Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A politika fontos a "hétköznap...

A politika fontos a "hétköznapi embereknek"?

Figyelt kérdés
Egy rokonommal azon vitáztunk, hogy a politika fontos-e? Az ő véleménye az, hogy ami konkrétan nem befolyásolja az életét, az nem érdekli. Szerintem nagyon is befolyásolja. Amikor az orosz ukrán konfliktusnak nagy híre volt, ő semmit sem tudott, de nem volt hajlandó meghallgatni arról, hogy ez mi, mert mi köze van hozzá? (Egy barátom meg azt mondta erről, hogy valami ukrán izéről beszélt a tanár. Na szép!) A menekültekről sem tudott semmit, így elkezdtem volna mesélni neki, hogy honnan jöttek, miért olyan nagy dolog ez mostanában, de félbeszakított azzal, hogy nem izgatja. Elmentünk a Keleti mellett, megnézte őket, de még csak meg sem kérdezte, hogy mit lát! Most amin összevesztünk az az volt, hogy nem tudta ki Kádár János meg Rákosi Mátyás. Elkezdtem volna neki nagy vonalakban beszélni a szocializmusról (miután kiakadtam), és azt mondta, hogy őt érdekli, amit mondok, de most olvassam el ezt a cikket. Valami dél-koreai együttesről szólt. A fejéhez vágtam, hogy hülye, és értéktelen ember, aki sem a történelemről, sem az életét meghatározó politikáról nem tud semmit. (Lehet durva volt, de nagyok kiakadtam.) Mit reagált? Megsértődött, hogy én miért mondok neki ilyen bántó dolgokat? Innen jutott eszembe, hogy vajon az emberek többsége ilyen felfogású? Mert ha igen, akkor azt hiszem megérdemlik (talán megérdemeljük), hogy a politikusok ne foglalkozzanak mással, mint a pénzszerzés és a vagyonunkból kiforgatás. Elkeseredtem, mert engem érdekel a politika, és sokat gondolok arra, hogy politikus leszek és segítek az embereknek, de ha ilyenek, akkor nem biztos hogy megérdemelnék. (Mert nekem olyan a politikai nézetem, ami az egész népet érintené, de ebbe most ne menjünk bele.) A rokonom egyébként egy 19 éves lány. Most OKJ-t tanul, ha ez segít elhelyezni őt valahova. (Szerintetek, amikor dolgozni kezd, akkor se fogja ez érdekelni? Csak Dél-Korea, meg a pop?)

2015. okt. 27. 09:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk a menekültkérdés és az ukrán helyzet tényleg nem befolyásolja egy átlag magyar ember életét.
2015. okt. 27. 09:59
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Te világpolitikai kérdésekről beszélsz legfőképp. Állítom azt sem tudja ki a köztársasági elnöke, vagy éppen tud-e arról hogy most akarják eladni az állami földeket... Ilyenekről kéne tudnia inkább.
2015. okt. 27. 10:09
 3/25 anonim ***** válasza:
94%

A politika közvetlenül ritkán befolyásolja egy ember életét. De az életminőségét gyakorlatilag az határozza meg.

A mindennapi életben nem kell minden pillanatban azzal foglalkozni, de a fontosabb eseményekről, összefüggésekről nem árt tájékozódni. Erre azért van szükség, mert les z választás,és akkor a politika alapvetően és közvetlenül nagyon fogja befolyásolni az életedet azáltal, hogy milyen nézet jut hatalomra. És ezt percek alatt nem fogod tudni jól átlátni, ha a közbülső időkben nem tájékozódtál.

2015. okt. 27. 10:30
 4/25 anonim ***** válasza:
2%

10:30

"De az életminőségét gyakorlatilag az határozza meg."

Ez igaz volt a szocializmusban, de nem igaz a kapitalizmusban. Az életszínvonalam rajtam múlik.

2015. okt. 27. 10:40
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

# 4/4 Időpont ma 10:40

Ez azért így nem igaz.

