Szerintetek pengés kerítés helyett madárhálót kéne kifeszíteni?
Esetleg olyat, amivel a spanyolok kerítették be az enklávékat:
Esetleg olyat, amit a bulgárok építettek:
Vagy ami az USA-Mexikó határon épült:
Vagy a gázai nagy fal a megoldás:
7-es
Te pedig szótlanul asszisztáltál a történtekhez. Ejnye már...
8-as! Ha eljönnek a kerítésig, akkor már magyar területen vannak! A kerítést csak az országhatáron belül építhetjük fel. szerv területen nem.
De a pengés kerítés nem csak a migránsokat sértheti fel, hanem a vadállományt is. Vajon mennyi kártérítést kérnek majd a szerb Vadgazdaságok a sérült őzekért, szarvasokért stb.?
Többe kerül a leves, mint a hús ezzel az átgondolatlan kerítés építéssel.
01.46
kérlek kicsit nézz utána a nemzetközi törvényeknek. az aki az amúgy magyar területre épülő kerítésre felmászik és menekültnek vallja magát, az ugyanazt az eljárást kell kapja, mint akit már az országban csípnek el.
és mivel aki bejön azt lényegében mind elfogjuk, akkor továbbra sem értem, a kerítés min is fog pontosan változtatni?
12-es
Az őzike, meg a szarvaska nem fog nekimenni a 3 m magas kerítésnek, ráadásul -gondolom, nem hasukra csaptak, hanem megnézték ők is, hogy máshol milyen kerítések épültek- a kerítés tetején lesz rögzítve a pengés drót.
13-as
Mint a linkeken is láttad, máshol is vannak falak, kerítések eddig 58 helyen találtam ilyet, nem egy meghaladja a 700 km-ert. Gondolom valahogy ott is megoldják ezt a kérdést. Például szólnak a menedék kérőnek, hogy battyogjon el a legközelebbi legális határátkelőhöz...
12.16
továbbra se értem mire válasz ez? értem, bebizonyítottad, máshol is van kerítés. nagyanyám hobbitelkén is.
akkor még egyszer megkérdezem? mire jó ez a magyar határon?
""Pintér elmondta, hogy a kerítés 20-25 méterre a határtól, magyar területen lesz felállítva. Ekkor közbevetettük, hogy az uniós direktívák szerint így a menekültek már magyar területen lesznek, amikor a kerítéshez érnek, így azonban nem küldhetőek vissza Szerbiába, még akkor sem, ha a kerítésnek még a szerb oldalán vannak. Tehát, ha valaki eljut a kerítésig, ott találkozik határőrökkel, és jelzi, hogy menedékjogot kér Magyarországon, ugyanúgy be kell őt kísérni egy menekülttáborba, mintha nem lenne kerítés. A kerítésnek ebből a szempontból sincs értelme. A belügyminiszter nem akarta érteni a felvetésünket, és arról beszélt, hogy az afgán menekültek mindenképp menedékjogot kapnak, hiszen háborús területről érkeznek."
15-re
Pintér "elvtárstól" felesleges volt megkérdezni, eddig még nem sok kérdésre adott objektív választ. Legutóbb még 10 méterről volt szó. Igaz, nincs különösebb jelentősége, hogy 10, vagy 25.
Valahol olvastam egy olyat, hogy a határon van egy u.n. "senkiföldje".
Másrészt nemigen értem a felvetést: ha valaki átkiabál a kerítésen, hogy "én menekült vagyok",a hatóságoknak köteleségük lesz saját maguknak átvágni a kerítést, hogy be tudják kísérni a menekült táborba, vagy elég, ha csak szólnak, hogy valamelyik legális átkelőnél várják az illetőt?
13.12
nem tudom mi az eljárási rend. vagy átmennek érte, vagy megmutatják hol a határátkelő. de olyan nincs hogy senkiföldje :)
de engem továbbra is az érdekelne, mi értelme van a kerítésnek, ha, ugyanúgy jönnek majd a menekültek, nekünk pedig ugyanúgy el kell bírálnunk majd a helyzetüket?
17-es
Talán annyi, hogy a bulgároknál egy 30 km-es kerítés több mint 70 %-ban visszatartja a menekülteket. Ráadásul nem "tökön, paszulyon át" taposva vándorolnak, s ezzel a helyieknek nem kis kárt, s félelmet okozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!