Te jó dolognak tartod a globalizációt?
Hová fog vezetni az,hogy a Föld népessége folyamatosan nő,viszont a globális vagyon nagy része egy szűk csoport kezében van,akik évről-évre egyre több vagyonra tesznek szert,még a többség szegényedik.
Meddig tartható ez fenn?
De egeszen pontosan mit es hogyan akarsz megakadalyozni?
Megint be kellene zarkozni, megszuntetni a nemzetkozi kereskedelmet, kommunikaciot, turizmust, mindenki turja a foldet mint 500 eve? (amugy mar akkor is volt nemzetkozi kereskedelem).
A globalizációval nincsen semmi probléma.
A gond azzal van, hogy az európaiak feladták önmagukat.
Ha ez nem történt volna meg, akkor rendben lenne minden.
Ja,persze.Gondolom arra gondolsz,hogy azt kellene csinálni,mint az USA.Leigázni mindenkit,meg kifosztani,éhbérért dolgoztatni.
Hát,nem tudom,nekem ez inkább fasiszta diktatúra.
mennyivel jobb lenne ha nem lenne egyaltalan munkajuk...
Kina a globalizaciot kihasznalva tort ki egy emberolto alatt a tomeges szegenysegbol...
"Ja,persze.Gondolom arra gondolsz,hogy azt kellene csinálni,mint az USA.Leigázni mindenkit,meg kifosztani,éhbérért dolgoztatni.
Hát,nem tudom,nekem ez inkább fasiszta diktatúra."
Akkor a fehérek megérdemlik a pusztulást.
"Viszont úgy érzem,hogy bármit is találnak fel a jövőben,az is csak majd egy üzlet lesz,és csak a gazdagok számára lesz elérhető.Tehát az egyszerű,szegény embernek nem igen lesz elérhető pl a rák elleni kezelés pl"
Tök jó, hogy ez csak most van így. Az ember jó tízezer évig úgy élt, hogy mindig önzetlenül segített, egy-egy új találmánynál eszébe sem jutott pénzt kihúzni a többiekből (csak tudnám, hogy akkor miért léteznek olyan régóta szabadalmi hivatalok), mindent a közösségért tett, de az elmúlt 50 évben, a globalizáció hatására ez gyökeresen megváltozott.
A helyzet az, hogy az ember mióta létezik, olyan gonosz, mint ma. Mindig is egy szűk kisebbség kezében volt a vagyon nagy része, mindig szerettük lehúzni, elgáncsolni egymást. Csak ma ez könnyebben megy, mint előtte bármikor és nagyobb méretekben lehet űzni.
"Kina a globalizaciot kihasznalva tort ki egy emberolto alatt a tomeges szegenysegbol"
Ja,úgy,hogy másokat használt ki.
Pont ezen van a hangsúly,hogy mindenki nem járhat jól.
Ennek ellenére nem tesznek semmit a gazdagabb országok a túlnépesedés ellen sem.
Amikor van a világ laggazdagabb 20 országának találkozója a szegénységről,akkor egy jelképes összeget adnak a szegénység elleni harcnak,de az egy lófing.Gyakorlatilag azért gyűlnek össze,hogy biztosítsák a saját jólétüket.
A gazdagabb országon simán megoldhatnák ezt a kérdést,de nekik jó ez így,nem érdekük,hogy változzon.
Legalábbis az ő életükben még nincs káosz.
"Ja,úgy,hogy másokat használt ki. "
Ez marhasag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!