Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon élni, magyarnak...

Magyarországon élni, magyarnak lenni miért szégyen?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy kb. mindenki leszarozza ezt az országot, mindenki utálja és menne külföldre.

Ha megkérdezel az utcán egy embert 90%-a menne és itt hagyná ezt az egészet.

Miért nézzük le mi, magyarok ennyire magunkat, és az országunkat? Nagyon felháborító!

Ha megkérdezem a mai 16-25 éveseket mindenki külföldön képzeli el a jövőjét, Angliában, Németországban, USAban, Kanadában, Svájcban, Ausztráliában stb..

Akkor például a Németországban, Svájcban élő emberek miért nem akarnak külföldre költözni?

Csak a rossz gazdasági, alacsony bérek stb. helyzet miatt utálják ezt az országot, vagy a magyar emberek mentalitása miatt? Mert az ismerőseim, akik kimentek Angliába, pont hogy nem a magasabb fizetés miatt tették, hanem azért mert állításuk szerint ott jobb a "hangulat".

2015. jan. 25. 10:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%
Engem inkább a legkör taszít. Szethúzas,gyűlölködes,irigykedes,mocskolodas a masik hatbaszurkalasa,szűklatokörűseg..
2015. jan. 25. 12:04
 22/28 anonim ***** válasza:
95%

"Magyarországon is meg lehet szépen élni..."

De aki a családjával egy életen át tartó értékteremtő munkával hasznos tagja volt a társadalomnak, az joggal várja el azt, hogy ő és/vagy gyerekei képezzék a társadalom elitjét. De nem ők képezik a társadalom elitjét. Ezért ha csak megél, jogosan érzi úgy hogy súlyosan becsapták és meglopták. És ezért hogy nézzen fel hazájára?

2015. jan. 25. 12:12
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Szépen élni lehet, jól viszont nem, legalábbis tisztességes úton, munkából. Ha éppen annyit keresel, hogy kajára meg rezsire jusson, az nem más, mint rabszolgaság. Arra persze vigyáznak, hogy ne halj éhen, mert akkor egy rabszolgával kevesebb lesz.
2015. jan. 25. 12:49
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyen itt élni, de nehéz és szar. Hagyján, hogy alacsonyak a fizetések, minden utcasarkon megpróbálnak átvágni. Egy átlagos magyarnak egyszerre kell kőművesnek, orvosnak, jogásznak, minőségbiztosítási mérnöknek, közgazdásznak (lásd devizahitelek) és autószerelőnek lennie ahhoz, hogy biztos minden klappoljon és ne faragjon rá.

Nekem konkrétan kicsit elegem van már abból, hogy állandóan azzal kell eltöltenem az időmet, hogy ha valami fáj, akkor neten olvasgatok utána, hogy mi lehet a baj; ha elromlik az autó akkor neten keresgetem a hiba forrását; ha építkezni kell akkor... ja nem mert építész vagyok; ha cipőt akarok kicseréltetni mert szétment akkor fogyasztóvédelmi oldalakat kell böngésznem; ha pedig át akar vágni a munkáltatóm (ami már többször előfordult), akkor munkajogi dolgoknak kell utánanéznem.

Elegem van ebből és még egy szaros használt telefont sem merek már venni, mert kettőből mindkettő rossz volt amit korábban rendeltem és persze nem cserélik vissza, mert miért is... Aztán ha meg elmegyek a boltba bevásárolni és még én teszek nekik szívességet, még jó, hogy nem köpnek le.

Na az embereknek ezekből a dolgokból van elegük. Az, hogy keveset keresnek, csak hab a tortán. Élhetetlen ez az ország. Anyám már többször dolgozott huzamosabb Németországban (Bajorországban konkrétan) és érezhetően jobban volt, amikor találkoztam vele, mint amíg még itthon dolgozott. Na és ez nem feltétlenül a nagyobb fizetés miatt van...

