Ez nem számít gyűlöletbeszédnek?
Nem hallottam vagy olvastam ezt a beszédet. Mindenesetre különbséget kell tenni zsidó és jelenlegi migráns között.
Az egyik őslakos, a másik bevándorló, bevándoroltatott..., esetleg betolakodó, betolakodtatott...
#10 válaszhoz, mert úgy tűnik, ez népszerű.
A lényeget értem. Mégis, van stílusbeli különbség, ami ha lehet, még fontosabb. Az ember ember. Ha a méltányosság és a funkcionális célszerűség nem tartozik a tulajdonságai közé, akkor sokakban vetődhet fel: tényleg ember?
Nem, nem gyűlölhetsz bárkit. Senkit nem gyűlölhetsz, mert az csak egy kicsike lépés a tettől. És nagyon sokan nem ismerik fel azt az aprócska különbséget, tehát tesznek. Tettek 1944-ben is, tettek 1956-ban is, és napjainkban is. A háborúk ettől vannak.
Azt nem mondtam, hogy érts egyet. Sőt, azt sem, hogy szeress. Ha valamit nem tartasz helyesnek, cáfold. Ha nem tudod, tanulj, hogy képes legyél. Ha úgy sem megy, lásd be, hogy nincs igazad. Vagy keress segítséget. Amint az egyet nem értésedet gyűlölettel, utálattal fejezed ki, csak hasonszőrűek támogatására számíthatsz. Az emberére (nagy betűkkel) nem!
Amúgy az idézett beszéd gyűlöletbeszéd volt. Amitől nem rendkívüli, az az, hogy ezt a műfajt - az idegenszívűséget - a mai kormányzati szintre emelték, igyekeznek közszemléletté tenni. Ezéért nem lóg ki a sorból. Lehet, hogy az értelmes emberek hangját elnyomják. De soha nem igaz az, hogy valami attól igazzá válik, ha elég sokan és elég hangosan mondják. Ha csak ez az összes érv, akkor legfeljebb szánalmassá válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!