Jó vagy rossz dolognak tartod a liberalizmust? Miért?
Az eredeti, valódi liberalizmust egyértelműen jó dolognak tartom.
Viszont azt, amit ma Magyarországon liberalizmusnak neveznek, az kifejezetten káros.
Eredeti értelmében, tehát mint felfogást és szellemiséghez, a világhoz való ilyen módú hozzáállást abszolút pozitívnak tartom - én is ezt követem.
Amit a politika csinált belőle, azt pedig egyszerűen nem tartom liberalizmusnak, mert ennek más neve van, de azt inkább nem írom le, mert kiszűrné a trágárság-figyelő.
Leginkább értelmetlennek. Mi célja van még a liberalizmusnak?
A nők egyenjogúak, a különböző etnikumú emberek egyenjogúak, a ßuzikat sem dobálják, ha csak nem rendeznek provokatív felvonulásokat. Itt-ott még vannak zökkenők, de ezt az idő fogja megoldani. nem a liberálisok. Olyasmikért harcolni pedig, mint például a drogliberalizáció (megjegyzem ugyan ezek szólalnak fel leghangosabban a fegyverliberalizáció ellen), már egyenesen hülyeség.
Hurrá! Kitört az egyenjogúság! Hogy én ezt eddig nem vettem észre!
Úgy látom, vannak itt néhányan, akiknek van sejtésük a liberalizmus lényegéről. Mi több, arról is, mi köze az egyes országokban, de főleg nálunk zajló gyakorlatához. Én sem írnám le mi a véleményem e gyakorlatról, szintén kiszűrnék.
Megvannak az előnyei és a hátrányai is. Szóval tulajdonképpen nem lehet se "jó"-nak, se "rossz"-nak elmondani. De azért szükség van rá, mert ha nem volnának liberalisták, valószínűleg nem haladna semerre a világ. Konzervatívok nélkül meg totális káosz volna.
Persze a "konzervatívot" meg a "liberalistát" most én is csak úgy "általánosságban" értettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!