A médiában miért hallgatják el a cigány, és miért csak a cigány elkövetők származását? Másokat is zavar?
Nem gondolják, hogy ezzel csak lovat adnak a Jobbik alá?!
Ugyanakkor pl. Németországban kimondják, hogy mondjuk "...az arab származású elkövető...", akkor is ha állampolgár, az USA-ban szintén.
Engem nagyon idegesít mikor meghallok egy hírt a tévében és teljesen nyilvánvaló, hogy cigány volt az elkövető (pl. 12-16 évesek késeltek, raboltak, idős embert vertek agyon - azt hiszem egyértelmű...), mégis csak annyit mondanak, hogy "a fiatalok". Olyan érzést kelt ez bennem, mintha teljesen hülyének néznének és egyfolytában manipulálni akarnának:(
Véleményem szerint az elkövető származása igenis hozzátartozhat a bűncselekmény körülményeihez. Ezzel az erővel olyanokat sem szabadna bemondaniuk mint pl. "...a szomszédai szerint nehéz gyerekkora volt...", mert ugye hogy jönnek ahhoz, hogy megbélyegezzenek mindenkit, akinek nehéz gyerekkora volt...
Köztudott, hogy a bűncselekmények elkövetői között igen nagy arányban szerepelnek cigányok. Főleg ha piti tolvajlásról és/vagy értelmetlen brutalitásról van szó. Talán nem ártana megvizsgálni az okát, talán nem ártana tenni ellene valamit.
Azzal, hogy nemhogy nem tesznek semmit, de még ráadásul egyenesen azt propagálják nap mint nap, hogy nincs okunk óvatosnak lenni, gyakorlatilag a vezetőink már hetente ölnek meg magyar embereket. Persze "csak" közvetve.
Egy újabb szörnyűség, ami talán be sem következett volna, ha nem etetne minket a média azzal, hogy semmi okunk tartani a cigányoktól, vagy azoktól akik köztük nevelkedtek (nem szeretem a kuruc.info-t, nem vagyok jobbikos, de csak ott találtam képeket is):
Ez miért nem éri el a kereskedelmi csatornák ingerküszöbét?
És még egyszer, az is kérdés, hogy vajon másokat is zavar-e, hogy elhallgatják a cigány, és csakis a cigány elkövetők származását? (Igen csakis, mivel olyat már nem egyszer hallottam, hogy pl. "a román származású...", vagy mondjuk "az ukrán származású...".)
Hát igaz h a romák a ludasok túlnyomó részt a bűnözésben, lopásban, de ha kimondanák h cigánybűnözés akkor azzal a rendes cigányt is megbélyegeznék. Ami általánosítás, előítéletet, meg növeli a cigányok magyarok közti ellenszenvet. A gyűlölködés nem vezet jóra.
Meg a rendes cigányok jogait is sértené. Te se szereted hallani h a hülye magyar, vagy a bunkó magyar, mert az rád nézve sértő, mert igaz h magyar vagy, de nem vagy pl bunkó.
"Meg a rendes cigányok jogait is sértené. Te se szereted hallani h a hülye magyar, vagy a bunkó magyar, mert az rád nézve sértő, mert igaz h magyar vagy, de nem vagy pl bunkó."
Igen, és hol vannak az ÉN jogaim?
Így most minden útszéli gyilkos MAGYAR, pedig valójában CIGÁNY.
Ezzel nem engem a MAGYART bélyegeznek meg?
Dehogynem.
A médiában meg nem úgy van, hogy a pártvezetők leszólnak miről nem lehet beszélni. Pláne meg nem írásba adják.
Ez úgy megy, hogy együtt esznek egy kóser étteremben, közben megbeszélik, hogy mi nem lenne jó ha bekerülne a hírekbe és miért nem, mi az amiről MINDENÁRON hallgatni kell, mi az amiből pedig bár bolha ELEFÁNTOT KELLLLLLL faragni.
Aztán ott a főnök (főszerk) szépen cenzorkodik, eleve ferde szemmel néz a neki nem tetsző dolgokat hozókra, majd gyors úton megválik tőle, mert nem megfelelő a világnézete. Aki marad persze nem mer letenni olyat az asztalára, ami neki nemteccő ... mert kell neki a meló
Öncenzúra 2010 Magyarország. Mert különben kirúglak de úgy, hogy SEHOL MÁSHOL ne kapj a szakmában munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!