Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A politika fontos a "hétköznap...

A politika fontos a "hétköznapi embereknek"?

Figyelt kérdés
Egy rokonommal azon vitáztunk, hogy a politika fontos-e? Az ő véleménye az, hogy ami konkrétan nem befolyásolja az életét, az nem érdekli. Szerintem nagyon is befolyásolja. Amikor az orosz ukrán konfliktusnak nagy híre volt, ő semmit sem tudott, de nem volt hajlandó meghallgatni arról, hogy ez mi, mert mi köze van hozzá? (Egy barátom meg azt mondta erről, hogy valami ukrán izéről beszélt a tanár. Na szép!) A menekültekről sem tudott semmit, így elkezdtem volna mesélni neki, hogy honnan jöttek, miért olyan nagy dolog ez mostanában, de félbeszakított azzal, hogy nem izgatja. Elmentünk a Keleti mellett, megnézte őket, de még csak meg sem kérdezte, hogy mit lát! Most amin összevesztünk az az volt, hogy nem tudta ki Kádár János meg Rákosi Mátyás. Elkezdtem volna neki nagy vonalakban beszélni a szocializmusról (miután kiakadtam), és azt mondta, hogy őt érdekli, amit mondok, de most olvassam el ezt a cikket. Valami dél-koreai együttesről szólt. A fejéhez vágtam, hogy hülye, és értéktelen ember, aki sem a történelemről, sem az életét meghatározó politikáról nem tud semmit. (Lehet durva volt, de nagyok kiakadtam.) Mit reagált? Megsértődött, hogy én miért mondok neki ilyen bántó dolgokat? Innen jutott eszembe, hogy vajon az emberek többsége ilyen felfogású? Mert ha igen, akkor azt hiszem megérdemlik (talán megérdemeljük), hogy a politikusok ne foglalkozzanak mással, mint a pénzszerzés és a vagyonunkból kiforgatás. Elkeseredtem, mert engem érdekel a politika, és sokat gondolok arra, hogy politikus leszek és segítek az embereknek, de ha ilyenek, akkor nem biztos hogy megérdemelnék. (Mert nekem olyan a politikai nézetem, ami az egész népet érintené, de ebbe most ne menjünk bele.) A rokonom egyébként egy 19 éves lány. Most OKJ-t tanul, ha ez segít elhelyezni őt valahova. (Szerintetek, amikor dolgozni kezd, akkor se fogja ez érdekelni? Csak Dél-Korea, meg a pop?)

2015. okt. 27. 09:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Mint általában mindent, ezt a kérdést sem lehet statikusan kezelni, ennyiben nem értek egyet a 14. válasz végével.

A normális hétköznapokban a normális emberek többsége a saját életével van elfoglalva, és mintegy mellékesen, időnként "ránéz" a politikára. Mert ez is a környezet része, amivel nem árt, ha képben van az ember. Ez a normális folyamat.

Van azonban, amikor a folyamat abnormálissá válik. Ekkor a többség "foglakozik" a politikával, de nem értelmi, hanem érzelmi alapon. Foglakozik, de nem érti (vagy erősen félreérti). Így aztán hamis viták alakulnak ki, a hevességük érzelmi alapú és nem is érdekli a másik felet, hogy érti-e, mit mondtak neki. ÉS csak nagyon kevesen látják át helyesen a politikai folyamatokat, és érzik, ehhez egyre több idő, egyre komolyabb odafigyelés kell.

Ez az a helyzet, amikor az időnkénti odafigyelés már nem elég. Ezt szokták közönségesen az "írástudók felelősségének" nevezni. Ekkor észre kell venni, hogy csak kevesek képesek helyesen értékelni, a többség meg van vezetve. Ekkor azt kell felismerni, a tévútról csak ezen kevesek képesek letéríteni a társadalmat, mégpedig igen komoly felvilágosító munkával. Az iskolarendszer helyett, sőt ellenére, mert azt a népbutításra használják. Ha ekkor az "értők" nem lesznek nagyon aktívak, előbb utóbb rájuk is kihatással lesz. Például úgy, hogy nem lesz lehetőségük "érteni", mert az igazsághoz nem férhetnek hozzá. A retorziókról nem is beszélve.

