Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért értetek egyet, illetve...

Miért értetek egyet, illetve -akik nem értenek egyet- miért nem, a kerítés építéssel a szerb határon?

Figyelt kérdés

2015. júl. 1. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Én felemásan állok hozzá. Egyrészt személyzet (+tűzparancs) nélkül semmit nem fog érni, mivel átmásznak rajta. Másrészt meg valahol örülök is neki, lehet, hogy egy kicsit azért mégis visszatartó erő lesz, nem tudom megmondani, ez majd kiderül...
2015. júl. 1. 13:23
 2/12 schocko ***** válasza:
Szerintem nem oszt, nem szoroz...
2015. júl. 1. 13:25
 3/12 Shai-Hulud ***** válasza:

"személyzet (+tűzparancs) nélkül semmit nem fog érni, mivel átmásznak rajta."

Még csak át sem kell mászni rajta.

A kerítés nem a határon, hanem a határ mentén, magyar területen fog épülni.

Vagyis a kerítés túloldalán lesz egy sáv (kb. 10 méteres), amely Magyarország területének számít.

Tehát ha jön egy bevándorló, leül a kerítés tövében, akkor ő már magyar területen van.

Pontosan úgy a mi feladatunk nyilvántartásba venni, táborba szállítani, mintha nem lenne ott a kerítés.

Emiatt tök fölösleges az egész, tiszta pénzkidobás.

2015. júl. 1. 14:00
 4/12 anonim ***** válasza:

A kerítéssel önmagában nincs semmi baj, nem baj, hogy jobban kontrollálható a határforgalom. A baj a hozzá kapcsolódó undorító, gyűlöletkeltő politika a bevándolrók, menekültek ellen.

(Meg aztán várhatóan nem lesz sok haszna és rengeteg pénzbe fog kerülni feleslegesen.)

2015. júl. 1. 14:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, honnan jön ez, hogy a kerítés túloldalán lesz egy 10 méteres magyar sáv.

Amit hallottam, az az, hogy nem kell a "tulajdonosoktól felvásárolni" mert a határsáv 10 méteres területe állami tulajdon. Egyébként sem tartom realisztikusnak, hogy aki odaért a kerítéshez, azt a határőrök a 175 km-es kerítst megkerülve áthozzák a határon. Netán maguk a határőrök vágják majd át a kerítést, hogy "haza" tudják hozni a bevándorlókat?

A bulgár-török határon 30 km-es kerítés 70 %-ban csökkentette az illegális határátkelést.

A kerítés építésén kívül egyéb műszaki és technikai feltételek biztosításáról is beszélnek.

Ámbár -nagyon remélem- szó sincs "tűzparancsról".

Aki repülővel érkezik, az egy létszámban jóval kisebb, regisztrálható, egészen más kategória.

2015. júl. 1. 14:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Leraknak a nagy büdös semmi közepén 170 km vasat őrizet nélkül... 1 hét alatt el fogják lopni a szerb meg a magyar cigányok.
2015. júl. 1. 14:51
 7/12 A kérdező kommentje:

A plakát-kampány egy "marhaság" volt. Ráadásul nem magyar ötlet volt (valahol olvastam, hogy konkrétan ki volt a "tanácsadó"). Ezzel együtt nem hiszem, hogy gyűlöletkeltés volt a célja (hogy mi volt, ne kérdezd).

Másrészt: itt, a déli régióban tényleg felemás érzések vannak a bevándorlókkal szemben. Részben ténylegesen félelem, amire gyakran adnak okot, (hiába mondja Botka, hogy semmilyen negatív megnyilvánulás nem volt) és nem "gyűlölet", bár biztos ilyen is van, de még nem tapasztaltam, másrészt egy segíteni akarás, amit lépten, nyomon tapasztalunk.

Egészen más a különböző egyoldalú médiákból "szerezni" az értesüléseket.

2015. júl. 1. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Leraknak 170km vasat határőrség nélkül. Ne akarja senki elhinni, hogy ebből bármi jó kisülhet.

Néhány szerbnek viszont jó biznisz lesz. Gondoljunk csak bele, egy kis pénzért ő este átvágja a kerítést, csinál akkora lyukat amin befér egy ember, éjszaka mehetnek is a menekültek akadály nélkül.

Vagy ellopják a hiperpigmentált bőrű embertársaink. Biztos jól fizetnek 170km vasért a telepen.

Egyébként támogatnam az ötletet, ha normálisan lenne megcsinálva. Mi vagyunk az EU határa ezen a részen, nekünk kellene megvédeni. Aki menekül, az pedig szépen odamegy a határátkelőhöz, jelzi menekültkérelem igénylési szándékát, és máris nem illegális bevándorló. (csak nyilván más hozzáállás kéne a rendőröktől, nem röhögve Mercivel dudálva a bevándorlók közé hajtani)

2015. júl. 1. 15:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Én úgy hallottam, hogy a technikai és személyi feltételeket is biztosítani fogják. Ez nyilván azt jelenti, hogy ahogy a szerbek, vagy bárki elkezdik nyiszálni a kerítést, már érzékelik, s kijavítják.

Nem láttam mercivel dudáló, röhögő rendőröket a bevándorlók közzé hajtani. Pedig itt lakom a déli határnál.

2015. júl. 1. 16:33
 10/12 Shai-Hulud ***** válasza:

"Amit hallottam, az az, hogy nem kell a "tulajdonosoktól felvásárolni" mert a határsáv 10 méteres területe állami tulajdon. "

Akkor vajon miért is kellett elkülöníteni pénzt a tulajdonosok kártalanítására?

Itt valami nem stimmel.

Én úgy tudom, hogy közvetlenül a határra nem lehet építeni, mert ahhoz ugye a szerbeknek is köze van.

Emiatt beljebb építik, magyar területen. Az építő szakember Magyarország területén dolgozik, a kerítés mindkét oldalán.

De akkor meg tökmindegy, hogy 1000 méterre, 10 méterre, vagy csak 1 méterre van a kerítés, aki a kerítés tövében van, az Magyarországon tartózkodik.

2015. júl. 1. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!