Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szlovákiai magyarok miért...

A szlovákiai magyarok miért nem szlovákok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt azokra, akik már Szlovákiában születtek, miért ragaszkodnak a ,,magyarságukhoz", miért nem akarnak teljesen asszimilálódni, miért jó magyarnak lenni egy olyan helyen, ahol a hivatalos nyelv a szlovák, többségében szlovákok vesznek körül?

Ha Szlovákiában születtem volna, én biztos, hogy szlováknak vallanám magam, a szlovákiai magyarok miért nem?

#Magyarország #magyar #szlovák #szlovákiai magyar #külhoni magyar #szlovák-magyar barátság #FELVIDÉK SZLOVÁKIA
2014. nov. 24. 22:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

"Azt meg még hozzáfűzném -valaki említette előttem, hogy a szlovákiai magyarok ősei magyarok- hogy ez nem igaz. "

Vannak kevert családok, ami a 21. században már teljesen természetes, de az ott élő magyarok nagy részének a szülei, nagyszülei stb. is magyarok.

Csak az a szomorú, hogy a 20. század közepe óta jelen van a tömegmédia, a tévé, a rádió és most már az internet is, ami miatt az életben egyre többször vannak az emberek "rákényszerítve" az államnyelv használatára. Így egy vegyes házasságból született gyermek szinte biztosan szlováknak fogja magát vallani, mert még otthon sem lesz egyértelmű az, hogy magyarul beszélnek. Vagy ha ő nem is "lesz szlovák", de az ő gyereke már valószínűleg igen, pláne ha ő is vegyes házasságból van. Így pedig csak idő kérdése és felőrlődnek a kisebbségek.

2014. nov. 25. 21:57
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

"Azt hogy szlovák vagyok-e inkább vagy magyar, azt nem tudom eldönteni.

Mindkét identitásom megkérdőjelezése sértene."

Aha. És ha teszem azt háborús helyzet adódna és te két katonai behívót kapnál, egyet a magyar, egyet a tót államtól, akkor szlovák zubbonyban lőnél magyarokra vagy fordítva? Ja, és nem lehet tartózkodni, választani kell valamit.

Nem árt tudni, kihez hűséges valaki. Én ebben a kettős identitás izében nem hiszek. Egy segget két lovat nem lehet megülni. Érthető a bizalmatlanságom/unk.

2014. nov. 25. 22:58
 13/22 anonim ***** válasza:
35%
"Szlovákia"(jogilag nem létező állam) = magyar Felvidék
2014. nov. 25. 23:02
 14/22 A kérdező kommentje:

Ezzel az erővel Magyarország (jogilag nem létező ország) = Pannónia.

2014. nov. 26. 15:51
 15/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy kicsivel több történelmi és jogi ismerettel nem állítanál ilyen zöldségeket.

Amúgy a Magyar Köztársaság jogilag nem létezik.

A Trianon előtti állapotot (az országhatárokkal egyetemben) kell alapul venni. Éppen ezért a törvénytelenül elszakított országrészek felett sem rendelkezhet semmilyen hatalom a magyaron kívül, de iure az ún. Szlovákia sem létezik.

A két világháború között egyfajta (kvázi) közjogi provizórium állt fenn, amit a magam részéről erősen aggályosnak tartok. A történeti alkotmány hatályos, az ország államformája királyság.

1945 óta ex lex állapotban leledzik az ország, létrejött egy kettős jogrendszer.

2014. nov. 26. 17:31
 16/22 anonim ***** válasza:
Az utolsó pár válaszolón jót nevettem, köszönöm :)
2014. nov. 26. 17:54
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire jó a kedved, ajánlom figyelmedbe az alábbi videót, engem mindig felvidít:

https://www.youtube.com/watch?v=N2ZEuzWxMGQ

Kedvenc részem 21:55-től.

2014. nov. 26. 19:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Igen, volt ilyen is. Szerintem nem szorulok leckékre a Kárpát-medence történetét illetően...
2014. nov. 26. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igen. :)
2014. nov. 26. 20:49
 20/22 anonim ***** válasza:
84%
Kedves Kérdező, ha valaki magyar szót hall születésétől, magyarul mesélnek neki, magyarul énekelnek, magyar meséket néz, magyarul tanítják imádkozni, majd bekerül egy magyar óvodába, iskolába, ahol magyar irodalmat, magyar történelmet tanul és főleg magyarságtudatra nevelik, akkor miért kellene úgy éreznie, hogy ő szlovák, csak azért, mert az ország, ahol él Szlovákia?
2014. nov. 26. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!