Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a gáz árát...

Miért van az, hogy a gáz árát mindíg emelik a fűtőértéket meg csökkentik?

Figyelt kérdés
Nem, hogy egy ellenőrző szervet felállítanánk és mindig ellenőrízné, hogy az ár arányban van e a minőséggel.
2010. jan. 31. 19:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy csökken a gáz fűtőértéke, egy évről évre felröppenő feltételezés, de még soha sem bizonyosodott be, hogy igaz lenne.

A valóság az, hogy mostanában nagyon sokan teszik fel ugyanezt a kérdést (miért csökken a gáz fűtőértéke), ugyanis a gázóra a szokásosnál több fogyasztást mutat a hónap végén. Ennek oka pedig az, hogy hideg tél van, ezért a csapvíz hidegebb, a víz felforralásához több gáz kell, mint nyáron, ahogy értelemszerűen a fűtés is több gázt fogyaszt. A gáz fűtőértékét központilag mérik. Kevesebb, mint 0,5%-ot ingadozik és sohasem megy egy szabványos érték alá.

2010. febr. 1. 06:52
 2/9 anonim ***** válasza:

a Miskolci Egyetemen van egy Tüzeléstani Tanszék. ennek van (ha jól rémlik) 2 kemencéje, amiben különböző gázégőket vizsgálnak. a kemencék mellett be van kötve egy műszer, ami folyamatosan figyeli, méri a gáz fűtőértékét, összetételét, mert ez alapvető fontosságú az égők vizsgálata szempontjából.

a műszer szerint változás sem nagyon van, nemhogy állandó csökkenés, mint ahogy azt sokan állítják.

két eset lehetséges:

1. vagy ők külön kapják a gázt a gázszolgáltatótól, hogy ne derüljön ki a turpisság

2. az egész csak mendemonda.

én az utóbbira szavazok.

2010. febr. 1. 09:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom! 15 évvel ezelőtt a másik házunkba ami 120 nm -es volt valami régi FEG kazán volt + fa ablakok a házon + nem volt le sem szigetelve a ház. Olyan 25 fok volt egész hónapba a 120 nm -es házba és 30.000 Ft-nál soha nem volt több a gázszámla. Most 2008 -ban épült új házunkba le van szigetelve az egész ház + műanyag ablakok meg fél millió forintos csúcs szuper kazán ami még az égésterméket is újrahasznosítja. 50 nm-ert fűtünk jó ha van 20 fok és a gázszámla 30.000 Ft-nál kezdődik. Kérdem én jobban Élünk mint 8 éve? Keverik ezt a gázt minden szarral már többet fizetünk kevesebbet adnak!
2010. febr. 1. 15:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja és ezelőtt 15 évvel sokkal hidegebbek voltak mint most. Tudod globális felmelegedés stb.. Akkoriban télen a -15,fok az átlagos volt. Most meg a hírekbe mondják hogy, -15 fok úr isten mi lesz velünk stb..
2010. febr. 1. 15:28
 5/9 anonim ***** válasza:

"Most 2008 -ban épült új házunkba le van szigetelve az egész ház + műanyag ablakok meg fél millió forintos csúcs szuper kazán ami még az égésterméket is újrahasznosítja. 50 nm-ert fűtünk jó ha van 20 fok és a gázszámla 30.000 Ft-nál kezdődik."

50nm-re nem lehet berakni félmillió forintos szuper kazánt, mert olyan kicsi a szükséges hőteljesítmény, hogy a kazán csak szenved, állandóan túlmelegszik és leáll.

ezt azért tudom, mert én is akartam, csak én fogtam egy szakembert (nem fűtésszerelőt, hanem mérnököt) és megterveztettem a fűtérendszert.

egész egyszerűen nincs a piacon olyan kombi kazán, ami ilyen alacson teljesítményt normális hatásfokkal tartani tudna.

első ránézésre nem a gázszolgáltató a hibás, hanem az, aki a fűtést tervezte.

2010. febr. 2. 09:00
 6/9 anonim ***** válasza:

ja és amit kifelejtettem...

egy 120 nm ház fűtési teljesítmény igénye sem igazán összevethető azzal, ami egy zuhanyozáshoz kell.

szerintem inkább azt nézd meg, hogy mennyit pancsoljátok magatokra a melegvizet...

2010. febr. 2. 09:53
 7/9 A kérdező kommentje:
200 nm es a ház de csak ott fűtünk ahol vagyunk, ha vendég van akkor fűtünk be az egész házba.
2010. febr. 2. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Észrevételem:

Azt tapasztaltam, hogy a hétvégéken a gázláng vörösebb mint a hét más napjain. "Szakertő" szerint ez azért van mert a hétvégéken nagyobb a háztartásokban a fogyasztás, és ekkor gyengébb fűtőértékű gázt ad a szolgáltató.

(Ugyanazon az áron, mint amit az erősebbért.)

LEHET, HOGY TÉNYLEG ÍGY VAN?

2010. febr. 5. 11:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Valójában 200nm méteres a ház 5 fürdőszobával ezért kellet egy termo max inka 35 KW-os Kondenzációs kazán 17 radiátor van a házba és van egy 200 literes meleg víz tartály. Mi télen 50nm et használunk csak a párommal és azt is kanndalóval fűtsük fel!Összesen 5 apartman van a házba. Mi nap volt nálunk vendég és ebből 3-omba voltak 2 éjszakát. a 2 éjszakára elment 70 m3 gáz ami 7000 Ft.
2010. febr. 8. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!