A médiában miért hallgatják el a cigány, és miért csak a cigány elkövetők származását? Másokat is zavar?
Nem gondolják, hogy ezzel csak lovat adnak a Jobbik alá?!
Ugyanakkor pl. Németországban kimondják, hogy mondjuk "...az arab származású elkövető...", akkor is ha állampolgár, az USA-ban szintén.
Engem nagyon idegesít mikor meghallok egy hírt a tévében és teljesen nyilvánvaló, hogy cigány volt az elkövető (pl. 12-16 évesek késeltek, raboltak, idős embert vertek agyon - azt hiszem egyértelmű...), mégis csak annyit mondanak, hogy "a fiatalok". Olyan érzést kelt ez bennem, mintha teljesen hülyének néznének és egyfolytában manipulálni akarnának:(
Véleményem szerint az elkövető származása igenis hozzátartozhat a bűncselekmény körülményeihez. Ezzel az erővel olyanokat sem szabadna bemondaniuk mint pl. "...a szomszédai szerint nehéz gyerekkora volt...", mert ugye hogy jönnek ahhoz, hogy megbélyegezzenek mindenkit, akinek nehéz gyerekkora volt...
Köztudott, hogy a bűncselekmények elkövetői között igen nagy arányban szerepelnek cigányok. Főleg ha piti tolvajlásról és/vagy értelmetlen brutalitásról van szó. Talán nem ártana megvizsgálni az okát, talán nem ártana tenni ellene valamit.
Azzal, hogy nemhogy nem tesznek semmit, de még ráadásul egyenesen azt propagálják nap mint nap, hogy nincs okunk óvatosnak lenni, gyakorlatilag a vezetőink már hetente ölnek meg magyar embereket. Persze "csak" közvetve.
Egy újabb szörnyűség, ami talán be sem következett volna, ha nem etetne minket a média azzal, hogy semmi okunk tartani a cigányoktól, vagy azoktól akik köztük nevelkedtek (nem szeretem a kuruc.info-t, nem vagyok jobbikos, de csak ott találtam képeket is):
Ez miért nem éri el a kereskedelmi csatornák ingerküszöbét?
És még egyszer, az is kérdés, hogy vajon másokat is zavar-e, hogy elhallgatják a cigány, és csakis a cigány elkövetők származását? (Igen csakis, mivel olyat már nem egyszer hallottam, hogy pl. "a román származású...", vagy mondjuk "az ukrán származású...".)
Nem csak a cigány, a zsidó elkövetők származását is elhallgatják.
Minden más esetben kínai, arab, svéd ... volt az elkövető
Engem is zavar. Ha magyar az elkövető, azt van, hogy elmondják. Ha cigány, akkor nagy lapítás van, de akkora, hogy az már feltűnő, és már arra figyel fel az ember.
A zsidóság _nem_ származás! Ne keverjük már.
20:39: "A zsidóság _nem_ származás! Ne keverjük már."
Nos, elég lenne ha legalább az ezzel kapcsolatos topikokat olvasnád ...
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__668..
Egyrészt azért nem mondják, mert a jelenlegi pártok nem tudnák az ügyet megoldani, vagy csak nem akarják.
2. ha a magyarok tudnák mi is a helyzet, napról napra látnák azt amit csak a kuruc.info közöl kitörne a polgárháború. Amerikában ugye ez nem lehet, hisz ott egységesnek tekintik a társadalmat, de ez itthon nem így van és nem is kell így lennie.
Köszi a válaszokat, bár némelyik eléggé "szélsőséges":) Ebben a politikai érdek dologban lehet valami.
Azért kíváncsi lennék hogy működik ez. "Valaki" beszól az RTL-nek, hogy mik az új szabályok, vagy már a hírügynökségnél megtörténik a szűrés/cenzúra.
Ha belegondolok ez azért nagyon durva, egyáltalán hogyan lehetséges ez egy szabad demokráciában? Akkor most rendesen cenzúra van? Lehet, hogy nem ez az egyetlen amit megváltoztatnak a hírekben?
Bocs a sok kérdésért, csak nagyon érdekesnek találom a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!