Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért lehet tiltott hatalmi...

Miért lehet tiltott hatalmi jelkép ezen a mozdonyon? Volt feljelentés, vagy ügy belőle?

Figyelt kérdés

Németországban sehol sincs horogkereszt a vasúti járműveken, nálunk pedig vidáman szaladgálhatnak vörös csillaggal az orrukon?

[link]

2014. nov. 2. 11:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Nem ősmagyar, őstulok!

:)

Teljesen egyetértek a 6-8-10 válasszal. Akit egy muzeális mozdonyon zavar egy vörös csillag, az beteg, vagy csak provokál a kérdéssel!

Én is az ún. gulyáskommunizmusban nőttem fel, de valamiért nem zavar egy csillag látványa! Igazából a szvasztikáé se...

Tovább megyek: az iskolában retro napok lesznek, épp úttörőnek és kisdobosnak öltöztetem a gyerekeket, ráadásul igazgatói utasításra a "Mint a mókus..." kezdetű mozgalmi nótát tanulják. Valamiért ez se zavar (biztos vérkommunista vagyok mi?), csak még egy lehetőséget látok benne, hogy meséljek a gyerekkoromról a srácoknak.

Lehet, hogy meg kellene tanulni a helyükön kezelni a dolgokat?

2014. nov. 2. 12:58
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Mellesleg semmi köze a közlekedés kategóriához, a magyar politika jobban illik egy ilyen provokatív kérdéshez!
2014. nov. 2. 12:59
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező beteg lelkére utal, hogy rögtön azt kérdezte, volt-e belőle feljelentés. Szánalmas. A mozdony egy korhűen helyreállított "oldtimer", és ha a korhűségnek része a vörös csillag, hát legyen. Ha valahol ki van állítva Hitler Mercedese, az is hülyén nézne ki a horogkeresztes címer helyett a mai német címerrel.

Rákeresve a mozdonyra, 2013 decemberében még vörös csillag volt az elején, nem hinném hogy azóta átfestették volna.

Harkonnennek igaza van, begeg aki ezen rugózik, valami kardcsörtető díszmagyar, aki a bloldali diktatúra idején valószínúleg még nem is élt, csak most a jovvoldali dikt... bocsánat, NER-ben menő lett ilyesmikből problémát csinálni.

2014. nov. 2. 13:03
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Te Őstulok, a NoHABon (1-es, 20-as) és az MDmot-on a V63 001-en (és sok más mozdonyon) a vörös csillag mint eredetiséget kiegészítő elem van. A Volga M21a-n is. Azt meg csak csendben súgom meg neked te Ősbarom, hogy bizony a németeknél is futkosnak horogkeresztes vonatok, olyannyira, hogy van horogkeresztes vonat a Deutsches Technikmuseumban is.
2014. nov. 2. 13:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, jelen esetben egy korhűen felújított muzeális értékű járműről van szó. Ezen nem azért szerepel a vörös csillag, mert szélsőséges eszméket akar vele bárki propagálni, hanem mert egyszerűen így nézett ki. Nem kell minden vörös csillag miatt zsandárért kiáltani, tessék helyén kezelni a dolgokat!
2014. nov. 2. 13:17
 16/20 anonim ***** válasza:
74%

Előző köszi !

Mire kerestem egy képet, te már megválaszoltad.

De azért itt a kép egy korhűen helyreállított német mozdonyról:

[link]

Nincs horogkereszt, ugye okoskatörp?

2014. nov. 2. 13:18
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

Ha már tiltott dolgot emlegetsz a kérdésedben, egyeztettél a kérdésbe szerkesztett képpel kapcsolatban annak szellemi jogi tulajdonosával, Takács Bence vonatfotóssal?

Illetve mi módon tartottad be a honlapján, az impresszumban leírt felhasználási jogokat?

2014. nov. 2. 16:50
 18/20 A kérdező kommentje:

"Ha már tiltott dolgot emlegetsz a kérdésedben, egyeztettél a kérdésbe szerkesztett képpel kapcsolatban annak szellemi jogi tulajdonosával, Takács Bence vonatfotóssal? "

Miért provokálsz? Ettől felsőbbrendűnek érzed magad, vagy mi? Elérte ez az oldal, a Gyakorikérdések a mélypontját: ahelyett, hogy az emberek segítenének a kérdezőnek, inkább kötözködnek vele szórakozásból.

Ha meg annyira jogi dolgokat akarsz oktatni nekem, a google kereső hozta ki a képtalálatot, és egy link megosztásával még nem dől össze a világ, mivel az az ő honlapjára irányít (már ha a benbe.hu az övé). Akkor lehetne szót emelni, ha letöltöm a képet, majd feltöltöm egy képmegosztóra, utána pedig annak a linkjét másolom be a leírásba. Szóval 1-0 a javamra.

Édes istenem, milyen emberek vannak itt... Csupa rosszindulat. Mintha az utcára lépnék ki, senki se segít a másikon, ha valaki bajban van, inkább elnéznek, minthogy segítsenek, a gyengéket pedig arrébb lökik az útból. Én most írtam ide utoljára, szóval amit ezután az üzenet után írtatok, az süket fülekre fog találni.

2014. nov. 2. 20:22
 19/20 anonim ***** válasza:
63%
Ámen.
2014. nov. 2. 20:23
 20/20 anonim ***** válasza:
83%
Elég bicskanyitogató a kérdező stílusa nem tagadom, sőt, szimpatikusnak se találom. De részben igaza van az ide író emberekkel kapcsolatban.
2014. nov. 2. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!