Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szlovákiai magyarok miért...

A szlovákiai magyarok miért nem szlovákok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt azokra, akik már Szlovákiában születtek, miért ragaszkodnak a ,,magyarságukhoz", miért nem akarnak teljesen asszimilálódni, miért jó magyarnak lenni egy olyan helyen, ahol a hivatalos nyelv a szlovák, többségében szlovákok vesznek körül?

Ha Szlovákiában születtem volna, én biztos, hogy szlováknak vallanám magam, a szlovákiai magyarok miért nem?

#Magyarország #magyar #szlovák #szlovákiai magyar #külhoni magyar #szlovák-magyar barátság #FELVIDÉK SZLOVÁKIA
2014. nov. 24. 22:45
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező, attól hogy te nem akarsz magyar lenni attól lehet hogy más még igen.
2014. nov. 27. 01:28
 22/22 anonim válasza:
100%

ez a hely ahol élek, nem is olyan sok évtizede még Magyarország volt, most Szlovákia. Amikor születtem éppen Cseszlovákiának hivták.Amikor apum született, még Magyarországnak. Apum magyar volt, nagyapám is és a dédapám is na meg az ükapám. A falu ahol élek Rozsnyó mellett van. Nem beszél senki szlovákul. Miért is beszélne? Azért mert a térkép szerint a föld ahol él a Szlovákia nevet viseli? Ha hivatalba megyünk, gyakran szlovákul kell beszélnünk, nekem nem gond, csak azért fáj. Ha kimegyek a falumból, azt érzem nincs hazám. Nem tudom milyen lehet az érzés, hogy valaki úgy érzi hazája van. Nekem nincs, még apum idejében elvették.Mindenhol éreztetik velünk, hogy mi csak másodrangú polgárok vagyunk. Ráadásul az egész felvidéki magyarság a Benesi dekrétumok szerint háborús

bűnös.

2016. okt. 11. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!