Új himnuszt támogatnál?
Csak érdeklődésképpen. Van rengeteg a himnuszt főleg búvalbéleltsége miatt " támadó " kérdés.
Ennek apropóján gondoltam erre a kérdésre:
Ha mondjuk lehetőség lenne rá, hogy ismét váltsunk, ki támogatná és ki nem, értelemszerűen indokokkal.
Igen ,és a Szózat lenne ,amire lecserélném.
"Áldjon vagy verjen sors keze :itt élned halnod kell!" vs "Megbűnhődte már e nép a múltat s jővendőt"... ezzel indoklom.:)
Egyébként félreértés ne essék ,én szeretem a Himnuszt! Gyönyörű vers és összefoglalja a magyar történelmet, viszont én egy olyan himnuszt szeretnék ,ahol a sorsom az én kezemben van.
A változást nem a Himnuszban kell keresni, nem annak megváltoztatásával kell elkezdeni. A Himnusz elmondja a történelmet, az adott ország dicsőségét és értékét.
simán lehetne két Himnuszunk is, amely a régi múlt igazságtalanságáról szól, az elnyomásról, szenvedésről, míg egy új Himnusz amely a szebb és értelmesebb, erős nemzeti jövőről szólhatna. Viszont ez utóbbi sosem fog megvalósulni, mert ahogy írtam, nincs összetartás, csak irigykedés, árulás, önzőség. Ez a szomorú valóság, pedig ha az emberek összetartanának nem tartanánk itt ahol most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!