Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Katasztrofálisan szerepelt az...

Katasztrofálisan szerepelt az ország a PISA teszten. Lehet ilyen oktatással es tanulási hajlandósággal bármiféle versenyképes gazdaságot épiteni?

Figyelt kérdés

Kijött a PISA teszt eredménye. Magyarország Európa utolsó helyén. Az összes országot nez e is szinte a legutolsó. Ennyire sík buták a magyar iskolások? Ennyire katasztrofális az oktatás? Vagy a tanulás ennyire nem értek az országban? Garantáltan bedolgozó jobbágy ipart teremt csak a jo igen en söre katasztrofalis oktatás, butaság és értéktelenség.

Mi lehetne a megoldás?

2015. szept. 30. 16:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Repetitiv munkára valók. Kimaradt az ige a mondatból.
2015. szept. 30. 19:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Ott a probléma, hogy alapból el van tolva az egész tanrend. Mindenre oktatnak csak arra nem ami a hétköznapi életben is hasznos volna... Hány mai felnőtt hasznosította az életben például, hogy tanult másodfokú egyenletet, hogy kémiai összeadásokat tanult, hogy irodalomból xy költőről írt dolgozatot? Szerintem nem sok, kivétel akik specifikusan valamelyik kapcsolódó pályára mentek.

De azért csak tanították igaz? De, hogy mégis miért? Ha ehelyett tényleg a hétköznapi életre tanítanának elsősorban a sima gimnáziumban, és egyéb dolgokkal csak a szakosztályokban foglalkoznának bővebben, az máris megkönnyítené a dolgokat.

Nem lenne minden diák teljesen leterhelve, mert ne mondja senki, hogy napi 6+ óra nem zsibbasztó kicsit, a-mellé ugye már behozták a mindennapi testnevelést is, csak hogy még jobban készek legyenek a diákok délutánra...

2015. szept. 30. 19:45
 13/19 A kérdező kommentje:

18 éves korig szerintem mindenről tanulnia kell a gyereknek mégha később nem is fogja használni. Mint pl a kémiai számítást.

Gyakorlati ismeretek az annyit jelent, hogy megtanítják lábast súrolni. Erre valók a lábas súroló szakiskolák. Gimnázium főleg nem de a szakközépiskolába suli sem. A szakmunkásképzőben viszont valóban tanulja meg a szakmát. De rendesen. Az viszont az sem történik meg.

Bocs de pont az a baj, hogy gondolkodni nem tudnak. Szöveget értelmezni. Gyakorlati oktatás meg pillanatokon belül elavul. Én még Commodore 64 számítógépen tanultam az informatikát. 2 évre rá ment az egesz gép a szemétbe.

Az összefüggések megértése a lényeg. Akkor a gyakorlatot is egyszerűbb megtanulni. Mert a logikáját fogja keresni nem a repeltitív mozdulatot.

A másodfokú egyenlet rendszer lényege nem az; hogy használja-e kesobb az ember hanem egy logika rendszer megértése. Ahogy az agy lépésről lépésre. Kelés logikus választ adni egy feladatra. A problemát megértve megoldást találni. Az agy gondolkodó képessége fejlődik eppen ugy mint a sakkban. De a mai kölykök jó része képtelen mást csinalni mint rutin bevett megoldásokat alkalmazni. Ez nem az én véleményem hanem a gyerekeim egykori 50-es matematika tanára mondta szülői értekezleten. Rutin megoldáson kívül elakadnak. A többség. Mert egyszerűen a fáradságot sem veszik, higy gondolkodni kelljen. Nem azert mert buták!! Nem ! Ha em mert fárasztó. Elvonja a figyelmet attól amit másra akarnak használni. Pl a Facebook-tól.

2015. szept. 30. 20:17
 14/19 anonim ***** válasza:

# 5/13 Időpont ma 17:04

Ha szerinted nincs igazam, akkor miért adsz utána mégis igazat nekem?

"A PISa felméréseken hat évvel ezelőtt épp így le voltunk maradva egy másik kormány alatt,[...]"

Ugyanezt mondtam.

2015. szept. 30. 20:21
 15/19 A kérdező kommentje:
Igazad van! Igazat adok neked. Annyi történt csupán, hogy trendet említettem. Vagyis attól is sikerült lejjebb teljesítenünk. 6 éve a hátul kullogó társaságból utlolsónak sikerült beérkezni. Ha egyáltalán már beérkezetünk.
2015. szept. 30. 20:42
 16/19 anonim ***** válasza:

# 15/15 Időpont ma 20:42

Az ötös kommentelőnek reagáltam. Nem értem miért mondja azt, hogy nincs igazam, ami után egy mondattal igazat ad nekem mégis.

2015. szept. 30. 20:48
 17/19 anonim ***** válasza:

"Az, hogy egy tini követ egy sémát, azt nem szabad leértékelni. Nagyban befolyásolja a cselekedeteit mindez. Ezt majd ha egy tini apja lesz a kommentelő, majd látni fogja."

Gyereket csak kétféle ember vállal a naiv meg az ostoba, bocs, de én egyik sem vagyok. :-)

Amúgy meg az is tévedés, hogy a viselkedésnek bármi köze lenne a PISA eredményekhez, eléggé el lehetsz tévedve, ha ilyenekben hiszel!

Általában van egy kb öt éves ciklus, tehát minden generáció a nála öt évvel fiatalabbat látja romlottnak. Alternatív magyarázat lehet, hogy a második gyerek szimplán ilyen problémás, ha ő született volna elsőnek, akkor lehet arról írnál ki kérdést, hogy miért rendesebbek a mai tinik mint hat évvel korábban.

Amit meg írsz a "gondolkodás helyett facebookozó" gyerekről hát inkább megmosolyogtató mint komolyanvehető.

15 éve még amiatt sírtál volna, hogy Pokemon kártyáznak gondolkozás helyett...

2015. okt. 1. 00:25
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem kell bizonyítanod öcskös, hogy a PISA teszten bukdácsolók korosztályába tartozol. Megértettük.
2015. okt. 1. 00:42
 19/19 anonim ***** válasza:
A személyeskedvést hagynám "öcskös", főleg, hogy sajnos egyáltalán nem vagyok öcskös. Akkor így fogalmazok: Te "öcskös" két dologgal állsz hadilábon, az egyik a PISA felmérések értelmezése, a másik meg a fiatalok, a gyerekeidnek meg részvétem, na ezért se akarok/akartam gyereket, nincs rosszabb mint inkompetens szülőnek lenni.
2015. okt. 1. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!