Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az hogy minden...

Miért van az hogy minden romát egy kalap alá vesznek?

Figyelt kérdés
Mindenhol ezthallom hogy a cigányok bûnözõk,lopnak,csalnak,hazudnak,nem dolgoznak stb. Tudom ,hogy nagyon sok ilyen roma van de ez nem csak a romákra jellemzõ mert ugyanugy van olyan magyar vagy német vagy orosz aki ugyanúgy bûnözõ de öket nem nézikle ezért

2015. ápr. 14. 21:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is van egy cigány ismerősöm. Tanult, okos és nagyon kedves ember. De még senkit nem hallottam úgy szidni a cigányokat, mint őt. És abszolút megértem. Tényleg nagyon okos ember, tehetséges. De nem talál magának olyan állást, amit egy, az ő képességeivel rendelkező magyar ember erőlködés nélkül megkapna. Mert cigány és rögtön ott vannak az előítéletek.

De csak azért, mert ismerek egy ilyen embert, ha szembejön az utcán Rikárdó és a brancsa, inkább átmegyek a túloldalra...

2015. ápr. 14. 22:39
 12/28 anonim ***** válasza:
69%
Ismerek tanult becsületesen dolgozó cigányokat! Velük nincs baj és ők is ugyanúgy vélekednek a többségről! Okkal, hiszen miattuk ők is előítéletben részesülnek! Igen, van magyar közt is bűnöző, de a százalékos arány, illetve a bűnelkövetés fajtája is más! Nem ront éjjel magyar egy idős romaasszonyra veri meg rabilja ki... Fordítva viszont ha nézed a híreket tudhatod! Nem a magyar gyerekek veszik el a romagyerekek kajáját már általános suliban stb stb... Tudod ha te rendes vagy legyél rá büszke, maradj is olyan!
2015. ápr. 14. 22:59
 13/28 anonim ***** válasza:
78%

Már írták előttem: az arányok miatt. Képzeld el, nekem is van cigány ismerősöm, aki dolgozik, rendes jövedelemből él. Ő egyébként nem is a cigány telepen él, hanem a falu belseje felé, ahol magyarok élnek leginkább. De azért érdekes, hogy a cigányok 98%-a megy az alkalmi segélyért (valamilyen rögtönzött dolog, még nem is hallottam, hogy lehet ilyet kérni), és odamennek a tipikus cigány dumával: jaj, kérek szépen egy kis segélyt, nincs mit enni a gyerekeknek, stb. Ha megnézzük a kertjüket, falusiként simán meg lehetne termelni egy kis ételt (ahogy a magyarok is teszik), de az ők kertjük gazos, meg buliznak rajta.(erre van pénz) No, meg amit nem termeltek meg, azt majd meglopják maguknak másokéból.

Az egy kalap alá vétel pedig egy általánosítás: ha egy népcsoportra jellemző egy adott dolog, akkor azt nyilván általánosítják, a többi tagjára is feltételezik az adott tulajdonságot. Te egy rendes cigány vagy, aki a magyarokhoz hasonlóan él, és hasonlóan iskolázott, tehát teljesen beleolvadsz a környezetedbe, kivéve az éltérő bőrszínt. De ahogy írtam, veled szemben is előfordulhatnak előítéletek.

2015. ápr. 14. 23:08
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

"Pl.énis roma vagyok és van 2 szakmám éretségim nyelvizsgám és, egy elég jó helyen dolgozom,de ezt az elõítéletet sokakon látom"

Na látod... Ennek ellenére TE szívod meg hogy sok roma meg élősködő életmódot folytat, és csak választásokkor van rájuk szükség, amúgy meg élhetnek ahogy akarnak...

2015. ápr. 14. 23:17
 15/28 anonim ***** válasza:
76%

"És erről vajon ő tehet, vagy a sok egységsugarú szalonrasszista? Szerintetek rendben van ez?"

