Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Új himnuszt támogatnál?

Új himnuszt támogatnál?

Figyelt kérdés

Csak érdeklődésképpen. Van rengeteg a himnuszt főleg búvalbéleltsége miatt " támadó " kérdés.

Ennek apropóján gondoltam erre a kérdésre:

Ha mondjuk lehetőség lenne rá, hogy ismét váltsunk, ki támogatná és ki nem, értelemszerűen indokokkal.

2015. máj. 31. 04:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
31%
14:54: ami azt illeti, első királyunkat Kölcsey verse sem említi meg... :D
2015. máj. 31. 15:18
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Elárulná valaki, hogy miért lett kimoderálva a válaszom, ahol méltóztattam értelmes indokokat írni a lecserélés mellett? Egy eldöntendő kérdésre csak kétféle választ lehet adni, de az olyan emberek, akiknek a cementen kívül más is van a fejükben írnak indoklást is mellé, gondolom ez nem tetszett nektek, mert "fúúj, mi az, hogy változás? a változás szar, minden jó úgy, ahogy van." A szellemi posványban való fürdőzést meghagyom nektek, a válaszom továbbra is ugyan az: le kell cserélni, mert szánalmasnak festi le a magyar népet, egy tehetetlen bandának, akik csak arra képesek, hogy az egykori dicsőségükön nosztalgiáznak, de azért nem tesznek semmit, hogy ez visszatérjen, csak rinyálnak és Istenhez fohászkodnak, hogy csináljon valamit helyettük. Úgy ábrázol minket, mint egy kretén gyereket, aki sírva megy az apjához, mert nem tudja egyedül bekötni a cipőjét és mindig orra esik a kibomlott fűző miatt és apucitól várja, hogy kösse be, de ő maga nem akarja megtanulni a masnikötést. Ez a kérdés tökéletes példája a magyar "hagyd a francba, jó ez így, ne piszkáld" mélységesen paternalista hozzáállásnak, aki a nagytesó engedélye nélkül nem is nyúl semmihez, mert fél, hogy csak elrontja és bemesélni magának, hogy jobb nem is hozzányúlni.

Jelentsétek nyugodtan, titeket minősít, nem engem.

2015. máj. 31. 15:19
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

11

" ami azt illeti, első királyunkat Kölcsey verse sem említi meg... :D"

Már hogyne említené meg?

"Általad nyert szép hazát

Bendegúznak vére"

Bendegúz Atilla apja,ő pedig az első királyunk.

2015. máj. 31. 15:41
 14/24 anonim ***** válasza:
19%

Nem támogatnám.

A himnuszunk gyönyörű szép és különleges épp azért mert eltér a többi ország himnuszaitól.

A búvalbéleltségre pedig csak annyit hogy a romantika ideèben íródott aminek ilyen a stílusa, tehát értelmetlen azt várni tőle hogy pörgős és vidám legyen.

Egyébként meg 2015ben új himnuszt váltani, nevetséges..

2015. máj. 31. 18:39
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2015. máj. 31. 22:54
 16/24 anonim ***** válasza:

Aki búval adós, mit tegyen?

A türelemtől kölcsönt hogy vegyen?

Az ilyen rigmus két irányba néz,

A fele epe, másik fele méz.

2015. jún. 1. 01:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vidám ; mégis úgy teszek,

S a látszat eltakarja a valót.

Ne akarjatok új Himnuszt emberek.

2015. jún. 1. 01:06
 18/24 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem gyönyörű a himnuszunk, és ennél jobban semmi nem fejezné ki a magyar történelemnek a zivataros évszázadait, azt, hogy ez a nép mit állt ki és mégis megmaradt. Egy ilyen néphez egyszerűen egy ilyen himnusz illik, de ebben nem a siránkozás van, ahogy itt sokan látják, hanem egy mély és bölcs nemzetnek a büszkesége lappang mögötte, és a méltósága. Én mindig ezt a méltóságot érzem benne, valami ősi, komoly dolgot, ami szomorú, magyar, de mégis erős.

Ehhez képest a francia himnusz egy gyerekes handabanda, és a költészeti értéke is tényleg egy 0 a miénkhez képest. Nagyon sok másikról nem is beszélve... A legtöbb himnuszt ugyanis megrendelésre vagy csak úgy írták, hogy a többi ország divatját kövessék. A mi Himnuszunk viszont egy történelmi szituációban keletkezett, a magyar történelem és kultúra szerves része. Ez pedig külön érték benne. Eredetileg nem is azért írta Kölcsey, hogy ez legyen a nemzet himnusza, hanem később vált azzá. És nem véletlenül. Mert kiérdemelte egy a költemény, annyira jól kifejezi azt, ami magyar. Sajnálom, hogy ti ezt nem értitek és érzitek már benne, hanem ez helyett a komoly és méltóságos dolog helyett inkább valami olcsó és ripacs, ömlengő szart akarnátok himnusszá tenni, mint pl. amilyen a francia himnusz...

Valamelyik válaszoló azt írta, hogy Kölcsey műve olyan mintha egy magatehetetlen gyerek óbégatna az apjához, és ez milyen szánalmas képet fest a magyarságról. Ezt eléggé rosszul látod. Kultúrtörténetileg, műfajilag ugyanis Kölcsey himnusza a török időkben írt protestáns jeremiádák mintájára íródott, tehát a könyörgő jellege és a jelen mint elkorcsosult állapot bemutatása, és Istenhez való könyörgés az műfaji sajátosság, ami illeszkedett a romantika akkori felfogásához. És ez inkább emeli a művészeti értékét és nem ront rajta. Sőt, számomra ez arra emlékeztet, hogy mi voltunk az a nép, amelyik a vérét áldozva küzdött a szülőföldjéért, az identitásáért, a megmaradásáért a pogány ellen. Ritka élethalál harc volt ám ez, a legtöbb nyugat-európai ország hírból sem tudja, milyen harcokat vívtak a mi őseink akkor, milyen áldozatokat hoztak csak azért, hogy ti már ne is emlékezzetek a régi hősökre... Számomra a Hiumnusz az őseink előtti tisztelgés, akiknek a csonthalmai ott fehérlenek a csatamezőkön... Egyébként erre a mű alcíme is utal...

Na jó, nem akarok ilyen tudálékosnak és turbómagyarnak tűnni, csak elmondtam a véleményemet. Biztos le fogtok ezért pontozni, hát ez van. Mindenesetre én büszke vagyok, hogy a magyar népnek ilyen szép és különleges himnusza van, ami egybefogja a mai napig és a nemzeti identitás egyik fő pontja. Ennél jobbat nem lehetne írni.

2015. jún. 1. 06:32
 19/24 anonim ***** válasza:
31%
Igen, de csak ha király linda fogja énekelni.
2015. jún. 1. 10:05
 20/24 anonim ***** válasza:

NE aggódjatok, majd eljön az idő mikor a Győzikét fogják felkérni hogy énekelje el. Ha már egy hidat Chuck Norrisról vagy Brad Pittről akartak elnevezni, ezen se lepődnék meg.

Nyugodtan le lehet pontozni ezért is, ez is csak a nemzeti összetartást minősíti, pedig én mindenkit felpontoztam.

2015. jún. 1. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!