Ugye azt csak viccnek szánták, hogy nálunk is árulni fogják azt a párizsi, minősíthetetlen stílusú szennylapot?
Mondjuk úgy, jóval kisebb a valószínűsége, hogy a helyi imám az én fejemet fogja lerobbantani. És itt visszautalnék az első hozzászólásomra. Úgyhogy továbbra sem vagyok vevő (és úgy látom, hogy hála Istennek a magyar társadalom se, még kisebb mértékben, mint a francia) az ilyen "poénokra", ha azzal növelem az esélyét, hogy a békés hétköznapjaimat beárnyékolja mondjuk egy 7.62-es lövedék. Én szeretek itt élni és dacára annak, hogy itt mindenki szidja a diktatúrát, sajtószabadságot, gyenge forintot (totálisan hidegen hagy a politika is, a fent vázolt okokból) szívesebben vagyok, mint most Párizsban. Ott se rettegnék, de azért kevésbé lennék ilyen nyugodt. És ebben óriási szerepet játszik az, hogy a magyar kormányok nem pénzeltek szabadságharcosnak tűnő terroristákat, nem szórtak bombákat muzulmán országokra és nem provokáljuk őket ilyen ízléstelen poénokkal.
A csehek pedig tudatosan választották a passzivitást, beleilleszkedtek az éppen aktuális rendszerekbe. Megtanulták becsülni az emberi életet a távoli, elvont célokkal szemben és elkerülni a felesleges véráldozat. Dicsérendő magatartás.
"Évszázadokon keresztül mi voltunk egész európa védőbástyája..."
Érdekes, Európában úgy mondják, hogy Bécs volt.
Szólj nekik.
Mi? Lehet kapni Charlie Hebdo-t?
Ba**d meg, hol?! Deák téren? Előfizetni lehet? Franciául vagy magyarul adják ki?
33:
Mégis ki mondja azt?
Netán rosszul írtam szerinted? Vagy te más történelmet tanultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!