Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Internetadó van más országokba...

Internetadó van más országokban is, vagy csak nálunk lesz?

Figyelt kérdés
2014. okt. 26. 09:15
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
97%
de a macska áthárítja a gazdájára
2014. okt. 26. 10:46
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Volt Amerikában rá kezdeményezés, de elkaszálta legfelső bíróság. Néhány tagállam még a kilencvenes években.

Amikor még tényleg luxus volt az internet, egy átalányos kapcsolás díjat ki tudott alkudni:

[link]

[link]

2014. okt. 26. 10:49
 13/40 anonim ***** válasza:
80%

A macskáknak nincs jövedelmük, te ostoba.

De van jövedelmük te gyökér. Az állatok amiket megfognak például egér.

2014. okt. 26. 11:04
 14/40 anonim ***** válasza:
97%
Fuck, akkor jön a sajtadó meg a lyukadó is.
2014. okt. 26. 11:22
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

" azt hogy a magánemberekre ezeket letudják terhelni nem nézhetik külön külön ki mennyit tölt le havonta meg nem is tudnák figyelni, ez így nem fog működni"

Technikailag ez simán működik. Sajnos.

2014. okt. 26. 12:16
 16/40 anonim ***** válasza:
67%
Igen minden országban, 0%.
2014. okt. 26. 13:18
 17/40 Xebulon ***** válasza:
88%

Szerintem a szolgáltatók be fogják vezetni a MagyarNet-et az Internet helyett, ami adómentes lesz. Csak a külföldi forgalmakat fogják megadóztatni.

Én legalábbis ezt csinálnám...

2014. okt. 27. 07:39
 18/40 anonim ***** válasza:
90%
ViktorKom
2014. okt. 27. 11:23
 19/40 cucusropi válasza:
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
2014. okt. 29. 13:20
 20/40 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk (Románia) pl. van. Ugyanis az internet havidíjának van áfa-tartalma is. Magyarországon, amint hallom, annyival lenne kedvezőbb, hogy a.) a magánszemélyeknek 700 ft-ban, b.) a szolgáltatóknak pedig 5000 ft-ban maximálnák ezt az összeget.

(Természetesen, ez egy kicsit bonyolultabb: nálunk minden közmű, azaz villany, gáz, telefon stb. díjszabása €-ban történik, aminek az árfolyamát évente egyszer - október-novemberben - határozzák meg. Furcsa módon, e két hónapban a legdrágább az euró. De ez legyen a mi bajunk...)

Azt viszont én normálisnak tartom, hogy mindenféle forgalom (legyen az áru vagy szolgáltatás), ill. mindenféle fogyasztás után fizessen adót az ember. Na persze, nem mindegy, hogy mennyit.

Ami viszont fontos különbség Mo. és Románia között, hogy itt a jövedelmet adóztatják (én pl. 45%-ot fizetek), vagyis azt "büntetik", aki dolgozik és keres. Mo-on viszont a fogyasztást adóztatják, mondván, hogy ha dőzsölni akarsz, akkor fizess is érte. (Na jó, ez a "dőzsölés" nagyon erősen sarkítva van, de remélem, érthető.)

De mondok érdekesebbet is: anno, az átkosban nem kellett rádió- és tévédíjat fizetni, uis. ez automatikusan bele volt építve az áramdíjba, és a köztévé abból kapta a fizetését. Most fizetjük a kábeldíjat, de a villanyszámlában ez továbbra is benne van csak más néven, és az e-on nyeli le.

Szóval, mi innen csak pislogva nézzük ezt a hisztériakeltést, ami a netadó ügyében zajlik a netadó ügyében (is). egyértelmű, hogy ennek vastagon (párt)politikai háttere van. De ez meg legyen a ti bajotok...

2014. okt. 29. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!