Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szegénység egyenesen arányos...

A szegénység egyenesen arányos az igénytelenséggel?

Figyelt kérdés
A szegény szót természetesen idézőjelben értem! Miért van az ha az ország(más országra is igaz) bármely részén lévő gettó,nyomortelep,cigány telepet mutatnak,vagy látunk, azt ellepi a szemét,omladozó "házak" tárulnak elénk? Az ott élő emberek nagyon nagy része nem dolgozik segélyből él úgy ahogy. Idejük nagy részét otthon töltik mégis a kosz a szemét lepi el lakó környezetüket. Miért van ez? Miért nem szedik össze a szemetet, ha nincs kuka akkor miért nem égetik el? A viskó amiben élnek az összeomlás határán áll de renoválás az sehol, de a cigi és pia az van. Ennyire igénytelenek?
2014. aug. 20. 18:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ezek az emberek azért nem viszik el a legközelebbi szemétlerakóba, vagy kukákhoz a hulladékaikat, mert amint elhagyja a kezüket, úgy gondolják hogy nem az övék, hanem a természeté.

Magamat ismerve ha utcán laknék, a kunyerált pénzemből igyekeznék fodrászra, ruhára, és kajára költeni(nyilván nem csak tartanám a markom hanem énekelnék mert elég jól tudok)

Amit megennék és nem kell a csomagolása gyűjteném zsákokba és vinném a kukába, égetni meg azért nem volna etikus mert megb*sszák érte még a nincstelent is, mert nem tudnak belenézni a tűzbe, és ha olyat égetsz az veszélyes is.

2014. aug. 20. 19:04
 2/11 anonim ***** válasza:
nem. mi sem vagyunk szegények, átlagosan élünk. a szobám mégis úgy néz ki mint egy 1 világháborús ostrom alatt lévő terület
2014. aug. 20. 19:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Az első válaszolóval nagyjából egyet értek, a másodikat sajnos csak sajnálni tudom.
2014. aug. 20. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha szakadt a ruhád, csak koszos ne legyen!
2014. aug. 20. 19:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezt még a dédnagyanyám mondta, aki mindkét VH-t átélte!
2014. aug. 20. 19:40
 6/11 anonim ***** válasza:
nem kell engem sajnálni, tök jól elvagyok így. ez az igénytelenség dolog is emberfüggő
2014. aug. 20. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a hoarder-mentalitás. Akinek kevés jut az életben, az még a legjelentéktelenebb szemetet is szorongatja magánál, és nem látja be, hogy értéktelen.

Középosztálybelieknél is előfordul, a "majd még jó lesz valamire" elven otthon tartogatnak kábeleket, ételhordó dobozokat, kinőtt ruhákat stb. ahelyett, amikhez évekig hozzá se nyúlnak. Vagy a szocreál nyugdíjas otthona, ahol a polcon a régi könyvek mellett porcelánfigurák porosodnak, mellette pálmafás poszter a falon. Nem válogatnak ízlés szerint, csak minél több holmi legyen a lakásban.

2014. aug. 20. 19:53
 8/11 anonim ***** válasza:
*ahelyett, hogy eladnák vagy elajándékoznák
2014. aug. 20. 19:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is olyan vagyok mint a kettes. Én nálam 25 garnitúra ruha van elöl a szobámban és egy sincs élére hajtva. És nem vagyok szegény. Csak azért nem takarítok éjjel nappal hogy más igényeinek megfeleljek. Ha ezért igénytelen vagyok ám legyen.
2014. aug. 20. 20:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Félre lett értelmezve a kérdésem! Legyetek szívesek a keresőbe beírni a "cigány telep" szót. Majd a megjelenő képeket megtekinteni! Köszönöm!
2014. aug. 21. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!