Van arra elfogadott forrás, hogy nyilas egyenruhában német csapatok is tevékenykedtek?
Egy legenda szerint egy németül tudó ember szerzett SS (vagy német) egyenruhát és zsidókat mentett. Egészen addig, míg nem találkozott egy németül beszélő csapattal. Ekkor lebukott.
Egy hasonló történetet mástól is hallottam. Lehet, hogy van valóságalapja?
Aki németül beszél, az nem feltétlen német.
Ich spreche deutsch, aber Ich bin nicht deutsche mann.
Mindkét történet magyarul nem ellenben németül beszélő csapatról szól, azonban az írott forrás elején szerepel, hogy nem tekinthető forrásnak, a másik történet nem az embereket megmentő embertől, hanem a testvérétől hallottam.
A fentiek alapján mindkét önállóan mindkét forrás harmatgyenge, de a kettő együtt egy kérdés feltételére már elegendő (szerintem)
De a kérdést nem itt kell feltenni.
Egyébként az SS az nem nyilas.
Az simán elképzelhető, hogy SS-katonák csapata leleplezett egy ál-SS katonát, és ott az SS-kaotnák német-ajkúak voltak, akár a magyar részen (nem tudom akkor külön volt ország, vagy csak mint az osztrák-magyar monarchia része).
De ebből nem következik hogy nyilas egyenruhában egyetlen német is lett volna.
Nyilvánvalóan más csapatokról beszélünk. Szélsőjobbos oldalakon hajmeresztő dolgokat lehet erről olvasni.
Az, hogy egyes csapatok más egyenruhába bújnak, azért nem olyan ritka háborúban, ha valami eredményt várnak tőle.
Mindkét történet magyarul nem ellenben németül beszélő csapatról szól, azonban az írott forrás elején szerepel, hogy nem tekinthető forrásnak, a másik történet nem az embereket megmentő embertől, hanem a testvérétől hallottam.
A fentiek alapján mindkét önállóan mindkét forrás harmatgyenge, de a kettő együtt egy kérdés feltételére már elegendő (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!