Mi számít gyűlöletbeszédnek?
Nálunk kb ez:
Közösség elleni izgatás736
269. §737 Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
De az amerikai jogtudomány ennél sokkal kifinomultabban kifejlesztette, mit is jelent ez a fogalom, de azt nem fogom tudni összefoglalni pár sorban.
"És mi az, hogy bűntettre uszítok? Például, ha én azt mondom, hogy kell a cigányoknak fizetni, hogy elhagyják az országot és leadják a magyar állampolgárságukat, az bűn?"
Sőt, már a cigány szó kimondása önmagában is bűn!
Megjegyzem hasonló kijelentéseket nap mint nap tesznek román, szlovák, szerb politikusok és közéleti személyek a magyarok ellen. De azt lehet, mert az a véleménynyilvánítás szabadságába tartozik a magyarországi elvtársak szerint. Meg ugye fontos a kádári "jószomszédi viszony": vagyis bármit megtehetnek velünk, mi következetesen kussolunk. Ideális lábtörlő vagyunk.
09:26
Lehet kritikával illetni bárkit, de vannak határok. Egy normális ember érzi ezt.
Kritizálni lehet bárkit, de ne árts a szavaiddal, főképpen ne uszíts.
mért van az, hogy sokan nem érzik, hogy mi számít gyűlöletbeszédnek, sőt kritizálják magát a fogalmat is, de ha a határon túli magyarokról van szó, akkor sebész pontossággal be tudják mérni, hogy mi a gyűlöletbeszéd, és mi nem az?
A legmegdöbbentőbb az, hogy ugyan ezek az emberek gyűlöletbeszédet alkalmaznak más kisebbségek ellen.
Félreértés ne én is tudom, hogy mi a gyűlöletbeszéd a környező országokban, de nem csak a határon túli magyaroknál tudom ezt megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!