Miért nevezik az oroszokat medvéknek?
Pedig más országban is sok medve él, pl. Romániában, de rájuk nem mondja senki, hogy "román medve".
Az oroszoknál mindig ezt hallom: "ne bőszítsd fel az orosz medvét"; "felébredt az orosz medve és mérges", stb.
Ez egy korlátolt megközelítése az orosz léleknek, épp olyan általánosító, mintha azt kérdeznéd a magyarokról, ó hungry, miért éhesek?
Épp annyira nem jó semmire a te elvonatkoztatásod, mint az én éheses hasonlatom.
Sose próbálj meg embercsoportot általánosítás alapján megítélni, okés?????
Amennyire én tudom a medve szimbólumot a 17. században a nyugatiak aggatták az oroszokra. Mert oroszország olyan mint egy medve: Nagy, brutális és ügyetlen. Később ez rájuk ragadt és ennek ellenére a nemzeti állatuk lett.
Bár a nagy, brutális és ügyetlen medve jelképét többször is próbálták eloszlatni. Pl. a rajzfilmekben aranyos kis mackókat ábrázoltak, illetve a 80-as moszkvai olimpián is a jelképük egy kis, aranyos és mosolygó medve volt.
A nekik a barna medve kb. olyan mint nekünk a turul, vagy az amerikaiaknak a sas. Egyébként érdekességképpen a finneknek is a barna medve a nemzeti állatuk.
(kérem, hogy aki többet tud erről az nyugodtan ossza meg, mert bár megpróbáltam a tudásomhoz mérten a lehető legjobb választ adni, az ismereteim e tekintetben még erősen hiányosak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!