Ha Pistát kirabolják 10-szer, és 9-szer cigány, akkor Pista előítéletes lesz. A baj a "gyökereknél" van, akik ilyen életmódot élnek (természetesen származástól függetlenül) azokkal szemben kéne fellépni, aki változni akar azokon meg segíteni...

2015. ápr. 14. 23:31
 16/28 A kérdező kommentje:

"csak pistát a valóságban

10.000ezerből egyszer rabolják ki,

pista mégis egy előítéletes marhává

válik."

Ez így igaz! Nem minden elõítéletes embert raboltak ki vagy szurkáltak meg mégis igy gondolkoznak. Ha Pistát kirabolják a cigányok és elõîtélete lesz velük szemben az odáig rendben van teljes mértékbe megértem. De azt akit soha nem bántottak meg még szóba sem a cigányok és mégis lejárja öket mindegyiküket na ezt nem értem

2015. ápr. 14. 23:52
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

"vehetnék a magyarokat hogy adótcsalnak,sikkasztanak,telefonosdobozba sikkasztják a pénzt mint a legtöbb parlamenti "dolgozó"?"

Hallottál már győzzüke "sómenről", hogy mennyivel tartozik a Navnak? :D

2015. ápr. 15. 00:04
 18/28 anonim ***** válasza:
62%

"csak pistát a valóságban 10.000ezerből egyszer rabolják ki, pista mégis egy előítéletes marhává válik"

Na nézzük.

Leírtad, hogy nem sok a gyilkosság.

És ezt ki nem szarja le?Hogy jön ez ide?Szokás szerint terelsz.

De ha már itt vagyunk akkor elárulom neked, hogy nem csak azért kerülik az emberek a cigányokat, mert vannak közöttük gyilkosok.

Bőven elég, hogy embereket vernek, rabolnak, lopnak, büdösek, én borsodi vagyok, rohadt sok közöttük a TBC-s, mert arra lusta, hogy kezet mosson meg hiába mondod neki, hogy ne a lakásba szarjon, megteszi mégis.

De gondolom te ezek után szívesen ülnél mellettük a buszon.

Aztán lehet Pistát csak egyszer rabolják ki, de van neki egy munkatársa, akit már szintén raboltak ki cigányok.

Aztán hazafelé menet szintén látja, hogy valakit kirabolnak a cigányok.

Vagy épp csak annyit lát, hogy igénytelenek, kötekednek az emberekkel a tereken, főleg a fiatalok.

Majd bekapcsolja a TV-ét otthon, aztán látja hogy cigányok ezt, cigányok azt csináltak, mert hiába van kitakarva az arca, olyan fekete mint a korom, szal elég egyértelmű, hogy roma.

Arról is beszámolnak a hírek, hogy Kanadából, Olaszországból, Svédországból, Franciaországból, Angliából és még reggelig sorolhatnám honnan, hazazavarták őket.

Pedig ők jófejek és nincsen közöttük gyilkos.

Magyarul azért, mert közvetlenül egyszer került velük kapcsolatba, még látja, hogy a többi se különb.

A másik röhej meg, hogy nekem is van vagy 2-3 normális roma ismerősöm és ők maguk is utálják a cigányokat.

Akkor miről beszélünk?

2015. ápr. 15. 08:32
 19/28 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos több százezer emberről csak általánosságban tudunk gondolkodni. Úgyhogy az általánosítás elkerülhetetlen, és szerintem addig nem hiba, amíg nem feledkezünk meg róla, hogy az egy általánosítás, ami az egyénre visszavonatkoztatva nem mindig igazságos. Mindenki találkozott becsületes cigánnyal is.
2015. ápr. 15. 10:46
 20/28 tetro ***** válasza:
60%

08.32

hogy-hogy hogy jön ide? légyszi olvasd el amit írtam, és azt amire írtam. remélem sikerül logikailag akár két választ is összekapcsolnod. ha nem megy szólj, segítek.

2015. ápr. 15. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!