Mi várható Magyarországon, ha Oroszország és a Nyugat konfliktusa elmélyül?
Az alábbi cikk elemzése szerint minden esély megvan rá, hogy Oroszország "testvéri segítségnyújtás"-ként bevonul Ukrajnába, ami a hidegháború közelébe sodorhatja a világot. A már eddig mindkét oldalon bevezetett szankciók is elég súlyosak. A mi miniszterelnökünk - a nyugati szövetségi rendszer tagjaként - pont most látta elérkezettnek az időt, hogy hivatalosan is szembeforduljon a Nyugattal, és Oroszországot nyilvánítsa követendő példának. Ezt én valahogy nem értem. Meg azt se, hogy hogy fogják tudni így kivitelezni az oroszok itt a paksi atomerőművet, mikor pillanatnyilag mi még csirkét se szállíthatunk Oroszországba, és az oroszok nem tudnak hitelhez jutni az EU-ban. És ez a helyzet csak tovább fokozódhat...
Nagyon jó kérdés, és jó írás.
Nyilván én nagyon kevés vagyok ahhoz, értelmes választ adjak a kérdésre, de igazad van, Magyarország rendkívül különös helyzetben van/lesz.
Ellenséges EU-tagállam vagyunk, NATO-tagok, Ukrajna a szomszédunk, él ott sok magyar; de barátkozunk az oroszokkal...
Ha kialakul egy újabb hidegháborús helyzet, mi lesz velünk? Hová húzzunk? Régen legalább tudtuk, hogy "hol a helyünk". Mármint a kötelező helyünk.
Politikus legyen a talpán, aki kezelni tudja ezt a helyzetet.
Lehetséges, hogy a Paks-ügy jócskán el lesz napolva; de tényleg félő, hogy nem ez lesz a legnagyobb gondunk.
Annak sulyos ara lesz az tuti. Isten kegyelmezzen nekünk.
Egyebkent ugy nez ki Ukrajna is be fog kemenyeteni, nem engedik majd at Magyarorszagra az orosz gazt.
21:28
Nem tudom, hogy ezt veletlenül irtad vagy direkt poenbol, de jot nevttem. :D
Nógrádi György is úgy látja, hogy Nyugat-Európa már az orosz bevonulással számol. (Ukrajnába természetesen. Gondolom, az Oroszország elírás lehetett.)
Az 1. válaszoló vagyok.
Nem kötözködésből kérdezem, hanem tényleg nem értem, hogy miért jó Ukrajnának, ha nem engedi át a gázt?
Azzal nem tol ki a Nyugattal is? Akkor mindenki "ellenségessé" válik. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!