20: Valahogy nem így érzem. Meg még sokan mások sem. Rengetegen mostanában mentek ki az ismerőseim közül, többen családdal... és nem, nem akarnak visszajönni. Én még néhány évig maradok amíg gyakorlatot szerzek, aztán én is szeretnék menni (remélem nem lesz túl késő)

2015. jan. 25. 13:24
 25/28 A kérdező kommentje:

Igazat adok neked utolsó! A Telenornál huzamban 3szor vittem vissza az ugyanolyan márkájú telefont, mert hibás volt! Egyiknek a kamerája volt rossz, a másik be sem kapcsolt és folytathatnám...

A kisebb műszaki üzletekben szintén átvernek engemet, dupla áron adtak el nekem valamit, mivel látták hogy én úgy sem értek hozzá, ráadásul blokkot sem adnak, nem is adóznak ezek szerint.

2015. jan. 25. 13:50
 26/28 anonim ***** válasza:
93%
Igazatok van, tényleg így mennek a dolgok ma Magyarországon, mindenki mindenkit átver ha nem figyelsz oda megszivatnak és akkor jön egy kormány és még az is csak szivat átver rászed ahol csak tud. A gazdagokat pénzeli a kisembereket adóztatja, és még hallgathatod az állami TV-k ben hogy milyen jó ez neked, és hogy majd mégjobb lesz ha az illibrális demokrácia lesz bevezetve na ez már mindennek a teteje, ezen a ponton már totál hüjére vesz Orbán mindenkit aki nem a nagyúri réteghez tartozik. Mert miről is beszél mikor az illiberális demokráciát emlegeti? arról hogy a kisembereknek a munkához és az adózáshoz van joga, semmi demokrácia meg egyéb nyalákság. A másik rétegnek a nagyuraknak viszont mindenhez van joguk korlátlanul, ők kizsákmányolhatnak téged dolgoztathatnak orvérzésig kirúghatnak ha úgy tartja kedvük, és te köteles vagy ezt mind eltűrni ha sztrájkolni akarsz ők megtílthatják neked és te mehetsz a bíróságra ezzel de nem neked lesz igazad mert átírták a sztrájkjogi törvényt. Mi marad akkor? dolgozni dolgozni adózni gyereket csinálni felnevelni és mire ezt végig csinálod a földalá kerülni mert már nyugdíjad sem lesz ha lesz is nagyon kevés az életbenmaradáshoz. Ez a kormány a gazdagok és oligarhák kormánya nem a kisemberek kormánya. Őszintén remélem hogy nem maradnak hatalmon mert az egy tragédia lenne Magyarország számára.
2015. jan. 25. 14:18
 27/28 A kérdező kommentje:

Még valami: Véleményem szerint a magyarok 20%-a értelmes, normális, aki nem tesz keresztbe a másiknak stb. De a 80%-a egy bunkó paraszt, aki mindig kib..szik a másikkal, irigy, és ellene dolgozik.

Tudjátok ha én egyszer elhagyom ezt az országot (mert ez már csak lejjebb süllyed), akkor azt a 80% magyart nem fogom sajnálni, sőt visszajárok a Fideszre szavazni, hogy tegyék már még jobban tönkre őket!

Én már sok helyen voltam a világban, és érdekes módon az emberek mások voltak.

Amúgy meg ha itt jól lehetne keresni, mint pl. Angliaban, akkor sem változna meg ez a mentalitás!

2015. jan. 25. 14:26
 28/28 anonim ***** válasza:
87%

A legnagyobb baj, hogy amire végeznek, már csak egy demográfiai szempontból teljesen átalakult és teljesen eladósodott ország marad mögöttük...

Tételezzük fel, hogy teljesen leváltják a regnáló rezsimet; az új vezetők okosak, becsületesek, akarnak és értenek is ahhoz, amit csinálnak (a saját területükhöz). Mire támaszkodnak? Még tételezzük azt is fel, hogy szerencsés lett a demográfiai átmenet és az aktív lakosság fele tud és akar dolgozni / fejlődni... stb. Mire alapoz az új rezsim? Miből hajtja végre a terveket? Milyen befektetői rétegnek áll érdekében feltőkésíteni ezeket a projekteket?

2015. jan. 26. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!