Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi számít gyűlöletbeszédnek?

Mi számít gyűlöletbeszédnek?

Figyelt kérdés
2013. márc. 28. 08:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
attól függ kinek a szemszögéből nézzük. az undorító neoliberalisták szerint bármi az, ami magában foglalja a zsidó meg cigány szavakat kb
2013. márc. 28. 09:06
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Az, ha nagyon negtívan írsz valamiről.
2013. márc. 28. 09:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Úgy érted, hogy ha kritikával illetjük ezt a két csoportot?
2013. márc. 28. 09:26
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Nem, a kritika nem gyűlöletbeszéd. A gyűlöletbeszéd az, ha valamilyen alapon mások kiirtását, meggyilkolását vagy mások emberi jogainak megsértésére szólítasz fel nyilvánosan.
2013. márc. 28. 09:48
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kb ez:

Közösség elleni izgatás736

269. §737 Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

De az amerikai jogtudomány ennél sokkal kifinomultabban kifejlesztette, mit is jelent ez a fogalom, de azt nem fogom tudni összefoglalni pár sorban.

2013. márc. 28. 09:57
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
5. válaszoló jól leírta. A gond csak az, hogy nálunk bizonyos csoportok ellen a legkisebb kritika is "gyűlöletbeszédnek" minősül, míg mások elleni valódi uszítás, rágalmazás nem.
2013. márc. 28. 10:27
 7/14 anonim ***** válasza:
És mi az, hogy bűntettre uszítok? Például, ha én azt mondom, hogy kell a cigányoknak fizetni, hogy elhagyják az országot és leadják a magyar állampolgárságukat, az bűn?
2013. márc. 28. 11:03
 8/14 anonim ***** válasza:

"És mi az, hogy bűntettre uszítok? Például, ha én azt mondom, hogy kell a cigányoknak fizetni, hogy elhagyják az országot és leadják a magyar állampolgárságukat, az bűn?"

Sőt, már a cigány szó kimondása önmagában is bűn!

Megjegyzem hasonló kijelentéseket nap mint nap tesznek román, szlovák, szerb politikusok és közéleti személyek a magyarok ellen. De azt lehet, mert az a véleménynyilvánítás szabadságába tartozik a magyarországi elvtársak szerint. Meg ugye fontos a kádári "jószomszédi viszony": vagyis bármit megtehetnek velünk, mi következetesen kussolunk. Ideális lábtörlő vagyunk.

2013. márc. 28. 11:33
 9/14 anonim ***** válasza:

09:26

Lehet kritikával illetni bárkit, de vannak határok. Egy normális ember érzi ezt.

Kritizálni lehet bárkit, de ne árts a szavaiddal, főképpen ne uszíts.

2013. márc. 28. 11:36
 10/14 anonim ***** válasza:

mért van az, hogy sokan nem érzik, hogy mi számít gyűlöletbeszédnek, sőt kritizálják magát a fogalmat is, de ha a határon túli magyarokról van szó, akkor sebész pontossággal be tudják mérni, hogy mi a gyűlöletbeszéd, és mi nem az?

A legmegdöbbentőbb az, hogy ugyan ezek az emberek gyűlöletbeszédet alkalmaznak más kisebbségek ellen.

Félreértés ne én is tudom, hogy mi a gyűlöletbeszéd a környező országokban, de nem csak a határon túli magyaroknál tudom ezt megállapítani.

2013. márc. 28. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!