sok helyen; itt mindig pörgés van, és koncentrálni kell ezerrel. Szerencsére van, mikor lehetséges az említett hosszabb pihenés, így pl. egy ötórás hajtás utáni egy-két óra regenerálódás után még simán rá tudok húzni kettőt-hármat. Viszont hét-nyolc óra után már nem, azok a nehezebb napok.

De nem szoktam panaszkodni emiatt sem, mert még mindig jobb, mint ha napi 8 órában "unatkoznék" valahol, amit nagyon nem bírok. Meg más helyett sem szeretnék dolgozni, mert ugye sokan tényleg úgy állnak a munkához, hogy más is jól odaférjen...

Itt mindenkinek megvannak a saját feladatai, nincs csere-bere, és nincs lógás, és ez így jó.

A fizu miatt sem szoktam sírni, persze mindig lehetne több, de átlag körül keresek, és az a mai világban nem olyan rossz.

2015. nov. 26. 09:44
 14/30 anonim ***** válasza:
2-3 órát.
2015. nov. 26. 10:01
 15/30 A kérdező kommentje:

"remekül látszik ebből a kérdésből is hogy a magyarok munkamorálja milyen rossz.

dolgozni nem akarnak, sok pénzt keresni belőle viszont igen."

Tévedsz,én pl egy szerényebb élettel is megelégednék,ha kevesebb munkából is ellehetne érni.

Miért?

Azért,mert hiába van meg mindened,ha a legnagyobb dolgot elveszik tőled,az pedig a szabadság,a minőségi idő.

Látok nagyon sok olyan embert,aki képes reggeltől estig dolgozni azért,hogy "jó autóval járjon",meg "luxus kanapé legyen a lakásában",stb.

Aztán ezek csak tárgyak.Elmegy az élete,azért dolgozott,hogy ezeket a drága holmikat megvegye,amiket nem vihet magával a sírba.

De a kérdés amúgy sem erre vonatkozott.

És mint láthatod rengetegen nem szeretnek ENNYIT dolgozni,nem dolgozni nem szeretnek.Nagy különbség.

2015. nov. 26. 10:22
 16/30 A kérdező kommentje:

" 12 óra sem nyűg."

Ennyi munka mellett sportolni nem igazán lehet,ami hosszú távon az egészség rovására megy.

Ennyi munka mellett nem tölthetsz minőségi időt a szeretteiddel,pedig értük,velük,miattuk,velük dolgozol azért,hogy szebbé tegyétek egymás életét.

2015. nov. 26. 10:24
 17/30 anonim ***** válasza:

"remekül látszik ebből a kérdésből is hogy a magyarok munkamorálja milyen rossz.

dolgozni nem akarnak, sok pénzt keresni belőle viszont igen."

Van róla fogalmad, hogy mennyit dolgozik egy holland vagy egy osztrák? Ha lenne, akkor nem mondanál ilyen hülyeségeket.

2015. nov. 26. 10:36
 18/30 A kérdező kommentje:

Hát szerintem nagyon nem reális,hogy azért napi 8-12 órát dolgoznak az emberek,hogy egyenek és kifizessék a számlákat:)

Szóval maradjunk annyiban,hogy amit dolgoznak,azt mások helyett is teszik,akik csak dolgoztatnak.

Ha a világon az összes ember csak napi 4 órát dolgozna,akkor sem borulna fel a gazdaság,csak akkor MINDENKINEK dolgoznia kellene.Csak vannak,akik nem akarnak semmit,ezért kell az átlagnak ennyit.

2015. nov. 26. 10:45
 19/30 anonim ***** válasza:

"Van róla fogalmad, hogy mennyit dolgozik egy holland vagy egy osztrák? Ha lenne, akkor nem mondanál ilyen hülyeségeket.

"

Van róla fogalmam. Legalább annyit mint a magyarok.

Illetve talán kicsit kevesebbet, mert jobb a megélhetés arrafelé.

De ha az osztrák kurafi lakást akar, ne adj isten házat, akkor ugyanúgy meg fog rohadni a sok munkában mint a magyar.

2015. nov. 26. 10:52
 20/30 A kérdező kommentje:

"De ha az osztrák kurafi lakást akar, ne adj isten házat, akkor ugyanúgy meg fog rohadni a sok munkában mint a magyar.

"

A nyugati országokban nem sokan vesznek lakást,hanem bérlik,mert nagyon drága és rájöttek,hogy nem érdemes azért robotolni egy életen át,hogy legyen egy lakás a fejük felett:)

Ez csak tipikus magyar gondolkodás,hogy "mindenkinek lakás kell".

A lakást sem viszed magaddal a sírba.

2015. nov. 26. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!