Az adók, járulékok, munkahelyek, oktatás, egészségügy, közlekedés fontos részei az életednek, és a kormányon sok múlik ebben.

Oktatást és egészségügyet még mondom azt választhatsz magánt (bár az egy rossz hozzáállás, hogy akinek a szülei ezt nem tudják kifizetni, az ne kapjon rendes oktatást), de az adók és a járulékok mértéke nem mindegy, még ha milliókat keresel havonta, akkor sem.

Közlekedés szintén, nem mehetsz mindenhova magánhelikopterrel.

Kevésbé része az életednek mint az előző rendszerben, de azt kijelenteni balgaság, hogy minden csak rajtad múlik.

2015. okt. 27. 10:47
 6/25 anonim ***** válasza:
95%

OKJ-n tanul? Ahhoz érettségi kell, és azt sem tudja, ki volt Kádár, meg honnan jönnek a migránsok? Na ennyit az érettségi meg a diploma értékéről.Nálunk a szomszéd takarítónő naprakész a politikából, keni-vágja Rákositól napjainkig a történelmet, meg a politikát, pedig csak 8 általánosa van.Ez is bizonyítja, hogy nem az iskolában osztogatják az intelligenciát.A rokonod buta és érdektelen.Az egy dolog, hogy nem érdekli, de ezek szerint tévét, rádiót újságot sem lát.Hol él?Barlangban?

A politika a hétköznapi embereknek is fontos kéne legyen, hisz az ő "bőrükről" van szó!

De te viszont ne csak a rokonodból indulj ki, nézd meg a politika rovatot, meg kicsit nézz szét jobban, sok embert érdekel a politika, csak beszarik, rosszul tájékozottak, félnek az újtól, ezért tocsognak a fosban még mindig.

2015. okt. 27. 10:48
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ez igaz volt a szocializmusban, de nem igaz a kapitalizmusban. Az életszínvonalam rajtam múlik."

Ha az életszínvonal ma az egyénen múlna, a többség már milliomos lenne.De a többség a csőd szélén áll.Mert olyan a politika, hogy nincs lehetőség, amivel élhetnének.A politikus sáskahad meg lerágott már mindent csontig.

Fogadok, hogy te még gondolatban sem éltél a szocializmusban,a szüleid a szoci után szedték meg magukat, te meg okoskodsz itt.Először inkább te is tájékozódj, nagyon nem vagy képben!

2015. okt. 27. 10:52
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a politikusok tennék a dolgukat az átlagembernek sokkal kevesebbet kellene foglalkoznia a politikával, hisz megnyugodhatna, hogy értő kezekben van az ország sorsa. Ez sajnos nem így van. Sokan azért nem foglalkoznak a kül- és belpolitikával mert mindig csak azzal van tele, hogy a kormány és az ellenzék hogy költi a közpénzt saját magára és a politikai ellenfelei bemocskolására.

Az, hogy egy 19 éves lányt nem érdekel a politika viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy értéktelen ember. Az szintén nem jelent semmit, hogy OKJ-ra jár. Volt dolgom már nem kevés beszűkült, ostoba diplomással és józan gondolkodású szakmunkással is. Nem a papír határozza meg az embert, hanem a tettei.

2015. okt. 27. 11:27
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy a szocializmusban sem volt igaz.A nagy többségnek a szociban is a politika határozta meg a lehetőségeit.Csak annyi különbséggel, hogy akkoriban a hétköznapi embernek is valamivel a béka segge fölött, a szoci után meg kilométerekkel a béka segge alatt.
2015. okt. 27. 11:28
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg való igaz, sok ember kiábrándult mára teljesen a politikából, hiszen az évek óta egyre erősebben csak a hazudozásról, lopásról, kutyakomédiáról szól.A politika hitelét vesztette teljesen.Viszont jó kis idegrohamot lehet kapni tőle, vagy hányingert.Mindazonáltal foglalkozni kell sajnos vele, mert a változtatás szükségszerű lenne nagyon.
2015. okt. 27. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!