Miért vesznek össze családtagok/családok a politikai nézeteik miatt?
Miért nem lehet elfogadni azt, hogy mindenkinek más a fontos, másképp látja a világot és az életet?
Fontosabb, hogy meggyőzzünk másokat a nézeteinkről, mint az, hogy egyszerűen csak szeressük a másikat, a saját véleményével és politikai nézeteivel együtt?
Nekem nagyanyám nagy fideszes és azóta nem szívesen lát minket, amióta mi nem vagyunk hajlandóak követni az ő "hitét".
Bezzeg anyu bátyja, ő ott van vele a fronton és együtt harcolnak a szintén fideszes feleségével együtt...
Nos ez bonyolult.
Nem minden embernek sikerült elválasztani a világnézetét a magánéletétől.
Például,Én szélsőjobboldali vagyok, de volt liberális pasim, kettő is.
Viszont egyik kapcsolat sem volt hosszú életű.
Ő is tudta, hogy utálom az olyanokat, mint ő és én is tisztában voltam vele, hogy ő sem csípi az olyanokat, mint én.
De, ennek ellenére mégis idővel kiütköztek a problémák.
Ha vendégségbe megyünk, mindig beszélek a szüleimmel, hogy ne beszéljenek politikáról. Meg is ígérik Nekem, ennek ellenére, az első adandó alkalommal összevesznek.
Nem is érdekli őket, hogy a másik hogy van, vagy mi történt vele...Vagy ha érdekli is őket, arra általában már nem jut idő, hogy megbeszéljék.
Pedig annyira sok szép dolog van a világon...mire jó az állandó veszekedés? :/
Igaz...
Ilyenkor meg sem akarják hallani, mit mond a másik. Csak fújják a saját szövegüket, ha megsértik vele a másikat, ha nem.
Én a veszekedések miatt annyira eltávolodtam érzelmileg a politikától, hogy ha meghallom valakitől a családban, hogy erről beszélnek gyomorgörcsöm lesz.
Teljesen pártatlan vagyok, és szerintem az is maradok. Személy szerint, engem megnyugtat, hogy még nem szavazhatok...
Hiszek abban, hogy ha jót cselekszem, legyen az akármi, jót kapok vissza. Nekem ez a "jó" dolog nem mérhető pénzben. (Egy "köszönöm" vagy egy mosoly számomra mindennél többet ér) Tisztában vagyok vele, hogy manapság pénzre van szükségem a mindennapokhoz, de egyik politikus sem tudja megadni, vagy elvenni tőlem azt, ami számomra a legfontosabb.
Persze, ha a saját lábamra kell álnom, valószínűleg megváltozik majd a hozzáállásom, de jelen álláspontom szerint olyan érelmetlennek tűnő ez az egész politika dolog.
Sosem értettem, hogy tudnak emberek egymással olyan ellenséges lenni, mint a politikusok. (Már amennyiben a média valóságot mutat)
Ha közös a cél, akkor miért?? Miért nem lehet összefogni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!