Az előtt pedig szlovákok, románok, szerbek, horvátok sokasága lakott a mi határainkon belül. Az okés volt, csak akkor rossz dolog egy határ "rossz oldalán" élni, ha magyarokkal történik? Vagy hogy van ez?
"Mocskos, primitív, bunkó duma. 3 millió magyar él a gúnyhatáron túl, szerte a Kárpát-medencében, akiknek el kell szenvedniük nap, mint nap a magyarságukért, tűrniük kell a megaláztatást, az állami szinten, adminisztratív úton elkövetett erőszakos asszimilációs törekvéseket."
Az miért van, hogy mindig a Magyarországon élő magyaroktól hallom ezt, a határon túli barátaim, ismerőseim pedig normális életről beszélnek? Miért van az, hogy ők felfogják, mindenhol vannak uszító nacionalisták, de ők nem a többség? Tudod, amikor azt mondja a romániai magyar barátaimm, hogy hajuk szála se görbült magyarságuk miatt, egy pár ultra-jobbos románt kivéve, viszont a vendégségben járó magyarok anti-román mentalitással érkeznek, elgondolkozok, hogy akkor mégis mi a heréről beszél az itthoni jobb.
"Kb. mintha azt mondanám, hogy van három lányod, kettőt elrabolok, elégedj meg azzal az eggyel, örökre mondj le kettőről, de azért nézd végig, ahogy naponta megerőszakolom őket."
Ez mégis milyen hasonlat? Legközelebb mi lesz, Obama szó szerint Hitler?
"ezt a besenyő dolog akkora "kamu", mint a nyereg alatt puhított hús "
Nem is tudom minek vitatkozok veled. Az a fajta ember vagy, aki akármiről is legyen szó, tisztára mossa az ország nevét, mintha kötelessége lenne az interneten harcolni a haza becsületéért, még ha ehhez történelmet is kell hamisítania. Nem tudom ez a változat rosszabb -e, vagy az hogy tényleg elhiszed amit írtál.
Te meg hagyjál a cionistákkal meg a zsidókkal. Egy szót sem szóltam róluk. Itt gyakorin erre van fixálva a jobb oldal, vagy mi van veletek? Miért kell felhozni a zsidókat és a cionizmust, ha valaki nem ért veletek egyet?
Tudod mit, legyen egy jó napod: Liberális vagyok, rohadtul nem értek egyet veletek, mégis megvetem Izraelt, és szánalmasnak tartom hogy 2000 éves jogalapra hivatkoznak. Lehe meglepő, de vannak olyan emberek, akik nem "csomagban" kapják mit kell elhinniük. Én ilyen vagyok. Saját véleményem van, amiről kb. lófszt se tudsz, nem tudod rám húzni az általatok annyira kedvelt "cionista zsidó-bérenc" köpenyt.
"Az előtt pedig szlovákok, románok, szerbek, horvátok sokasága lakott a mi határainkon belül."
Hazugság. Szerintem ezt még a hivatalos történelemkönyvek sem állítják. Az első 3 nép később települt be Magyarországra, Horvátország pedig soha nem volt Magyarország szerves része, csak perszonáluniót alkottak velünk, amivel 1848-ig semmi bajuk nem volt.
"Az miért van, hogy mindig a Magyarországon élő magyaroktól hallom ezt, a határon túli barátaim, ismerőseim pedig normális életről beszélnek?"
Nem mindegy, hogy konkrétan hol élnek. Székelyföldön pl. valóban nem nagyon merik bántani a magyarokat, mert ott ők vannak többen. De kérdezz csak meg a szórványterületekről valakit! Már ha egyáltalán tud még rendesen magyarul annak dacára, hogy nem járhatott magyar iskolába.
„Hazugság. Szerintem ezt még a hivatalos történelemkönyvek sem állítják.”
Pedig benne van.
Magyarország területén a honfoglaláskor a hivatalos történetírás szerint morvák éltek (valójában lehet, hogy még azok sem), akik nem egyenlők a szlovákokkal. Szlovák nép vagy szlovák nyelv akkor még nem is létezett.
A románok a XI-XII. században érkeztek magyar földre: [link] Mellesleg akkor még nem is nevezték magukat románoknak, mert a dáko-román mesét csak később találták ki.
A szerbekről a wikipediában nem találtam meg, hogy éltek-e a honfoglalás korában a Délvidéken, de az itt található 900-as térkép szerint nem:
Tehát ha van is olyan történelemkönyv, amelyik azt állítja, hogy ezen népek már a Kárpát-medencében éltek a honfoglaláskor, akkor az hazudik.
Jól el vagy tévedve. XD
Honfoglalásról szó sem volt.Így szólt a mondat:„Az előtt pedig szlovákok, románok, szerbek, horvátok sokasága lakott a mi határainkon belül. ”
A honfoglaláskor még nem volt magyar határ.Az az országalapítás révén jött létre, szóval ne gyere itt a honfoglalás-kori adatokkal, mert azoknak semmi köze ehhez.Ezek a bizonyos népek itt éltek, amikor országot alapítottunk és ez MINDEN történelemkönyvben benne van.Nézz utána!
"Tök mindegy, az országalapításkor is ugyanaz volt a helyzet ezekkel a népekkel, mint amit leírtam. A wiki nem szokott a magyarok javára hazudni."
Ez az érvelésed? A wiki nem szokott magyarok javára hazudni, úgyhogy igazad van? Ezért nem vitatkozok veled, ezért nem válaszoltam. Nem jó vitapartner aki tények helyett történelmet hamisít és "tök mindegy"-el, valamint üldözési mániára hajazó "A mi javunkra úgyse hazudnak"-al operál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!