Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Budapesten miért nem azonos...

Budapesten miért nem azonos típusú villamosokat vesznek?

Figyelt kérdés

Ugyebár jó néhány éve vették azokat a Siemens Combino villamosokat.

Most meg elvileg spanyol Caf járműveket rendeltek.

Miért nem ugyanolyan Combinot vesznek?

Ez a sok típus csak szervizelési gondokat okoz meg plusz munkát csinál.

Ja , meg vannak azok a hannoveri konzervdobozok amiket használtan szereztek be.Nem is értem minek vették őket meg, nem jobbak, mint a régi Tatra villamosok.

Ugyanúgy nincs bennük sem fűtés sem klíma.

2013. szept. 30. 15:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%

1.Talán mert a Spanyol Caf olcsóbb mint a Siemens?

2.Gyártják még egyáltalán azokat a min 10 éves konstrukciójú Combinokat?

3.Talán mert újra nem futotta, de hogy ne maradjon egy vonal villamos nélkül, megfelelt a használt is.

Te sem fogsz mindig ugyanolyan autót venni. Ugyan vehetsz VW Golfot, de már 5. autónak te sem ugyanazt a kettes Golfot fogod venni, ami 24 éve még menő kocsi volt.

2013. szept. 30. 15:19
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy a CAF rosszabb, mint a Siemens.Biztos , hogy van ugyanolyan jó.
2013. szept. 30. 15:21
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Mert a villamosvásárlás nem olyan, mint amikor elmész a boltba egy második doboz tejért, mert az első nem lett elég a főzéshez.

Kötelezően tendereket kell kiírni és a legkedvezőbb konstrukciót választani. Nem lehet mindenhova Combinot tenni, mert az meg a Caf csak az 1 és 4-6-hoz hasonló hosszú, jól karbantartott körúti pályákra való, a külső, néhol emelkedős kerületekre kisebbek kellenek.

Mivel a tender részeként a fenttartást is x (sok) évig vállalja a szállító, így a szerviz méretgazdaságossága sem érv. Ezek nem repülők, hogy annyira komoly összegű és gyakoriságú lenne az egész.

47%, neked meg még mindig pszichiátriai kényszerkezelésre van szükséged, egy nagyon beteg ember vagy, ez minden mondatodon látszik.

2013. szept. 30. 15:23
 4/14 anonim ***** válasza:
21%

"47%, neked meg még mindig pszichiátriai kényszerkezelésre van szükséged, egy nagyon beteg ember vagy, ez minden mondatodon látszik."

Érdekes nekem ugyanez jön le a te mondataidról. Csak én észérvekkel is alá tudom támasztani:

-mert egyetlen célod a másik hozzászóló lehurrogása.

2013. szept. 30. 15:36
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

Észérvekkel:) Hát hogyne. Mesélj a napkeresztény szektádról, meg arról, hogy minden multit, bevándorlót, liberális, romát, stb. stb. stb. ki kellene irtani a szívcsakra országából:DD

Beteg vagy, ez az összes egysoros beböfögésedből ordít (amik amúgy az esetek 90%-ban akkora offok, mint a ház).

2013. szept. 30. 15:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A Tátrán és a hannoverin van fűtés. Klíma az tényleg nincs.
2013. szept. 30. 15:48
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Az mindegy.. a kérdező nem utazott még sem Tátrán, sem hannoverin... csak osztja az észt :)
2013. szept. 30. 15:56
 8/14 anonim ***** válasza:
8%

"Észérvekkel:) Hát hogyne. Mesélj a napkeresztény szektádról, meg arról, hogy minden multit, bevándorlót, liberális, romát, stb. stb. stb. ki kellene irtani a szívcsakra országából:DD "

Szerintem nálad elmentek otthonról. De sebaj, manapság már kiváló pszichiáterek vannak.

2013. szept. 30. 15:57
 9/14 A kérdező kommentje:
De utaztam Tatrán és elég hideg volt benne.
2013. szept. 30. 15:58
 10/14 anonim ***** válasza:
4%
A 60% -os csak provokálni akar. Jelentettem is.
2013. szept. 30. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!