Egyetértenétek azzal, hogy a szavazást úgy módosítsuk, hogy nem mindenkinek egyenlő a szavazata, hanem IQ alapján van súlyozva?
Miben lenne különb a régi rendszertől, amikor csak a nemesi származásúak szavazhattak?
Az IQ szintjük megvolt hozzá, ugyanis rengeteg pénzt áldoztak arra, hogy tanultak, műveltek legyenek.
Nem.
Az IQ és a gazdasági ismeretek két külön dolog.
Én annak engedném, aki adózik, vagy aktív tanulói jogviszonya van.
IQ nem értem hogy függ össze a szavazással.
(Jobbik)
Országtól függően évtizedekig-századokig tartott mire a nemesek és gazdagok kvázi diktatúrájából pl. az állampolgárok 5-6%-a választó és választható eljutottunk az egynelő választójoghoz.
Nem egyáltalán nem értenék egyet.
"Miben lenne különb a régi rendszertől, amikor csak a nemesi származásúak szavazhattak?
Az IQ szintjük megvolt hozzá, ugyanis rengeteg pénzt áldoztak arra, hogy tanultak, műveltek legyenek."
Az IQ nem a tanultságot méri (részben azt is persze), inkább azt hogy valaki mennyire jól "tájékozódik" az adott kulturális közegben, mennyire intelligens.
De még ha ezt valahogy félre is tesszük, akkor is az a különbség, hogy fejlődni most szinte mindenkinek megvan a lehetősége (nyilván ez az egész csak ott működne, ahol alapból demokrácia van, szóval a világ elmaradottabb részét ilyen szempontból most figyelmen kívül hagyhatjuk - nekik előbb oda kell eljutni, ahol mi most vagyunk).
És tényleg, szerintem az a nagy baj a világgal, hogy 2 hülye többet ér 1 okosnál. Ha ez nem így lenne, szerintem kb minden megváltozna a jobb irányba.
Amiket ti írtok is jó ötletek. Főleg a politológiai és egyéb tesztek.
Én munkaviszonyhoz nem kötném, mert szerintem ez választások előtti tömeges elbocsátásokhoz vezetne, de a célját értem.
Azzal még egyet is értenék, hogy akik életvitelszerűen élősködnek, azoknak kevesebb beleszólásuk legyen, de magát a munkanélküliséget büntetni szerintem nagyon nagy hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!