A "rokon" nem értése már nem lehet probléma. Ő már a másik térfélen van. Már a feladat az, hogy az innenső térfélen összefogjuk az értőket, és más utat szabjunk, A rokon problémája csak azután következik.

2015. okt. 28. 11:41
 22/25 anonim ***** válasza:
21%

22:00

Barátom, aki itt személyeskedik, az te vagy.

"Mindenki más meg dögöljön meg, mert az nem ember."

Nem. Mindenki más képezze magát. Nem a kormány tehet arról, h a közmunkások nagyrésze (és most senkit nem akarok megbántani) annyira alulképzett, h utcaseprésen és fűnyíráson kívül tényleg nem alkalmas semmire.

Pedig vannak jó szakiskolák, ahonnan kerülnek ki jó szakemberek, és kerülnek ki kóklerek is. Ha valaki meg tudja tanulni az adott szakmát, akkor a másik gyerek, ugyanabban az iskolában, ugyanabban az osztályban, ugyanattól a tanártól miért nem tudja megtanulni? A kormány miatt? Hagyjuk már...

Egyébként tegyél egy próbát, és legközelebb, ha egy, az anyagi helyzetére panaszkodó emberrel találkozol, aki a kormányt/cigányokat/zsidókat/Brüsszelt/világot-uraló-háttérhatalmat okolja a sorsáért, nyugodtan kérdezd meg tőle, h mit tett Ő, az elmúlt 5 évben azért, h a saját életminőségén javítson?

Én erre a kérdésre, mindig csak dadogást kaptam válaszként.

2015. okt. 28. 14:30
 23/25 anonim ***** válasza:
78%

Közmunkás sajnos nem abból lesz, aki képzetlen, hanem abból, aki képzettsége ellenére munkanélkülivé válik és az álláskeresés időszakára segélyt merészel igényelni(kemény 22.800Ft-ot, ami vízre és kenyérre elég), hogy addig is elvegetáljon, amíg nem talál munkát.

Azt a sekély értelmi és érzelmi képességű lényt kellene utcaseprésre küldeni, aki ezt az összeget meghatározta, mert másra a alkalmatlan (ez a jelenlegi nyugdíjminimum is!)....

2015. okt. 28. 15:59
 24/25 anonim ***** válasza:

15:59

A képzetlenből szerinted mi lesz, ha nem közmunkás?

2015. okt. 28. 16:45
 25/25 anonim ***** válasza:

# 22/23 Időpont ma 14:30

Így kezdted:

"Nem a kormány tehet róla, h alkalmatlan vagy ezek betöltésére."

És ez neked nem személyeskedés?

És én nem a közmunkásokról beszéltem, hanem azokról akik 8-12 órát dolgoznak naponta, mégis el vannak maradva a számlákkal. Pedig nem kocsmázni járnak belőle, ezt elhiheted.

És nem szakiskolákról beszéltem, hanem középiskolákról. És vannak olyan szakiskolák ahol de facto kóklerképzés megy. Az, hogy ezt te nem látod, az nem tudom miért van.

Továbbá egyszerűen vannak olyan emberek, akik olyan hülyék, hogy teszkópénztárosnak jók csak. Nekik miért nem szabad tudni kifizetni a legalább a közműveket? Erre válaszolj kérlek.

És még egyszer: Nem azokról beszéltem, akik a "kormányt/cigányokat/zsidókat/Brüsszelt/világot-uraló-háttérhatalmat okolja a sorsáért", hanem azokról akik csak meg szeretnének élni napi 8-12 óra munkából. Nem autót, házat, helikoptert akarnak, meg húst hússal.

Vagy tényleg luxuscikknek kell számítson a villany,a víz és a gáz?

2015. okt. 28. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!