Miért éltették az uralkodókat pl. a háborúkban a katonák?
Figyelt kérdés
Olyat pl. nem hallottam még, hogy éljen a miniszterelnök.2015. aug. 6. 09:51
1/6 anonim válasza:
Akkor nem láttál még felvételt a birkamenetről. :-D
2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy minek éljenzik őket akkor, amikor az uralkodó nem is tud róla. Vagyis mondjuk éppen otthon teázgat, míg a fronton őt éljenzik.
2015. aug. 6. 09:57
3/6 Duenna válasza:
Minden háborúban kell egy olyan szakrális (helyi) vezető (például a király), aki lelkiekben összefogja a harcosokat, különben a katonák úgy éreznék, hogy nincs értelme az egész harcnak és háborúnak.
4/6 anonim válasza:
Hires uralkodó mondta : " az állam én vagyok".
5/6 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha a kisember nem szereti az uralkodót, de elvárják a nagyobb rangúak, hogy éltessék?
2015. aug. 6. 10:34
6/6 anonim válasza:
Mi lenne? Akkor éltetni kell. Ez van, sajnos a kisembernek sok mindenbe nincs beleszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!