Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti, hogy rajzoltátok volna át...

Ti, hogy rajzoltátok volna át a határokat Trianon idején?

Figyelt kérdés
Én úgy kezdtem volna hogy a szlovák lakta területek felét adtam volna Csehországnak.Kárpátalját megtartottuk volna maximum autonomiát adtam volna az ukránoknak.Erdélynek csak a déli részét adtam volna a románoknak.Délvidéknek is csak az erősen szerb lakta részét adtam volna oda és a horvátoktól területet vettem volna el ,mert kiakartak válni és Őrvidéket megtartottuk volna ,mert ha már az osztrák el bukták a háborút minek kaptak volna terület?

2015. aug. 17. 19:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%

Így. Az etnika térkép szerint is nagyjából így lett volna igazságos:

[link]

2015. aug. 17. 19:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is az etnikai térképet vettem volna figyelembe, bár az elsőnél egy kicsit több területet hagytam volna meg.

De igazából hülyeség is ezen gondolkodni. A lényeg az volt, hogy nem akartak egy erős komcsi országot a kontinens közepén. Na ez sikerült.

2015. aug. 17. 19:43
 3/18 anonim ***** válasza:
19%

Persze így lenne a legeslegigazságosabb, csak akkor Erdély olyan lenne, mint Kalinyingrád...

[link]

2015. aug. 17. 19:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Az 1941-es határok igazságosak voltak alapvetően, legalább is jó politikai érzékkel húzták meg.

A román többségű összekötő rész pont kiegyenlítette az erőviszonyokat, mert anniy román került Magyarországhoz amennyi magyar Dél-Erdélyben maradt. Tehát ha lemondtunk volna róla (lásd előbbi kép) az sokkal rosszab pozíciót jelentett volna. (mindenesetre a mainál a "kalinyingrádi modell" is sokkal jobb lett volna...)

Az 1941-es határokon a következő helyeken lehetett volna faragni:

- Arad ekkor még magyar többségű volt

- Bánsági beszögellés kiegyenesítése Szeged alatt. A Bánságban igazságos határt nem lehetett húzni, de magyarokat támogató német többségű területeket kaphattunk volna. Más kérdés hogy Hitlernek más tervei voltak, ezért nem nyúlt hozzá a térséghez.

2015. aug. 17. 20:22
 5/18 anonim ***** válasza:
69%

Egyértelmű. Minden marad a régiben.

Visszakérdeznék: te melyik végtagodat vágnád le?

Annyi engedményt tettem volna, hogy a Felföld északi részében autonómiát adtam volna a tótoknak és Erdély bizonyos területein a románoknak.

Ezzel a lehető legjobb lett volna mindenkinek.

Nincs ennél jobb megoldás.

2015. aug. 17. 20:37
 6/18 anonim ***** válasza:
70%

*Egyértelmű. Minden marad a régiben.

- ez alatt azt értem, hogy természetesen megmaradt volna Magyarország területének 100%-a. Egy négyzetmétert nem adtam volna oda senkinek.

2015. aug. 17. 20:39
 7/18 anonim ***** válasza:
27%

"Visszakérdeznék: te melyik végtagodat vágnád le?"

Azt amelyik rákos.

Az autonómia nem lett volna elég egyik nemzetnek se. Szép kis polgárháború alakulhatott volna ki, ha Trianon nem történik meg.

2015. aug. 17. 20:40
 8/18 anonim ***** válasza:
36%
én olyannak ahogy Hitler visszaadta később. de lehet még több magyarlakta részt is hozzácsatolnék, de szerintem az ő határai elég igazságosak voltak.
2015. aug. 17. 21:15
 9/18 anonim ***** válasza:
20%
Sehogy.Minden maradt volna az isteni rend szerint.
2015. aug. 17. 21:15
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
7-est nem tudom, miért kellett lepontozni. A 19. század vége felé nagyon felerősödtek az etnikai problémák, főleg a nemzetiségek elszakadási szándéka. Ha nincs trianoni békeszerződés, akkor is vesztek volna el területek, a régi magyar állam területét max a Jóisten tudta volna megtartani.
2015. aug. 17. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!