Mitől lesz ma valaki "hazaáruló"?
Nem, ettől nem leszel hazaáruló, attól sem, ha külföldi terméket veszel.
Például, ha olyan leszel , mint Vadai Ágnes, na őt lehet hazaárulónak nevezni, de a nemzetellenesebb jobb fogalom.
"Pl én sokkal jobban szerettem multi cégeknél dolgozni, mint magyar vállalatoknál. Hazaárulónak kéne éreznem magam?"
Igen, természetesen.
Az a hazaáruló, akit a Jobbikosok annak neveznek.
Abban igazad van, hogy sokkal jobb külföldi multinál dolgozni, mint egy magyar vállalkozónál.
A multi, ha nem is fizet sokat, de nem feketén alkalmaz, és a túlórádat is kifizeti. A magyar néha még azt is elfelejti, hogy egyáltalán fizetni kellene.
Hazaárúló az én fogalmaim szerint az ,aki döntéshozói pozicióban döntéseivel a saját önös érdekeit képviseli,szemben az ország polgárainak érdekeivel.
Ilyenből sok volt az elmúlt 25 évben.
Pl:Ha már a multiknál tartunk:A multi kereskedelmi láncok minden kontroll nélküli piacra engedése(sőt,ezt még államilag támogatták is)A feldolgozóipar totális megsemmísítése.
Persze vannak olyan multik akik nagyon hasznosak PL.Audi,Bosch,igaz,ők is csak a dolgozók bérét hagyják itt az országban,de legalább teremtenek egy pár munkahelyet.
Én ugyan nem multinál dolgozom,de sok multi cég alkalmazottjával kapcsolatban vagyok,jól végzik a munkájukat és még véletlenül sem nevezném ezért hazaárulónak őket.
Viszont annak nevezem azt a magyar városvezetőt,aki egy külföldi áruházlánc kívánságát,miszerint frekventált helyet kerestek a városban,úgy oldotta meg,hogy lebontatott egy éppen felújított iskolát....gondolom emberünk nem járt rosszul anyagilag..
Amúgy olyan gyönyörűen le lehet mérni az emberek sikerességét a témában alkotott véleményük alapján. Ilyen marhaságokat, mint hogy "aki a saját érdekét előrébb levőnek tartja a hazáénál" csak olyan mond, aki el sem tudja képzelni a lehetőséget, hogy ő valaha is többre vigye egy alsókategóriás, nettó 150-es fizetésnél az életben.
Tulajdonképp egyrészt sajnállak titeket, de jó is a tudat, hogy van ennyi birka, akit terelni lehet.
"Viszont annak nevezem azt a magyar városvezetőt,aki egy külföldi áruházlánc kívánságát,miszerint frekventált helyet kerestek a városban,úgy oldotta meg,hogy lebontatott egy éppen felújított iskolát"
Gondolom nem esne nehezedre ezen állításodat városnévvel, neadjisten konkrét hírforrással alátámasztani, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!