Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mitől lesz ma valaki "hazaáruló"?

Mitől lesz ma valaki "hazaáruló"?

Figyelt kérdés
Annyit olvasom, látom ezt a kifejezést, csak nem tudom, kire kéne mondani. Pl én sokkal jobban szerettem multi cégeknél dolgozni, mint magyar vállalatoknál. Hazaárulónak kéne éreznem magam?

2014. márc. 26. 20:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%

Nem, ettől nem leszel hazaáruló, attól sem, ha külföldi terméket veszel.

Például, ha olyan leszel , mint Vadai Ágnes, na őt lehet hazaárulónak nevezni, de a nemzetellenesebb jobb fogalom.

2014. márc. 26. 20:49
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Vannak magyar multik is ...
2014. márc. 26. 20:52
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván nem a Tescora gondolsz és feltételezem nins mögötted oylan tapasztalat se, hogy ezt ilyen bátran kijelentsd, hogy jobban szeretsz külföldi multinál dolgozni. 20éve a legtöbb magyar vállalatnál jobb munkakörülményt tudtak biztosítani, mint most a legtöbb agyon sztárolt multinál ... (üdüléstől kezdve a klub szobákon át egészen az ajándékokig)
2014. márc. 26. 21:00
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Klasszikus értelemben aki hadiállapotban az ellenséges hatalommal annak segítése céljából kapcsolatot vesz fel, vagy tart fenn. A mai köznapi nyelvben kicsit tágabb a dolog, aki idegen hatalmakkal a hazája kizsákmányolása céljából tart fenn kapcsolatot. Például multiknál dolgozik és nem azért mert mást nem talál, hanem mer jobbnak gondolja.
2014. márc. 26. 21:02
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

"Pl én sokkal jobban szerettem multi cégeknél dolgozni, mint magyar vállalatoknál. Hazaárulónak kéne éreznem magam?"

Igen, természetesen.

2014. márc. 26. 21:04
 6/18 anonim ***** válasza:
42%

Az a hazaáruló, akit a Jobbikosok annak neveznek.

Abban igazad van, hogy sokkal jobb külföldi multinál dolgozni, mint egy magyar vállalkozónál.

A multi, ha nem is fizet sokat, de nem feketén alkalmaz, és a túlórádat is kifizeti. A magyar néha még azt is elfelejti, hogy egyáltalán fizetni kellene.

2014. márc. 26. 21:08
 7/18 A kérdező kommentje:
Nézd, multinál mindig kaptam szekrényt. Mindig volt normális ebédlő mikróval. Meg ott olyan téren korrektek voltak, hogy a szabályokat betartották. Közölték, hogy kötelező túlóra, x nappal előtte bejelentve. Nem péntek délbe találták ki, hogy ma két óra helyett hatkor mész haza.
2014. márc. 26. 21:12
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Hazaárúló az én fogalmaim szerint az ,aki döntéshozói pozicióban döntéseivel a saját önös érdekeit képviseli,szemben az ország polgárainak érdekeivel.

Ilyenből sok volt az elmúlt 25 évben.

Pl:Ha már a multiknál tartunk:A multi kereskedelmi láncok minden kontroll nélküli piacra engedése(sőt,ezt még államilag támogatták is)A feldolgozóipar totális megsemmísítése.

Persze vannak olyan multik akik nagyon hasznosak PL.Audi,Bosch,igaz,ők is csak a dolgozók bérét hagyják itt az országban,de legalább teremtenek egy pár munkahelyet.

Én ugyan nem multinál dolgozom,de sok multi cég alkalmazottjával kapcsolatban vagyok,jól végzik a munkájukat és még véletlenül sem nevezném ezért hazaárulónak őket.

Viszont annak nevezem azt a magyar városvezetőt,aki egy külföldi áruházlánc kívánságát,miszerint frekventált helyet kerestek a városban,úgy oldotta meg,hogy lebontatott egy éppen felújított iskolát....gondolom emberünk nem járt rosszul anyagilag..

2014. márc. 26. 21:39
 9/18 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy olyan gyönyörűen le lehet mérni az emberek sikerességét a témában alkotott véleményük alapján. Ilyen marhaságokat, mint hogy "aki a saját érdekét előrébb levőnek tartja a hazáénál" csak olyan mond, aki el sem tudja képzelni a lehetőséget, hogy ő valaha is többre vigye egy alsókategóriás, nettó 150-es fizetésnél az életben.

Tulajdonképp egyrészt sajnállak titeket, de jó is a tudat, hogy van ennyi birka, akit terelni lehet.

2014. márc. 26. 22:37
 10/18 anonim ***** válasza:

"Viszont annak nevezem azt a magyar városvezetőt,aki egy külföldi áruházlánc kívánságát,miszerint frekventált helyet kerestek a városban,úgy oldotta meg,hogy lebontatott egy éppen felújított iskolát"

Gondolom nem esne nehezedre ezen állításodat városnévvel, neadjisten konkrét hírforrással alátámasztani, ugye?

2014. márc. 26. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!