Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi hajtja azt a határon túli...

Mi hajtja azt a határon túli magyart, aki nem akarja, hogy újra magyar terület legyen az, ahol él?

Figyelt kérdés
Egy nemrég feltett kérdésben állítólagos erdélyi magyarok fejezték ki nemtetszésüket ezzel az ötlettel kapcsolatban, ami előtt értetlenül állok. Nem jobb, ha a saját nemzetéhez tartozik az ember, nem pedig olyanhoz, ahol megvetik és lenézik?
2010. jan. 23. 19:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"Mi az ember saját nemzete? Negyedik generáció óta élnek román területen.

Az én egyik dédnagyapám meg német volt. Akkor most német vagyok vagy magyar? Jóllehet, magyarnak vallom magam, mégis folyik az ereimben német vér. De itt születtem, itt nevelkedtem.

Nem tudok statisztikákat, de ott is biztos százszámra köttettek vegyes házasságok."

Félreérted. Nem ezekről van szó. A kérdező azokra kíváncsi, akik magyarnak vallják magukat, esetlegesen nem is beszélik az adott ország nyelvét, csak magyarul tudnak, de nem akarnak Magyarországhoz tartozni, mert itt ugyanúgy lenézik őket, mint a románok/szlovákok/szerbek és a saját nemzetüktől ennél többet várnának, ezért megsértődtek.

L

2010. jan. 23. 20:07
 12/32 anonim ***** válasza:
59%
Azok után, hogy 2004-ben cserbenhagytuk az erdélyieket, jogos, hogy nem kérnek belőlünk... Hergelték an épet,hogy elveszik majd tőlünk a munkát és a diákoktól a padokat, pedig ők akkor csak hozzánk akartak tartozni..
2010. jan. 23. 20:10
 13/32 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk a székelyek testvéreink. 2004-ben, még nem voltam választó polgár, de már akkor is el mentem volna, hogy kiálljak értük. Higgyétek el, ők odaát magyarabbak mint sokan itt! Ők nem románok, ahogy Székelyföld sem Románia!
2010. jan. 23. 20:11
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű magyarországon magyarnak lenni. Meg lehet próbálni kint. És talán sokan inkább Romániában mgyarok, mint Magyarországon "románok".
2010. jan. 23. 20:16
 15/32 anonim ***** válasza:
46%

Nekem lövésem sincs, mivel én személy szerint akár életemet is adnám hogy Erdély visszakerüljön oda ahová való. Ráadásul én nem is ismerek olyan magyart (Nagyváradon), aki kimondottan ellenezné ezt, tehát én sem értem a jelenséget.

bár két lehetséges okot tudok elképzelni:

1. a népszavazás miatt érzett jogos sértődöttség

2. jelenleg el van qúrva az ország, és sokan azt hiszik, hogy ez így is marad örökké

...amit még nem értek az, hogy mért hiszik azt egyes bunkó liberálisok, hogy revízió eserén itt Koszovó lesz?!

A revízió ugyanis nem egyenlő a népírtással, így csak egy nagyon sötét liberális elme gondolkodhat.

2010. jan. 23. 20:34
 16/32 anonim válasza:
89%

Én Erdélyben laktam, 5 éve költöztünk ide(15 éves vagyok).A szüleim magyarok, legalábbis édesapám ízig-vérig, akármilyen rokon ágról nézzük.Anya kicsit "keverék", de magyarnak vallja magát.És ide akartak költözni, és én is, mert ide tartozom, magyar vagyok.És 10 évesen az iskolában nemegyszer csúfoltak büdös románnak meg egyebeknek, vannak, akik aztmondják, hogy "romániai" vagyok, és ez egyszerűen szörnyű érzés, amikro tudom, hogy én erdélyi vagyok, erdélyi magyar, nemérdekel, hogy, mihez tartozik hivatalosan.És az ott élő ismerősök, rokonok is szeretnék, hogy ha Erdély újra az anyaország része lenne.Szóval gondolom egyedül az a 2004-es szavazás volt a döntő abban, hogy ne akarjanak egyesek idetartozni.

Én azt nem értem meg, hogy miért nem képesek felfogni az emberek, hogy attól, hogy Erdély nem die tartozik, és a családom évszázadok óta ott él, és ott születtem, attól még magyar vagyok, és nem román.Nagyszüleim még épp a második világháború vége előtt születtek, amikor Erdély Magyarországhoz tartozott.

2010. jan. 23. 20:39
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Szégyenlem magam az olyan magyar emberek miatt akik lerománoznak titeket!Ti sokkal inkább magyarok vagytok mint ők!Ezeket azért mondják mert otthon a szüleiktől ezt hallják gondolom a 65 éves agymosásnak meglett az eredménye!

Erdély magyar föld ezen nem változtathatnak a románok 1000 évet nem lehet csak úgy kitörölni.Sőt ott van még a tatárlakai magyar rovásírásos lelet!Tudom hogy lefognak pontozni mivel nagyon sok libeláris látogatja ezt a honlapot.Kitartás!

2010. jan. 23. 21:42
 18/32 anonim ***** válasza:
47%
Felvidéki magyar vagyok. Szerintem, a szíve mélyén mindenki szeretné, ha az összes magyar újra egy államban éljen. A gond ott van, hogy ezt hogy akarják véghezvinni. Vannak akik a Tátra legeldugottabb sarkát is visszacsatolnák. Vannak akik szerint a 45 utáni magyarirtásra szlovákirtással kéne válaszolni. Bár nagyon is fontos számomra a nemzet és a haza, nyilvánvalóan az ilyenekkel közösséget nem vállalok, azaz megelégednék autonómiával is. Persze arra sem volna szükség, ha a Mo. szomszédainak parlamentjében nem idióták ülnének.
2010. jan. 24. 01:16
 19/32 anonim ***** válasza:
47%

1. Már rég nem nézik le őket annyira. Hisz még a román kormányban is vannak magyarok.

2. Félő, hogy ismét nem szavaznák meg a magyarok a kettős állampolgárságot, ami nagy égés, és biztos rosszul is esik nekik, ezért sem akarnak még egyet.

És: a kérdés azt sugallja, mintha hogy valaki akkor "tartozik" a nemzethez, ha papírja van róla. Az a papír, kártya, vagy mi, semmit sem számít. És ezt az erdélyiek sokkal jobban tudják (megtanulták), mint azok az elvakult emberek, akik hörögnek orrba-szájba, és csak a kárpátiától ismerik a székely himnuszt...

2010. jan. 24. 05:10
 20/32 anonim ***** válasza:
81%

az egyik erdélyi ismerősöm azt mondta erre, hogy ő nem akar olyan pojáca lenni, aki a melét verve hangoztatja, hogy ő magyar.. neki ez mást jelent. Ő szeret magyar lenni, és nem attól függ a magyarsága, hogy éppen hol él.

hát ezért

2010. jan. 24. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!